Chael Sonnen möter Anderson Silva i Brasilien för mellanviktstiteln

Det blev Chael Sonnen som domarna valde efter tre ronder. 30-27, 29-28, 29-28 sa dom att det blev, där Sonnen valdes som vinnare och besegrade således Michael Bisping via ett enhälligt domslut efter totalt 15 minuter i oktagonen.

Det här betyder att Sonnen nu får sin efterlängtade returmatch mot Anderson Silva, så fort Silva blir hel igen förstås.

Anderson Silva är den enda förlusten för Sonnen sedan i februari 2009. Han förlorade då mot Demian Maia, men tog sig i kragen och samlade ihop tre raka vinster och fick således möjligheten att gå en match för mellanviktstiteln. Galan var på UFC 117 i augusti 2010, men Sonnen gick inte ifrån galan med ett bälte runt midjan. Han gjorde förvisso ett bra försök, och tog sig hela vägen in till den femte ronden innan Silva fick tag på Sonnens hals och arm. Sonnen förlorade tre minuter och tio sekunder in i den femte ronden. Hade Sonnen bara klarat sig ut hela vägen hade han med största sannolikhet tagit hem matchen på poäng.

Silva har i sin tur gått två matcher till sedan matchen mot Sonnen. Han har mött, och besegrat, Vitor Belfort och Yushin Okami via en tokig knockout samt en teknisk knockout. Men sedan dess har han åkt på ett par olika skador, något som hindrat honom att försvara bältet sedan augusti förra året.

För närvarande förväntas Silva att göra en full återhämtning, och bör vara redo att göra sitt 10e titelförsvar i form av en returmatch mot Sonnen någon gång i sommar.

Kategorier
UFC

All in
37 Kommentarer

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem är det hetaste framtidsnamnet i MMA-Sveriges just nu?

Visa resultat

Loading ... Loading ...