Chris Cariaso mot Sergio Pettis och Alan Jouban mot Albert Tumenov bokade för UFC 192

Två häftiga matcher lades under dagen till inför den uppkommande galan som stavar Alexander Gustafssons andra möjlighet till UFC-guld. 

Först ut har vi en flugviktsmatch att ta itu med innefattande två av viktklassens mest spännande namn. Chris Cariaso (17-7) har länge varit ett namn att räkna med i UFC vilket är en bedrift i sig. Förvisso har han förlorat i sina senaste två framträdanden mot den dominanta flugviktsmästaren Demetrious Johnson (22-2) och den olympiska guldmedaljören i brottning Henry Cejudo (9-0). Det var inte precis enkla matcher med andra ord. Sergio Pettis (12-2) är likt storebror Anthony Pettis (18-3) en spektakulär fighter. Flashiga tekniker, träffsäkerhet, kraft och en förmåga att stå för underhållande prestationer. Med tre vinster och två förluster sedan ankomsten till UFC hoppas han på att utöka vinstkolumnen snarare än att jämställa densamma med förlustkolumnen.

Alan Jouban (12-3) är en av 10:th Planet Jiu Jitsus främsta representanter och har verkligen gjort ett namn för sig själv i UFC. Med två raka vinster mot starkt motstånd har han en möjlighet att ta ett rejält skutt upp i welterviktsrankingarna vid vinst över Albert Tumenov (15-2). Ryssen har å sin sida radat upp tre raka sedan förlust i UFC-debuten och vid 23 års-ålder är han en av de mest spännande namnen att hålla koll på i welterviktsklassen.

UFC 192 äger rum i Houston, Texas den tredje oktober och ser ut att bli en riktigt underhållande gala. Kolla bara in de sju matcherna hittills annonserade nedan:

 • Titelmatch i lätt tungvikt: #C Daniel Cormier vs. Alexander Gustafsson #2
 • Lätt tungvikt: #3 Ryan Bader vs. Rashad Evans #5
 • Tungvikt: Shawn Jordan vs. Ruslan Magomedov
 • Fjädervikt: Daniel Hooker vs. Yair Rodriguez
 • Kvinnlig bantamvikt: #6 Jessica Eye vs. Julianna Pena #11
 • Flugvikt: #10 Chris Cariaso vs. Sergio Pettis
 • Weltervikt: Alan Jouban vs. Albert Tumenov

Foto: Mazdak Cavian

Kategorier
Alan JoubanAlbert TumenovAlexander GustafssonHenry CejudoNyheterSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
En kommentar
 • ViktorElias
  5 August 2015 at 09:44

  Två grymma matcher för er som åker dit. Svårt att se att någon av dem skulle bli annat än högst underhållande.

 • Svara