Chris Weidman: “Det känns som att Anderson Silva undviker mig”

När Stephan Bonnar blev utsedd som motståndare till Anderson “The Spider” Silva i UFC 153s nya huvudevenemang var det många som var förvånade, vissa var rent av besvikna. En av dem som var något mer besviken än andra var mellanviktaren Chris Weidman, som uttryckte chock, förvirring och besvikelse gällande matchningen, och menade att det är han själv som förtjänar en chans få att möta “The Spider” mer än någon annan.

New York-bon Weidman gjorde sin UFC-debut på kort varsel mot Alessio Sakara på UFC Live: Sanchez vs Kampmann, i en match han dominerade med sin brottning, och vann via domslut. Han har sedan dess fortsatt att vinna, senast mot Mark Muñoz via en brutal knockout i den andra ronden. För tillfället har han nu fem raka vinster i UFCs mellanviktsdivision, majoriteten av vinsterna har kommit via avslut. Han har sedan vinsten mot Muñoz sagt att han vill möta Silva, och tror bestämt på att han kan submitta UFCs mellaviktsmästare.

I en intervju med Fuel TV transkriberat av The MMA Report uttryckte Weidman frustration över Sulva-situationen, och en känsla av att mästaren undviker honom.

“It sucks and I took a lot of risk in my career to get to the point where I am the number one contender,” säger Weidman. “Than for the champion, who is the man, I have nothing bad to say about him and to start kind of dodging me is pretty tough.”

Weidman tillfrågas sedan om han tror att mästaren rent av undviker honom. “I don’t know,” svarar mellanviktaren. “It seems like that at this point to tell you the truth.”

Mästaren själv, som senast utklassade Stephan Bonnar via TKO i den första ronden på UFC 153 är något mer avvisande gällande Weidman, och menar att han just nu prioriterar en match med Georges “Rush” St-Pierre.

“I don’t have any intention of fighting him [Weidman],” berättar Silva. “I still think he has a lot to do in the UFC. I am 37 years old, he’s a kid that is starting. Obviously, this might happen but I have two fights in my contract and I think one of them will be with St-Pierre and I don’t really have any intention in fighting with him [Weidman] because I’m not a fool. I’m already an oldie, you know?”

Silva har inte någon match inbokad för tillfället, men mästaren har flera gånger uttryckt sin önskan om att möta St-Pierre i en “superfight” mellan UFC-mästare. Weidman måste först ta sig förbi Tim Boetsch på UFC 155 den 29:e december om han ska ha någon möjlighet att få en titelchans. Då “The Spider” betonar att han endast har två matcher kvar, varav en är försedd för “Rush”, är det mindre sannolikt att Weidman kommer få den matchen han önskar.

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
UFC
42 Kommentarer
 • Emil
  18 October 2012 at 11:00

  Nej Weidman, nej.

 • Lego
  18 October 2012 at 11:04

  “I’m not a fool, and already an oldie” sa han när superfighten mot Jones kom på tal under presskonferensen efter ufc 153. Sa han verkligen nästan exakt samma sak om Weidman eller har ni blandat ihop citaten?

  • samz123
   18 October 2012 at 11:21

   trots att han är ett geni inom fighting så har han ju trots allt ganska begränsat ordförråd

   • Lego
    18 October 2012 at 11:49

    Ja det låter som en annan förklaring :D

   • Kallest
    19 October 2012 at 01:43

    Engelska är inte hans förstaspråk och att lära sig nya språk som vuxen är svårt för alla.

 • Ibrahim Balboa
  18 October 2012 at 11:08

  shut the fuck up weidman. Silva har försvarat sin titel fler gånger än din totala karriär.

 • tobias Mbonne
  18 October 2012 at 11:21

  “och tror bestämt på att han kan submitta UFCs mellaviktsmästare.”
  Bwahahahahaha *faller av stolen*
  Nu måste de göra den här matchen. Hade väldigt gärna sett Weidman försöka sig på en flying scissor heel hook. Kommer bli jiu-jitsu motsvarigheten till Griffin matchen.
  By the way, Weidman ska möta Boetsch. Det är bokat.

 • Jay
  18 October 2012 at 11:21

  Haha weidman din jävel, du har lyckats gå från att vara en av de mest hypade fightersen till den tjatigaste och mest irriterande i UFC och du har fortfarande inte fått en titelchans.. Grattis kompis, grattis…

 • SilvaKnows
  19 October 2012 at 12:03

  Silva är redo att möta JJ i catchweight, news inc soon ;)

 • Ludwighehe
  19 October 2012 at 01:14

  Men snälla sluta tjaaaaaaaaaaaata och vänta på din tur istället!

  • Robban Daun
   19 October 2012 at 08:51

   Som Alexander Gustavsson och alla andra i LHW divisonen gör? Nej just det Sonnen fick ju den matchen han hade ju väntat på sin tur :)

   • DoodiePlus
    19 October 2012 at 10:13

    Men Sonnen provocerar och grym på det. Weidman grinar bara. Ingen gillar en gnällig person med skev självbild.

    • Erik
     19 October 2012 at 12:01

     Men Sonnen är ju en gnällig person med skev självbild. Hur fick du det här att gå ihop?

     • DoodiePlus
      19 October 2012 at 12:41

      Brukar Sonnen grina och gnälla? Vet inte om jag någonsin tolkat honom så… Vad gäller Sonnens självbild vet jag inte mycket, men har fattat så mycket att han tagit en ROLL som badboy. Det är väl rätt uppenbart? Jag antar, och många fighters har även bekräftat det, att han är en skön snubbe privat. Weidman har ingen roll, han känns bara genuint gnällig och verkar på riktigt lida av svår hybris. Alternativt har han tagit en roll men misslyckats fatalt med att förmedla den på ett spännande sätt.

     • Erik
      19 October 2012 at 12:48

      Jag förstår hur du menar. När det gäller självbild kan man ju fundera på varför en person har behovet att ta på sig en roll som badboy.

      Har för mig att Sonnen gnällde en hel del på Silvas legitimitet, såväl som andra fighters och inte minst hela jävla Brasilien som land. Ja, jag fattar att det var mest snack, men fortfarande gnäll i mina öron. Har emellertid aldrig träffat Sonnen själv, och såvitt jag vet kan han vara ett riktigt sweetheart privat. Eller inte. Vad vet jag?

      När det gäller Weidman är jag benägen att hålla med dig.

   • Ludwighehe
    19 October 2012 at 10:21

    Men det är ju för att sonnen är känd för sitt trashtalking och det är vad han gör, han snackar sig till matcher medans Weidman hela tiden säger “i dont want to trashtalk” eller något liknande men samtidigt så säger han saker som står i denna artikeln hela tiden och jag anser han väldigt tjatig.
    Sedan är ju både Gustafsson och Weidman inbokade i varsin match som man nästan kan tro är en “No. 1 contender” match. Så fixa den fighten först sedan kan de snacka och tjata hur mycket de vill, men just nu borde weidman fokusera på den matchen och inte så mycket på att tjata. Och eftersom det är fredag och jag är glad så får du en :D

 • yonsson
  19 October 2012 at 06:56

  Varannan gång Anderson blir intervjuad ska han möta GSP och varannan gång ska han det inte….

 • Jens ☠
  19 October 2012 at 07:01

  Med sånt här, att tänka vem man ska möta efter man slagit boetch. Tror boetch kommer vinna bara för det

 • Baz3
  19 October 2012 at 07:34

  Weidman vs Bisping i tjat och gnäll, vem vinner den matchen?

  • mateah
   19 October 2012 at 08:51

   Jag tycker inte ens han e värd Bisping om jag ska va ärlig, han är nära men inte riktigt där ens. Silva ska han absolut inte ens snacka om hehe… Han har slått en top 20 en top 15 och en som e WW nu, och tror han gjort sig förtjänt av en titelmatch.. Som sagt, inte ens Bisping enligt mig.. Ed Herman, Alan Belcher, Brian Stann, nåt i den kalibern tycker jag…

   • Robban Daun
    19 October 2012 at 08:55

    Vem i mellanvikt förtjänar att möta Silva då?

    • DoodiePlus
     19 October 2012 at 10:14

     Enkelt svar; Bisping.

     • Robban Daun
      19 October 2012 at 11:12

      Varför?

  • nitohu
   19 October 2012 at 01:14

   Weidman

 • mateah
  19 October 2012 at 08:46

  Weidman, se till att slå några namn innan du börjar gapa efter en titelmatch…

  • Robban Daun
   19 October 2012 at 08:49

   Vem förtjänar det mer i mellanvikts divisionen då?

   • mateah
    19 October 2012 at 08:57

    Jag har sagt länge nu att jag tycker Bisping borde få en chans, inte för att jag tror att just han skulle ha bättre chans än någon annan, men se bara vilka namn han har slagit, och vilken erfarenhet han har, och vad han åstadkommit i buren över åren, Men att låta nån utmana som har glidit in på ett bananskal förra året, och som inte ens slått ett top 10 namn ens, är lite väl extremt…

    • Robban Daun
     19 October 2012 at 09:05

     Skulle vilja se Weidman Vs Bisping vore en fin match :)

     • DoodiePlus
      19 October 2012 at 10:22

      Bisping anser jag ska få möta Silva i nästa titelmatch. Han missade titelmatchen senast genom ett bedrövligt domslut mot Sonnen. Därefter var han fantastisk mot Stann. Weidman borde möta Belcher, Stann eller ngn annan innan det eventuellt är dags för Silva.

     • Robban Daun
      19 October 2012 at 11:13

      Vi får se spöar Weidman Boetch så borde Weidman få den annars borde Bisping få den :) Glad Fredag!

 • Robban Daun
  19 October 2012 at 08:48

  Så ni andra tycker att Stephan Bonnar hade förtjänat en match mer? Jag tycker Weidman gör rätt som tjatar vad ska han annars göra? Annars kan han kan ju göra en Chael Sonnen det verkar ju vara mer naturligt för han förtjänar ju alla titelmatcher han får NOT. Men det kanske ni andra tycker. Jag tror Weidman har en stor chans tyvärr är det en match vi aldrig lär få se.

  • DoodiePlus
   19 October 2012 at 10:18

   Du har fortfarande inte förstått varför Bonnar fick möta Silva? Det finns personer som inte förstått det alltså? Fascinerande…

   • Robban Daun
    19 October 2012 at 11:14

    Det har jag men matchen var meningslös. Jag förstår också varför Sonnen får möta JBJ men det gör det inte rätt för det :) Glad Fredag!

    • DoodiePlus
     19 October 2012 at 12:48

     Det bekräftade bara det jag anade; du har verkligen inte förstått…

     • Robban Daun
      19 October 2012 at 01:43

      Tur att du är bäst då :) Ha en trevlig fredag :)

 • Johnny Petö
  19 October 2012 at 08:58

  Man får ingen titelfight när man fightas på små galorna FX/Fuel din gnälliga unge..

 • mateah
  19 October 2012 at 10:41

  Chris Weidman: “Det känns som att Anderson Silva undviker mig”

  Alla andra “Det känns inte som att Chris Weidman är näste man på tur”

 • PappaKeno
  19 October 2012 at 04:56

  tjat tjat tjat…tyckte han såg intressant ut i början osv….nu orkar jag fan inte med honom längre…han har tjatat sig till drygstatus 2000

 • magicfrilla
  19 October 2012 at 05:32

  Ärligt talat. Varför får Weidman så jävla mycket scentid? Någon skulle behöva låsa in honom i en kista i någon källare ett tag. Han har inte mandat att uttrycka sig som han gör efter att han vunnit över.. åh vad heter han nu igen. Munoz!

 • Anderson Silva överväger att möta Jon Jones i catchvikt | MMAnytt.se
  19 October 2012 at 08:58

  […] Silva, som i sin tur har sagt att han inte planerar fler matcher i lätt tungvikt, och att han prioriterar en match mot welterviktsmästare Georges St-Pierre.Det är något som White uppenbarligen inte nöjt sig […]

 • Jan Oglydogly
  20 October 2012 at 08:59

  Det är väll det enda han säger nuförtiden? Vinnaren mellan honom och Tim Boech kan möta Bisping. Tycker visserligen att Bisping förtjänar Silva oavsett då han inte förlorade enligt mig mot Sonnen, sen lär han åka på pisk men jag ser ingen annan i divisionen som förtjänar fighten mer.

 • Svara

  bet365
  Speltips: UFC 278

  Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards


  1.27 - 3.75


  20 Augusti | 00:00 | UFC
  Till Bethard!
  Välkomstsbonus för nya spelare!
  Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
  UFC ODDS
  UFC 27812
  Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards1.273.75
  Paulo Costa vs Luke Rockhold1.323.35
  José Aldo vs Merab Dvalishvili2.051.80
  Marcin Tybura vs Alexander Romanov3.801.26
  Tyson Pedro vs Harry Hunsucker1.126.25
  Leonardo Santos vs Jared Gordon3.351.29
  UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

  Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...