With both the bottom and top teeth showing. The way a champ smiles.

Chris Weidman har aldrig sett Anderson Silvas fruktansvärda benbrott efter matchen

För nästan två år sedan hölls returmatchen mellan Chris Weidman och Anderson Silva som avslutades i ett enormt anti-klimax för fansen och ett plågsamt benbrott för brasilianaren. Skadan var extrem och nu avslöjar mästaren att inte ens han orkat titta på matchen i efterhand.

En av de värsta skadorna att beskåda var Anderson Silvas brutna ben på UFC 168. Returmatchen som skulle bli den brasilianska superstjärnans chans att bevisa sin mästarstatus slutade i en mycket smärtsam scen med en bokstavligt talat fallen före detta mästare och en firande Chris Weidman, som nu i efterhand avslöjar att han inte riktigt förstod hur han egentligen vann matchen sekunderna efter avbrottet,

It ended up that his leg was broke. I didn’t realize, I did a little circle around the ring because I knew I won, the ref called it off. And then I went over to where he was at and I just hear screaming and yelling and I’m like, what the heck? And I look over and I see him holding his leg together.

Trots att bilder såväl som GIF:s cirkulerade friskt på nätet dagarna efter galan har Weidman på något sätt lyckats hålla sig borta från att titta på Silvas läskiga skada,

You know what’s funny, I don’t think I’ve ever actually watched it. I’ve seen pictures. People always, you know, especially right after, you get these pictures and they have these crazy, what do you call them, memes. All different things and I just, when I actually watched the video I think I might have closed my eyes when it actually happens. I don’t think I’ve ever seen it either.

Matchen som slutade i vinst för den nuvarande mästaren har varit omdiskuterad. Många ansåg att Weidmans seger-gest i oktagonen inte var befogad eftersom motståndaren endast tvingades dra sig ur på grund av skadan. Weidman erkänner också att segern var svår att smälta när han såg Silva våndas i mattans hörn. Han till och med bad om ursäkt för att han bidrog till att Silvas ben bröts,

I definitely said I’m sorry, I’m sorry this happened.

Silvas karriär har nästan gått käpprätt neråt efter det förlorade bältet på UFC 162 i juli 2013. Det har diskuterats om Silva kommer att få en tredje chans på bältet men ju längre tiden går och den ett år långa avstängningen verkar Silvas chanser att pensionera sig som UFC:s nuvarande mästare mindre än minimala. Dessutom har Weidman ögonen på att för fjärde gången försvara bältet mot en mycket stark motståndare i Luke Rockhold om bara sex dagar.

Kategorier
Anderson SilvaChris WeidmanLuke RockholdSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
2 Kommentarer
 • Erik Svanborg
  6 December 2015 at 04:04

  Jag såg det bara en gång, första reprisen. Tacksam över att de bara visade en enda repris, det var bland det värsta jag sett. Tänker aldrig se det igen.

 • lightate
  6 December 2015 at 06:47

  Det mest tragiska med det är att det är 2 år sedan. Satan vad tiden rinner förbi!!

 • Svara


  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...