Chris Weidman till fansen: “Sluta tvivla på mig”

Efter helgens seger var UFCs mellanviktsmästare trött på all tvivel kring sin status som titelhållare i organisationen.

Den regerande mellanviktsmästaren Chris Weidman blev titelhållare i UFC efter att ha knockat den store Anderson SilvaUFC 162. Det var en match där få trodde på Weidman. Även Silva visade inte Weidman särskilt mycket respekt i oktagonen då han gestikulerade och låtsades bli skakad av ett slag. Kort därefter fick dock Weidman in en knockoutträff som avslutade matchen.

Vad som var nästan lika chockerande vad att Weidman sedan besegrade Silva en andra gång i returmatchen på UFC 168. Visserligen vann Weidman på teknisk knockout som resultat av ett benbrott Silva drog på sig på grund av en misslyckad spark som amerikanen blockad, men Weidman hade kontrollerat matchen fram tills dess. Trots det var det fortfarande många som tvivlade på Weidman som mästare.

Efter att ha säkrat sitt tredje raka titelförsvar i helgen; en förstaronds knockoutseger över den explosive veteranen Vitor Belfort, rann bägaren över för Weidman, som i sitt vinsttal talade direkt till fansen, och bad dem sluta tvivla på honom.

“Stop doubting me. It’s enough. Stop doubting me. You better join the team now. This is my last invitation. Join the team. I love you.”

Detta var som tidigare konstaterat Weidmans tredje raka titelförsvar, efter att ha besegrat både forna mästarna Silva samt Lyoto Machida. Belfort var den tredje raka före detta UFC-mästaren som Weidman besegrat, men han lär inte nödvändigtvis bli den siste före detta mästaren som Weidman ställs mot.

Härnäst talar mycket för att den forne Strikeforcemästaren Luke Rockhold får nästa titelchans, det återstår att se vems sida fansen står på om och när den matchen bokas.

Kategorier
NyheterSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
22 Kommentarer
 • Cecils Folks
  26 May 2015 at 10:12

  Han såg ju inte bra ut, var ju belfort som var nedkrympt, slapp och dålig. Chris började ju med att ta den på käften och apssivt stå och käka uppercuts, tror både rockhold och jacare har god chans att ta honomo

  • Niklas Eriksson
   26 May 2015 at 10:26

   Han vann på TKO inom några få minuter. Han blockade Vitors slag straxt innan och tog ner honom lätt. Ser inte riktigt vad som var dåligt?

  • mirjitsu
   26 May 2015 at 10:58

   Och hur har det gått för alla andra som fått käka kombinationer av Vitor?

  • Godless
   26 May 2015 at 11:27

   Såg INTE bra ut? Ok..

   • Cecils Folks
    26 May 2015 at 01:04

    tyckte att han såg otightare ut än vanligt rent fysiskt, sen stenlande han då slagen kom. På marken var han flawless men vitor brukar ju i stort sett ge upp då han hamnar på arlset och det börjar gå lite utför

 • Free Mason
  26 May 2015 at 11:02

  Den här fighten sammanfattar det som är imponerande med Weidman. Han får andra att se kassa ut, utan att se snabb eller “crisp” ut själv. Det är något speciellt med honom.

 • Godless
  26 May 2015 at 11:27

  Skrattretande att folk fortfarande tvivlar på honom.

 • Henrik Söderström
  26 May 2015 at 11:48

  Jag såg honom som ett legitimt hot mot Silva efter vinsten mot Munoz, han är definitivt den nya toppen av divisionen. Det är dock Rockhold också, spännande fight!

  • John
   26 May 2015 at 02:46

   Drömmen är Weidman vs Rockhold i Madison Square Garden! Säljer säkert ut arenan!

 • Valle
  26 May 2015 at 12:18

  Hatten av till Wiedman efter hans prestation mot Belfort men att gå ut och be om att folk ska tycka om honom bevisar på att han nog aldrig kommer att bli en riktigt omtyckt mästare.

  Undra om det var det sista vi såg av Belfort? Hans fysik var ett pinsamt bevis på att han fuskat alla år innan. Sen tycker jag att han såg helt chanslös ut på marken, nästan som han gett upp eller så är det Weidman som har grym kontroll för Belfort är inte någon duvunge på marken.

  Ska bli riktigt intressant att se matchen mot Rockhold, klarar inte Weidman av att ta ner honom tror jag att Lukes stående är bättre! Men då kanske Weidman lyckas göra en DC och grinda ut honom.

 • freddie
  26 May 2015 at 02:49

  Först…, ett turslag mot silva, ett självförvållat ben brott av silva, en Machida som inte längre är att räkna med och i slutet av karriären. En belfort utan doping för första gången på 20 år.

  Alltså, tvivlar inte på att han bra, men han har haft både tur och mött fighters på nedgång. Rockhold tar honom

  • Coyote
   26 May 2015 at 04:16

   Han har varit i 4 ronder med Anderson Silva, han har vunnit alla 4.. Dominerade första ronden i andra matchen förövrigt… Machida är fortfarande legit. Visst var belfort inte roidad, men var ju knappast så att fighten han gå 5 ronder.. Chris Weidman är obesegrad i karriären, och i UFC. Tycker det är lite för starkt att antyda att allt är tur. Tror Weidman slagit Silva även om han inte checkat sparken som led till benbrottet

   Han är en komplett fighter… Med det sagt tror jag Rockhold kan bli svår för honom..

   • tommy
    26 May 2015 at 07:56

    Silva brukar komma starkt senare i matcher, eller iaf har grym kondis.
    Ta det mot att Weidman såg Kass ut senare i matchen mot Machida så tror jag Weidman skulle bli utklassad mot SIlva om inga galenskaper händer.

    • Coyote
     27 May 2015 at 11:40

     Brukar han det verkligen? tycker han brukade avsluta motståndare ganska tidigt, 1 eller 2 ronden. Undantag mot Chael då han drog triangeln i femte, eller Maia, då han bara tauntade efter att ha dominerat i de två första.

     Har grym kondis? Tror du Anderson är bättre tränad, fysiskt än vad den betydligt yngre Chris Weidman är? Tvek

     Silva har ju blivit utklassad av Weidman, särskilt i andra matchen. Visst hände” galenskaper” men Weidman droppar ju Silva i första ronden…

     • tommy
      29 May 2015 at 12:47

      Ok, kanske Weidman har bättre fysisk kondis. Men fysiskt starkare bättre tränad/kondis i all ära men det som spelar större roll är hur man fightas. Jag tror Silva fightas mer effektivt, är avslappnad och får sin motståndare att spänna sig och bli trött.
      Jag baserar ju iof min åsikt om Weidman enbart på Machidafighten, men där kändes det som att han rörde sig i slowmotion och stapplar omkring i rond 4-5.

     • Coyote
      29 May 2015 at 12:59

      Jag trodde Machida skulle slå Weidman, Machida har alltid varit jättefarlig mot brottare, inte många som lyckats ta ner honom( är väl Jones och Weidman). Jag tror Machida, på pappret, var en sämre matchup för Weidman än Anderson var. Still, undefeated and undisputed. Kommer satsa huset om Anderson får en till chans på Weidman

  • Tommy
   26 May 2015 at 05:14

   Ja, det där turslaget… mer att han hade otur att han missade med dom första tre. För att citera Wonderboy “He’s just standing there”, många som gavs chansen att knocka honom men bara Weidman som tog den.

   Vet inte om Silva träffat något på Weidman som inte var en benspark, totaldominerad i alla fyra ronder dom mötts.

   Rockhold är nog också på nedgång sen efter deras fajt… :D

 • Erik Svanborg
  26 May 2015 at 04:41

  Är det bara jag som har väldigt svårt för att tycka om honom? Han må vara en komplett fighter, men det är något i hans personlighet… tycker han verkar allmänt osäker och arrogant, och hans svammel om jesus gör ju inte saken bättre. Sättet han reagerar på efter fighter, t.ex. hans vinst när Silva bröt benet och även nu senast… och hans uttalande om “stop doubting me” visar ju också på en osäkerhet, han borde bara skita i vad folk tycker om honom. För mig framstår han som en typisk mobbare i högstadiet.

  • Free Mason
   28 May 2015 at 08:49

   Ser man inte att Weidman har släppt in Jesus i sitt hjärta, så lever man för mycket i tanken och för lite i hjärtat.

  • freddie
   29 May 2015 at 02:22

   Ja. Han verkar riktigt dryg

 • tommy
  26 May 2015 at 07:58

  Tar han Jacare så slutar jag tvivla.

 • Jacob Unander-Scharin
  27 May 2015 at 07:08

  Han slog en Vitor som såg ut som en 70 årig gumma med MS. Shit is real…

 • Svara