Ciryl Gane avslöjar: Så mycket tjänade han för att vinna interimtiteln

✔ Franske UFC-mästaren drar in miljonbelopp!

I huvudmatchen på UFC 265 blev Ciryl “Bom Gamin” Gane den första franske UFC-mästaren när han besegrade Derrick Lewis för att vinna interimtiteln i tungvikt – nu har hans lön avslöjats.

Gane tog sig till sin motståndares hemstad för matchen men trots haglande burop glänste fransmannen. Han dominerade Lewis fullständigt, blev knappt själv träffad, och avslutade amerikanen i den tredje ronden via teknisk knockout.

Nu har Gane berättat för franska L’Equipe vad han tjänade på matchen – men vad han blev av med är något chockerande.  “Bon Gamin” uppger att hans ursprungliga lön var drygt 3,062,136 kronor, men efter skatter, pengaväxling, andra utgifter samt utbetalningar till hans coacher och team landade han på 1,644,804 kronor.

Sedan tjänade Gane också 437,445 efter att ha vunnit en prestationsbonus, samt 279,960 kronor för att ha förhållit sig till UFC:s och sponsorn Venums riktlinjer.

Sammanlagt tjänade fransmannen cirka 2,361,744 kronor på huvudmatchen under UFC 265 – och den största lönen väntar säkerligen.


HETAST JUST NU


Möter sin gamla sparringpartner härnäst

Som interimmästare i tungvikt medför den statusen en större grundlön och med tanke på hur storslagen Ganes nästkommande match är lär fransmannen tjäna mer än någonsin.

Francis Ngannou är den regerande tungviktsmästaren, som kommer unifiera sin titel med Gane. Tungviktarna tränade tillsammans i Paris i många år, innan en dispyt mellan Ngannou och huvudtränaren på gymmet ledde till ett uppbrott mellan parterna. Ngannou och Gane tränade tillsammans i många år och känner till varandras stilar väl.

Än så länge är Gane obesegrad med sju raka segrar i UFC, fyra via avslut. Ngannou är å andra sidan obesegrad i sina fem senaste matcher och har sett bättre ut än någonsin. Alla fem segrar har säkrats via brutal knockout, senast över Stipe Miocic på UFC 260 i mars i år.

Fick Ciryl Gane en rättvis lön för en interimtitelmatch?

 

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Ciryl GaneSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night 20012
Jack Hermansson vs Sean Strickland2.801.45
Alexis Davis vs Julija Stoliarenko1.502.70
Sam Alvey vs Phil Hawes3.751.28
Chidi Njokuani vs Marc-André Barriault2.101.72
Hakeem Dawodu vs Michael Trizano1.572.50
Shavkat Rakhmonov vs Carlston Harris1.363.25
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...