Ciryl Gane tar plats i UFC:s P4P-ranking – petar bort Aljamain Sterling!

✔ Se den uppdaterade UFC-rankingen här!

UFC 265 ägde rum i helgen, en gala som innebär många förändringar för flera divisioner – något som återspeglas i den UFC-ranking som nu uppdaterats.

Huvudmatchen under helgens UFC-gala ställde den obesegrade fransmannen Ciryl Gane mot publikfavoriten Derrick Lewis i ett möte om interimtiteln i tungvikt. Det blev en extremt ensidig match då Gane helt enkelt var snabbare, mer teknisk, bättre defensivt och mer allsidig. Efter två dominanta men väldigt taktiska ronder höjde Gane tempot och avslutade sin motståndare via teknisk knockout i den tredje ronden för att bli interimmästare i tungvikt.

Förutom en garanterad match mot den regerande tungviktsmästare Francis Ngannou innebar segern på UFC 265 också att Gane intog en 14:e-plats i UFC:s pound-for-pound-ranking – och petade bort den kontroversiella bantamviktsmästaren Aljamain Sterling från listan. Tidigare i sommar blev Sterling mästare via diskvalificering i en omdiskuterad match mot Petr Yan.

Trots sin fina seger över Pedro Munhoz i den delade huvudmatchen stannade den brasilianske legendaren Jose Aldo kvar på femteplats i bantamvikt. En brasilianare som däremot flyttade upp i rankingarna var welterviktaren Vicente Luque, som låste ut Michael Chiesa med en D’arce choke i den första ronden. Luque klättrade två placeringar till fjärdeplats medan Chiesa föll två placeringar och hamnade på sjundeplats i weltervikt.

Stråviktaren Tecia Torres besegrade rivalen Angela Hill för en andra gång och klättrar till en niondeplats. Kirgizistaniern Rafael Fiziev intog dessutom en fjortondeplats i lättvikt i samband med sin poängseger över Bobby Green.

Se de uppdaterade UFC-rankingarna nedan, fullständiga rankningar finner du på UFC:s hemsida.


HETAST JUST NU


Uppdaterad UFC-ranking efter UFC 265

 

 

 

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...