CM Punk har fått diskbråck – UFC-debuten uppskjuten

CM Punks UFC-debut får vänta. Den före detta wrestlingstjärnan har fått diskbråck, och opererades under onsdagen.

I lördags blev det klart att Mickey Gall (2-0) blir Phil “CM Punk” Brooks (0-0) förste motståndare i UFC. Mötet var bokat, och enligt Dana White skulle det förmodligen äga rum på UFC 199.

Gammal skada

Men nu har “Punks” MMA-debut än en gång skjutits på en obestämd framtid. Wrestlingstjärnan har fått diskbråck och opererades under onsdagen i Chicago. Till MMAfighting, som först rapporterade om hans operation, sa Brooks att han länge plågats av en dålig rygg:

“My back has always bugged me. Figured it was just wrestling sh*t. Turns out it was.”

Har provat allt

Enligt Brooks, som häromveckan genomgick ett träningspass med hockeylaget New Jersey Devils, har han provat ett antal olika behandlingsmetoder för skadan. Men inget har hjälpt.

“It got bad enough to the point where I couldn’t do anything the week before I went to train with the New Jersey Devils last month. One day I could manage, the next day I couldn’t. I’ve been in agony for almost a month. Chiropractor, acupuncture, massage, cryotherapy … nothing worked.”

“Punk” ser dock sin skada som ett tillfälligt hinder på vägen mot UFC-debuten:

“This is just a bump in the road. I’m positive about this.”

En oerfaren megakändis

Det har skrivit spaltmeter om “Punk” sedan han skrev kontrakt med UFC i december 2014, trots att han ännu inte har spenderat en enda minut i oktagonen. 37-åringen har aldrig tävlat professionellt i någon sport, utan är endast känd från den uppgjorda underhållningsbrottningen i WWE. Där var han emellertid ett av de största namnen.

Diskbråck läker i 80 % av fallen ut av sig själv, och enligt Wikipedia behövs bara akut operation när patienten “inte kan kissa, har känselnedsättning i underlivet eller försvagad ändtarmsmuskel”.

Tror ni att “CM Punks” diskbråck är så pass allvarligt? Eller fick han bara kalla fötter efter att ha sett Gall sopa mattan med Mike Jackson (0-1)?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
CM PunkNyheterSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
4 Kommentarer
 • Gnisselx2
  10 February 2016 at 07:00

  Nu går jag in i “Eddie Bravo mode” och tar på min foliehatt. Han lyfte ju fan Helwani under intervjun de gjorde in helgen. Aldrig att han kunnat göra det med ett så pass allvarligt diskbråck…

 • Marcus Wiking
  10 February 2016 at 08:19

  Kan ju vara skitsnack men med egen erfarenhet av diskbråck som opererats så kunde jag lyfta saker utan problem men höll fan på att dö av smärta när jag skulle resa mig upp från en stol. Så det behöver inte vara bull

  • Metallica
   10 February 2016 at 09:49

   Diskbråck ett rent helvete :(
   Knöt fast benet i elementet och drog mig bakåt och högg gaffeln i benet för att avleda smärtan veckan innan operationen!
   Och en jävla massa smärtstillande som pajade magen!

 • Danne
  10 February 2016 at 08:56

  “behövs bara akut operation när patienten ”inte kan kissa, har känselnedsättning i underlivet eller försvagad ändtarmsmuskel””

  Observera ordet akut. Ala in till akuten så fort det går för att ej riskera permanent vuxenblöja och förstört sexliv. Diskbråck blir funktionshindrande LÅNGT innan den nivån i många fall. I många fall på grund av ischiasvärk, känselnedsättning på andra ställen och känslan av att ben somnar etc etc.

 • Svara