UFC byter huvudmatch på UFC Fight Night 88

UFC har ändrat sina planer för UFC Fight Night 88 (tidigare kallad UFC Fight Night 87). Man slopar Ronaldo Souza vs Vitor Belfort som huvudmatch och bokar istället in ett huvudmöte mellan bantamviktsdivisionens största up-and-coming fighters.

Det har tidigare rapporterats om att det stora brasilianska mötet mellan Ronaldo “Jacaré” Souza och Vitor Belfort skulle bli huvudmatch på UFC Fight Night 87 i Brasilien. Detta ändrades sedan då galan bytte namn till UFC 198 och fick Fabricio Werdum mot Stipe Miocic som huvudmatch. Mötet mellan Souza och Belfort blev istället delad huvudmatch på den galan.

Enligt uppgifter som bekräftats till MMAFighting satsar UFC på ett möte mellan Thomas Almeida och Cody Garbrandt som huvudmatch på UFC Fight Night 88 som istället för Brasilien kommer att gå av stapeln i Las Vegas.

Den blott 24 år gamla Team Alpha Male-fightern Garbrandt har hittills gått tre matcher i UFC men har åtta totala matcher på sitt professionella facit. Senast vi såg honom var på hemmaplan inför Pittsburgh-publiken under UFC Fight Night 83 i februari där han i första ronden knockade Augusto Mendes.

Även brasilianaren Almeida är 24 år gammal och har fyra raka vinster i UFC. Han är däremot en långt mer erfaren fighter sedan tidigare då han redan hunnit gå tjugo professionella matcher i Legacy FC bland annat.

Både Almeida och Garbrandt är så kallade knockout-fantaster där mer än 80% av deras vinster kommit via TKO/KO.

Än så länge har två matcher rapporterats vara bokade på maj-galan och hela matchkortet ser för närvarande ut enligt följande,

 • Bantamvikt: #7 Thomas Almeida vs. Cody Garbrandt #15
 • Fjädervikt: #2 BW Renan Barao vs. Jeremy Stephens #9

Kategorier
Cody GarbrandtRonaldo "Jacare" SouzaSenaste NyttThomas AlmeidaUFCVitor Belfort

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
6 Kommentarer
 • Hank
  19 March 2016 at 04:05

  Sevärda matcher.

 • Hoobabalooba
  19 March 2016 at 04:43

  What? Hur tänkte dom där?

  • Headown
   19 March 2016 at 05:03

   Det var ungefär exakt vad jag tänkte.

  • Henrik Söderström
   20 March 2016 at 10:01

   Håller med! Utmärkt matchning, men det känns inte som att den är vassare än sitt co-main. De måste singlat slant för att avgöra main/co-main på denna gala.

 • tojo77
  19 March 2016 at 09:49

  Hmm. Det är ju inte så att de kastat ut Belfort vs Jacaré, då dessa istället slåss på UFC198. Så det blir knas att hävda att denna fight, Almeida vs Garbrandt, ersätter.

 • Svara