Conor McGregor: “Aldo fegade ur – den här matchen är om det riktiga bältet”

Enligt den frispråkiga irländaren Conor McGregor är interimtitelmatchen mot Chad Mendes om den riktiga titeln. Han menar på att mästaren José Aldo fegade ur och borde bli av med titeln, hänvisandes till de medicinska rapporter som godkände Aldo för tävling.

Efter att det kom fram att UFC:s fjäderviktsmästare José Aldo (25-1) skadade revbenet, var det osäkert huruvida han skulle kunna deltaga i stormatchen mot Conor McGregor (17-2). Matchen var bokad som huvudmatch för UFC 189, som äger rum i Las Vegas den elfte juli, och i stort sätt hela MMA-världen såg fram emot mötet något enormt. UFC ägnade även stora resurser på att marknadsföra galan och framförallt huvudmatchen, bland annat genom att anordna en världsturné likt de som vanligen marknadsför flertalet galor på samma gång.

Aldo blev godkänd av läkarna att medverka i huvudmatchen, men skadan var fortfarande så plågsam att han beslöt sig för att dra sig ur mötet. Detta innebar att UFC fick använda sig av reservplanen – McGregor mot Chad Mendes (17-2) i en match om interimbältet.

McGregor menade under telefonpresskonferensen inför UFC 189 att han är osäker om Aldo återvänder till oktagonen, och att han ser på interimbältet som den riktiga titeln. Enligt honom borde organisationen helt ta ifrån Aldo bältet, eftersom han dragit sig ur flera titelförsvar och denna gång gjorde det trots att läkarnas godkännande för tävling.

“I don’t know whether he’ll be back. Like I said, he’s gone running, and I don’t think he’ll be back.

“If a man pussies out, and he’s pussied out time and time again, [then he should be stripped]. He’s pulled out of contests time and time again. I mean, the medical reports state he is fit to fight, so there’s no more questions. If you’re fit to fight and you’re not going to fight, the belt rightfully should be stripped, and this [should be] for the regular featherweight belt.”

Som MMAnytt tidigare skrivit om har Aldo dragit sig ur hela fyra titelförsvar sedan innan – vilket nu blir fem – och enbart försvarat sitt bälte sju gånger på fyra år. Enligt UFC har flera läkare dessutom konstaterat att Aldos revben inte är brutet, även om det är förståeligt att UFC:s enda fjäderviktsmästare hittills inte vill riskera att förlora sin största match hittills på grund av en skada.

Vad tycker ni läsare, var det rätt eller fel av Aldo att dra sig ur och var det rätt att skapa ett interimbälte i fjädervikten?

Foto: Daniel Patinkin

Kategorier
Chad MendesConor McGregorJose AldoNyheterSenaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
En kommentar
  • freddie
    2 July 2015 at 06:39

    Han har nog rätt. Verkar inte varit nån större skada på Aldo men ändå drar han sig ur. Borde inte va tillåtet nej. Händer hela tiden att fighters inte är helt 100 i kroppen vid en fight men man kopplar bort det, sträcker på sig lite, och ba gå in å kriga.
    För övrigt tro jag inte ufc hade tillåtit han dra sig ur om man inte haft en bra ersättare. Istället blir detta ännu mer pengar då man kommer ge låta han möta Aldo hur som helst. Mreggor förlorar mot mendes, mendes förlorar ännu en gång mot Aldo, och sen få mcreggor möta Aldo som det var tänkt från början.

  • Svara