Conor McGregor favorit inför returmatchen mot Nate Diaz – trots förlusten

Den första matchen mellan herrarna slutade i vinst för Nate Diaz, men det är ändå Conor McGregor som öppnar upp som favorit inför returmatchen.

Efter en del om och men har returmatchen mellan femterankade lättviktaren Nate Diaz (19-10) och UFC:s fjäderviktsmästare Conor McGregor tillslut blivit officiellt bokad. Herrarna utgör huvudmatchen på UFC 202, som går av stapeln i Las Vegas den 20 augusti – och det blir ännu en gång ett welterviktsmöte.

Senaste gången de möttes var på UFC 196 för två månader sedan. Efter en underhållande och jämn inledning av matchen, var det Diaz som lyckades skaka McGregor för att sedan strypa ut honom på marken. Detta efter att ha hoppat in för att möta irländaren med elva dagars framförhållning.

McGregor skulle egentligen ha utmanat Rafael dos Anjos om lättviktstiteln på UFC 196. När mästaren skadade sig kort inpå galan hoppade Diaz in som ersättare. Foto: Mazdak Cavian

McGregor skulle egentligen ha utmanat Rafael dos Anjos om lättviktstiteln på UFC 196. När mästaren skadade sig kort inpå galan hoppade Diaz in som ersättare. Foto: Mazdak Cavian

Diaz lätt underdog

Innan matchen mot Diaz hade McGregor vunnit 15 raka matcher, varav sju i UFC. Diaz kom å andra sidan in i matchen med vinster i två av sina senaste tre matcher.

Nu har oddsen släppts inför returmatchen. Även om det är jämna odds så är det faktiskt McGregor som är favoriten i dagsläget, med ett odds på 1.87, medan Diaz ger 2.03 gånger pengarna.

Oddsen kommer från den ultimata bettingsidan för MMA – OHMBET.

OHMNYTT

Vad tror ni – tar Diaz hem det igen eller får McGregor sin revansch?

Foto: Christian Petersen/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Conor McGregorNate DiazNyheterOHMBETRekommenderatSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
13 Kommentarer
 • tojo77
  8 June 2016 at 01:24

  Dubbla pengar på Diaz alltså. Naaaaajs!

  • atnek
   8 June 2016 at 08:00

   Fuckin A, oddsmakarna är goa :)

 • rl
  8 June 2016 at 01:35

  Hur är de möjligt? Han vann på 10 dagars varsel sist.

 • nitohu
  8 June 2016 at 02:25

  Inte för att jag vet om Diaz tänker så långt eller om han ens tänker så alls. Förmodligen inte, men här finns det ju faktiskt incitament för en läggmatch. Eftersom det antagligen skulle bli en tredje avgörande om Conor vinner med om möjligt en ännu större paycheck.

  • Eric
   8 June 2016 at 04:55

   Tror inte det blir en tredje oavsett vem som vinner faktiskt. Vinner han är han och UFC nog nöjda där och vill nog inte riskera en förlust igen mot Nate. Men man vet aldrig.
   Nate får ta och spela på sig själv istället och se till att vinna ;)

   • Qrille Qrokodil
    8 June 2016 at 06:05

    Ja, och om nu Nate vinner kan man nog tänka sig att Conor McGregor-hypen dör ut. Vilket vore rätt skönt kan jag själv tycka.

   • Adam Karlsson
    9 June 2016 at 08:42

    Vinner Conor denna så blir det en tredje, 1-1 kan det inte stå till herrarna, tror inte de tillåter sig själva att ha 1-1 mot varann… 2-1 efter en tredje match, det är det dom vill åt. Nate vill nog dock åt 2-0 mot Conor så att denna saga kan läggas till rå, så som törnrosa en gång gjorde.

    • Eric
     9 June 2016 at 10:59

     Normalt sett skulle jag hålla med, men med Conor vet man aldrig. Vinner han dominant så tror jag de kanske nöjer sig där och kan säga att han var mycket bättre när båda var beredda på varandra och andra gången i 170 så han vant sig vid kroppen. Är det jämnt och han vinner kan de nog också nöja sig där istället för att riskera att han får 1-2 mot Diaz. De lyckas ofta hitta konstiga ursäkter och anledningar! Plus att så många tycker det är lite märkligt med den här rematchen, tror att om det blir en tredje match mellan dom så är det ganska långt i framtiden när de måste mötas som contenders och/eller mästare. Den lär nog sälja bra men tror inte UFC går till den brunnen direkt igen.

     Men vem vet, han vill säkert ha 2-1 mot Diaz för att cementera vinsten.

     • Adam Karlsson
      9 June 2016 at 11:10

      Jo men så är det ju, men eftersom hans käft inte kunde övertyga oss, så kommer inte 1-1 mot diaz övertyga oss om att han är en bättra fighter, vilket han just nu inte är om man jämför.

 • TheVobb
  8 June 2016 at 05:03

  Hur fan är detta möjligt när han vart avslutad senast??

  • Henrik Söderström
   8 June 2016 at 05:20

   Resonemanget måste väl vara att McG gick in för avslut och slog sig trött, men att han ska lyckas vinna ett domslut med annan strategi. Svårtippat!

  • sepenoob
   9 June 2016 at 12:04

   Dom tänker sig nog att McGregor använder sig bättre av kondisen och inte slår ut sig så snabbt. Svårare att knocka tyngre killar. Han dominerade ju tills gastanken tog slut i mitten av andra.

   • Headown
    9 June 2016 at 09:26

    Yes he did. Har han som viinnare här trots resultatet i den förra.

  Svara