Conor McGregor rasar mot UFC: “Varför är mitt bälte inte med på postern?”

Conor McGregor är rasande på UFC med anledning av organisationens sätt att marknadsföra hans kommande titelfight mot Rafael dos Anjos. Orsaken till denna vrede är att hans mästarbälte saknas på den officiella postern. Dessutom står han “inträngd bakom dos Anjos”, vilket McGregor tycker är fel.

Conor McGregor är allt annat än nöjd med hur UFC har marknadsfört hans kommande superfight mot lättviktsmästaren Rafael dos Anjos. Tillsammans med den delade huvudmatchen i kvinnlig bantamvikt där Holly Holm försvarar sitt mästarbälte mot utmanaren Miesha Tate kommer dos Anjos vs McGregor att kröna UFC 197 den 5 mars. Men McGregor är som sagt var arg. Anledningen till denna vrede handlar om matchpostern där hans mästarbälte i fjädervikt saknas. Dessutom är irländaren ilsken för att han står “inträngd bakom dos Anjos”, vilket enligt McGregor är helt fel. En poster med irländaren i skymundan och i total avsaknad av fjäderviktsbältet är “rent skräp”, anser han.

UFC-presidenten Dana White har försökt förklara att frånvaron av McGregors bälte på postern beror på att han kliver in i oktagonen som utmanare om lättviktsbältet och att hans bälte i en annan viktklass inte hör hemma där. Det är inte fjäderviktsbältet som står på spel här utan lättviktsditot. Skulle irländaren förlora fighten mot dos Anjos så har han ändå sitt eget bälte i behåll.

Det återstår att se om Zuffa böjer sig för McGregors krav och trycker upp nya posters med honom bärandes sitt mästarbälte.

Vad tycker du? Borde det vara McGregor i förgrunden på postern med mästarbältet över axeln istället för dos Anjos?

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Conor McGregorDana WhiteHolly HolmMiesha TateNyheterRafael Dos AnjosSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikelZuffa

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
9 Kommentarer
 • Jürgen
  23 January 2016 at 05:55

  Som Nelson i Simpsons skulle sagt: HAHA!!

 • M Powah
  23 January 2016 at 06:32

  Åter igen låter rubriken som nåt hämtat från “hänt extra” eller motsvarande. :D

  Tycker Dana har rätt i det han sagt, dock kan postern komma att ändras till nåt mer “häftigt”..

 • Gustav Nordmark
  23 January 2016 at 06:53

  Ahh! Det börjar bli lite irriterande att ni på MMANYTT dissikerar varenda presskonferens, som ni från början redan har lagt upp i helhet och i highlights för att sen mjölka ut så många artiklar som möjligt om varenda line CmG droppat under konferensen! tråkigt att börja avsky en sida man följt sedan starten..

  • tojo77
   23 January 2016 at 07:30

   Så gör iofs andra sajter också även om det inte brukar ta några dagar.

 • tojo77
  23 January 2016 at 07:29

  Håller med Dana om korrektheten i vilket bälte som är on the line, men GSP vs BJ var det superfight också, med två bälten på bilderna, men egentligen var det väl bara welterbältet som stod på spel den gången. Så visst har Conor en poäng även om han uttrcker den som om han bestämmer i UFC.

 • Erik Hellborg
  23 January 2016 at 08:29

  Huvet på spiken Gustav Nordmark. Kände verkligen inte att CM “rasar” mot nåt speciellt gällande postern på presskonferensen. Tyckte han mest garvade å gjorde en skämtsam grej över det hela.

 • freddie
  23 January 2016 at 10:02

  Champs mot champ, klart båda ska ha bältet på posten då det verkligen skriker superfight. Och tycker det mer är en fråga om superfight än en titelmatch i lättvikt

 • Morgall
  23 January 2016 at 10:46

  Conors bälte får “gärna” vara med på postern,
  om nu Conor är villig att lämna ifrån sig sitt fjäderviktsbälte vid förlust.
  Annars är det irrelevant att ha den uppe.

 • Niclas Nordin Sommar
  23 January 2016 at 11:16

  Men om han vinner så lär han ju vilja posa med båda bältena inför nästa match. Så gjorde ju Bj. Penn, så vad är skillnaden nu? Para para Bling Bling!

 • Svara