Conor McGregor tar sikte på Kamaru Usman: “Härmar mina slag!”

✔ "Kan inte härma mina ord och mina slag och inte få en smäll för det"

UFC-mästaren Kamaru Usman säkrade en av de största segrarna i sin karriär i helgen och blev därefter utmanad av Conor McGregor.

Det var i huvudmatchen på UFC 261 som Usman gjorde sitt fjärde titelförsvar i en returmatch mot Jorge Masvidal. I deras första möte på UFC 251 tog Masvidal matchen mot Usman på sex dagars varsel och förlorade ett tydligt enhälligt domslut.

Många trodde att ett fullständigt träningsläger skulle ge returmatchen ett annorlunda avslut. Det var fallet – men inte i Masvidals favör.

Efter en stark första rond höjde Usman tempot i den andra ronden och sänkte Masvidal med en hård höger. Masvidal var mer eller mindre redan ute ur matchen när han hamnade på mattan, men Usman följde upp med flera slag innan domaren hann kliva emellan.

Inför matchen hade flera fans dragit jämförelser mellan Usman och McGregor. Åskådare hade bland annat påpekat att flera av Usmans uttalanden påminde om några av McGregors klassiska citat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Uncle Dana (@uncle.dana_)

McGregor snappade också upp på liknelserna och tog till sociala medier för att klargöra att han har Usman i sitt sikte.

– Usman härmar till och med mina slag nu, skrev McGregor. Kommer jag möta denna killen vid något tillfälle? Jag tror det. [Han] kan inte härma mina ord och mina slag och inte få en smäll för det. Jag gillar [weltervikt], den är min snart.


RELATERAT 


McGregor har 2-1 i weltervikt

Än så länge anses den före detta UFC-mästaren Georges St-Pierre vara den bästa i welterviktsklassen – samt en av de allra främsta någonsin. Trots det är Usman på god väg att cementera sitt egna arv till sporten.

Hittills är Usman obesegrad i UFC. Sedan debuten i juli 2015 har “The Nigerian Nightmare” gått från klarhet till klarhet. Han har bland annat besegrat namn som Colby Covington, Leon Edwards och Gilbert Burns. I dagsläget har Usman besegrat fyra utav de fem högst rankade welterviktarna i UFC.

UFC:s VD Dana White har tydliggjort att en returmatch med Covington är vad som väntar Usman. Det är dock få fighters som drar så stora tittarsiffror som McGregor och en match mot den irländska superstjärnan kan ändra ens karriär.

McGregor kommer härnäst att möta Dustin Poirier för att avsluta deras trilogi på UFC 264 den 11 juli i lättviktsklassen. Än så länge har McGregor gått tre matcher i weltervikt med ett matchfacit på 2-1.

Han förlorade sin debut i viktklassen mot Nate Diaz på UFC 196 via submission i den andra ronden. McGregor vann returmatchen via majoritetsdomslut i en betydligt jämnare tillställning. Sist McGregor tävlade i weltervikt var på UFC 246 där han körde över Donald “Cowboy” Cerrone i en match som irländaren vann via TKO tidigt i den första ronden.

McGregor har uttryckt en önskan om att tävla i weltervikt ett flertal gånger, så det återstår att se om en match mot Usman väntar.

Hade du velat se Conor McGregor vs Kamaru Usman?

 

Kategorier
Conor McGregorSenaste NyttUFC

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara