Staredown mellan Donald "Cowboy" Cerrone (vänster) och Adriano Martins på UFC on FOX 10. Foto: Patrick Jenkinson

´Cowboy´ Cerrone om Adriano Martins: “Never heard of him.”

Uttalanden inför UFC on FOX 10 fortsätter att hagla tätt. Nu senast är det Donald ´Cowboy´ Cerrone som hade mindre vänliga ord att yttra om sin kommande motståndare.

Efter brasilianaren Adriano Martins (25-6) uttalande om att Donald ´Cowboy´ Cerrone (21-6) endast är en genväg till titelbilden för honom har saker hettat till inför de bådas möte på UFC on FOX 10 nu på lördag natt. Cerrone svarade nyligen, i en intervju med MMAfighting.com, att han aldrig hört talas om Martins och att han “don’t care. Saturday night he better show up.”

Det tillsynes arroganta uttalandet kan förklaras med faktumet att matchen blir brasilianarens blott andra sådan i UFC; han har tidigare besegrat Daron Cruickshank (13-4) på UFC Fight Night 32, efter ett armlås i andra ronden.

Att Cerrone, rankad som nummer åtta i lättviktsklassen, tar sig an en orankad motståndare kan tyckas något märkligt, dock grundar det sig i en nyfunnen glädje och kärlek för sporten. Efter förlusten mot Rafael Dos Anjos (20-6) på UFC Fight Night 27 kände ´Cowboy´, enligt han själv, ett behov av att gå tillbaks till grunderna och till det som gjorde honom framgångsrik inom sporten till att börja med. Bytet av tillvägagångssätt har hittills resulterat i en vinst mot Evan Dunham (14-5) på UFC 167 och han hoppas på att mötet med Martins tar honom ytterligare närmare titeln i viktklassen.

“If there’s anybody on the bench that wants a fight, Cowboy will fight you. I’m not trying to protect my ranking.  You want to fight, let’s fight,” sa Cerrone bland annat innan matchen blev officiell.

Kategorier
UFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
3 Kommentarer
 • Joel M Lindmark
  24 January 2014 at 08:06

  Ska bli intressant och se hur pass skillad Adriano Martins är, ska kolla upp han nu på Sherdog

 • Dreadwood
  25 January 2014 at 03:30

  Cerrone hade ju inte hört talas om dos anjos heller så jag är inte förvånad.
  “Gilbert Melendez who?”

  • Bed Intruder
   25 January 2014 at 09:46

   Show for the cameras -_-

  Svara