Foto: Per Häljestam

Cub Swanson tar hem vinsten efter underhållande match mot Tatsuya Kawajiri

I vanlig ordning bjöd den topprankade fjöderviktaren Cub Swanson på en riktigt underhållande match. Efter tre hårda ronder mot veteranen Tatsuya Kawajiri tilldelades han vinsten via enhälligt domslut.

UFC Fight Night 92: Rodriguez vs. Caceres är i full gång och bjuder på riktigt spännande matcher hittills.

I den andra matchen på det Fight Pass-sända underkortet ställdes två topprankade fjäderviktare mot varandra, då femterankade Cub Swanson (23-7) tog sig an nummer 14-rankade Tatsuya Kawajiri (35-10-2).

Som vanligt när Swanson går match, var det ett riktigt högt tempo. Kawajiri överraskade dock själv och kom ut vilt med flera snurrande tekniker.

Cub Swanson vs Hacran Dias

Swanson håller alltid ett högt tempo och ger allt i sina matcher. Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Inledningsvis landade bägge fighters ett par hårda smällar och turades om att skaka varandr. Swanson lyckades försvara när Kawajiri gick på ett nedtagningsförsök, men japanen gick sedan på ännu ett försök som blev lyckat varpå han höll sig kvar på topp ronden ut.

I den andra ronden var det Swanson som låg steget före och fortsatte att landa mycket med sin vilda striking. Han bibehöll sitt stabila nedtagningsförsvar och lyckades även reversa Kawajiri vid en sekvens, för att omedelbart hamna i mount innan han gick vidare och tog rygg. Väl där var han mycket nära att avsluta matchen med en rear-naked choke, men Kawajiri vae tuff och försvarade bra.

Även den tredje ronden höll lika högt tempo och de båda gav onekligen allt för att få hem vinsten. Kawajiri fortsatte med nedtagningarna och fann stundvis framgång, men Swanson krigade hela tiden och lyckades ta sig upp.

Swanson fortsatte att landa mest och hårdast, och avslutade de sista tio sekunderna med att reversa Kawajiri och landa hårda slag på en liggande Kawajiri.

Kawajiri kämpade väl,men förlorade ännu ett domslut mot toppmotstånd. Foto: Mazdak Cavian

Kawajiri kämpade väl,men förlorade ännu ett domslut mot toppmotstånd. Foto: Mazdak Cavian

Resultat: #5 Cub Swanson besegrar Tatsuya Kawajiri #14 via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 29-28)

Efter två raka förluster har Swanson nu studsat tillbaka med två raka vinster. Vem vore en lämplig match för honom härnäst, tycker ni?

Foto: Per Häljestam

Kategorier
Cub SwansonExklusivtLiveresultatNyheterRekommenderatResultatSenaste NyttTatsuya KawajiriUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara