Danske Damir Hadzovic har skrivit på för UFC – möter Mairbek Taisumov på UFN 86

UFC har fått ytterligare ett danskt tillskott i form av lättviktaren Damir Hadzovic – och de har samtidigt utökat matchkortet för UFC Fight Night 86 som äger rum i Zagreb, Kroatien där dansken kommer gå sin debutmatch.

Damir “The Bosnian Bomber” Hadzovic meddelade tidigare idag via Facebook att han har skrivit på ett debutkontrakt med UFC. Lättviktaren som har sitt säte i Köpenhamn och hos Rumble Sports, fick det överraskande beskedet av tränaren Tue Trnka och lillebrodern Amar Hadzovic. Det hela filmades i en hjärtevärmande video som Rumble Sports lät publicera på sin Facebook-sida.

Den 29 år gamle Hadzovic har ett professionellt matchfacit på tio vinster och endast två förluster. Under den sex år långa karriären åkte dansken på två raka domsluts-förluster mot Andreas Ståhl och Krzysztof Jotko för snart fyra år sedan. Sedan dess har han radat upp sex raka vinster som alltså gjort honom förtjänt av ett kontrakt med världens största MMA-organisation.

Nyheten om Hadzovic inträde till UFC lät också annonsera debutmatchen som kommer att äga rum den 10:e april på UFC Fight Night 86 i Kroatien. Där kommer han att möta den långt mer erfarne ryssen Mairbek Taisumov (24-5 MMA, 4-1 UFC) som just nu ligger inne med en tre matcher lång vinstsvit mot Marcin Bandel, Anthony Christodoulou och Alan Patrick Silva Alves.

Hadzovic blir därmed den andre dansken att gå match på galan i april, där welterviktaren Nicolas Dalby redan är annonseras att möta Bartosz Fabinski. Det uppdaterade matchkortet för UFC Fight Night 86 ser du nedan,

 • Lätt tungvikt: Igor Pokrajac vs. Jan Blachowicz
 • Tungvikt: Ruslan Magomedov vs. Gabriel Gonzaga
 • Weltervikt: Nicolas Dalby vs. Bartosz Fabinski
 • Tungvikt: Francis Ngannou vs. Bojan Mihajlovic
 • Weltervikt: Bojan Velickovic vs. Alessio Di Chirico
 • Bantamvikt: Filip Pejic vs. Damian Stasiak
 • Lättvikt: Mairbek Taisumov vs. Damir Hadzovic

Damir Hadzovic annonserar sin debutmatch i UFC

Kategorier
Andreas StåhlKrzysztof JotkoNicolas DalbySenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
En kommentar
 • Bongo
  4 February 2016 at 06:48

  Tycker nästan att Taisumov förtjänade någon lite mer meriterad.

 • Svara


  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...