Dana White: Anderson Silva är troligen Georges St-Pierres nästa motståndare, om han vinner mot Carlos Condit

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Fans har efterfrågat en supermatch mellan Georges St-Pierre och Anderson Silva sedan nåt år tillbaka nu. Både Silva och St-Pierre har avfärdat detta som något som kanske kan hända i framtiden, men inte inom den närmaste tiden. Men nu ser det ut som att även UFCs VD Dana White börjar bli intresserad av idén och har börjat sälja in den till de två talangerna. Den första som nappat på idén är St-Pierre.

“I think if we do the fight with (Anderson Silva) and Georges St-Pierre, it would be at a catchweight; probably like 178 (pounds), something like that,” sa White på Dave & Mahoney show on X107.5 radio. “Georges St-Pierre says he does (want the fight). He wants to do it, yeah.”

När White sedan får frågan om Silva kommer att vara St-Pierres nästa motståndare, så kom svaret “antagligen” fort. Men han har ett annat uppdrag först.

“He has got to beat [Carlos] Condit first though,” svarar White. “That’s a tough fight. Georges has been off for over a year, so we’ll see.”

Matchen mot Condit sker på UFC 154 i november, och efter det kan vi mycket väl ha en supermatch runt halsen. Om St-Pierre vinner förstås.

 


 

Chelsea vs AC Milan

 

1.66 – 5.25

5 Oktober | 21:00 | Champions League

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
UFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
20 Kommentarer
 • Lego
  22 August 2012 at 12:33

  Vad liten han ser ut bredvid Silva, hoppas för Georges skull att bilden är ett ihopklipp :)

  • Martin Johansson
   22 August 2012 at 12:38

   Bilden är manipulerad. Men GSP är 178 cm, medan Anderson Silva är 188 cm, så det är så klart en höjdskillnad på 10 cm mellan dem.

   • ivey2
    22 August 2012 at 05:57

    Skiljer ju inte mer än så på bilden, så den säger nog sanningen.

  • Peos
   22 August 2012 at 01:30

   Liten? Jag tyckte han såg ovanligt stor ut. Större än jag hade trott.

  • tur_i_ful
   22 August 2012 at 06:51

   Längd/tyngd /reach/ kommer inte spela så stor roll när dessa iconer möts!
   De har väldigt skilda stilar och kvaliter.

   Men den som vinner denna match kommer vara den störste inom MMA, en lååång tid framöver – fukk vad jag längtar :D

   WAR GSP

 • Juniordosmike
  22 August 2012 at 12:55

  Tror inte storleken är en jättestor faktor i just denna match. Silva använder mycket lite styrka och vikt för att besegra sina motståndare, tillskillnad från många andra fighters som just vinner p.g.a. styrka och vikt. Däremot spelar räckvidden stor roll för Anderson, och det måste GSP lösa.

  Men jag är övertygad om att GSP inte lär köra så mycket stående mot Anderson Silva. GSP lär satsa på Sonnens recept. GSP har historiskt sett en extremt explosiv nedtagning. Joe Rogan brukar tjata om hur bra GSP “covers distance”. Han är så explosiv så helt plötsligt så har du han runt midjan jobbandes för en nedtagning. Jag tror GSP lätt kan få grepp om Silva, sen är frågan hur många slag han får äta på vägen in, och om hans chin klarar det.

  För OM GSP tar ner Anderson så har GSP klart bättre transitions och submissions än Chael Sonnen. Men man ska inte heller glömma att Silva förbättrat sitt nedtagningsförsvar, det visade han i 2a ronden mot Chael Sonnen. Det är nog därför Silvas team äntligen vågar möta GSP, för att Anderson nu kanske kan stoppa hans nedtagning.

  Jag hoppas matchen blir av, skulle vara kul att se iaf! All RESPEKT till GSP om han tar matchen och därmed går UPP i vikt för att möta kanske tidernas bästa. Det modet ser man inte hos många mästare.

  • Ivan_den_onde
   22 August 2012 at 01:04

   Räckvidden blir mycket farlig för GSP, men han har sjuk timeing på sina nedtagningar, och på marken kommer han inte bli submittad som sonnen blev… Silva hade kraftigt förbättrat sitt TDD, det såg man tydligt i andra ronden mot Sonnen. Men varken Fitch eller Koscheck lyckades ju stoppa GSPs nedtagningar.

   Jag tror SIlva vinner

 • Robban Daun
  22 August 2012 at 01:23

  Jag tycker Anderson Silva ska gå mot Chris Weidman först jag skiter i stora namn har man vunnit 5 raka utan förlust och senast mot Mark Munoz så borde man få en title shot inte mästarn som ska bestämma vilka han ska möta utan han får ta den contender som finns. Sen att Silva vill möta lättare killar som Diaz och GSP men inte JBJ som väger mer tycker jag är fegt.

  • Korvid
   22 August 2012 at 02:22

   Visst borde Silva möta Weidman. Å andra sidan måste vi fans inse att det handlar om pengar och inte vem som är bäst. Tyvärr är det en bieffekt av att en sport går från att vara för amatörer, till proffs. Varför ska Silva riskera att förlora status på Weidman, speciellt då hans karriär går mot sitt slut? Varför ska Dana tacka nej till en match som säljer? För GSP är matchen dock logisk både ur utmaningssynpunkt och för hans framtida arv.

   • Robban Daun
    22 August 2012 at 02:25

    I så fall är sporten meningslös om mästarna själv får välja vilka dom ska möta. Då kan ju Weidman börja snacka skit så kanske folk blir intresserade men känns ju tråkigt om det ska vara så. Och att den som inte är värd titelchansen ska få den. Eller ha en massa Superfighter.

    • Robban Daun
     22 August 2012 at 02:26

     Då kan man inte kalla mästarna för p2p bäst heller.

    • Korvid
     22 August 2012 at 02:28

     Jag sa aldrig att mästarna ska få välja vilka de ska möta. Jag diskuterade bara runt det faktum att det är en proffssport och att vi som fans måste inse att det inte handlar om vem som mest förtjänar chansen. I så fall finns ju ett annat problem i att det finns flera MMA-organisationer och fighters bara är aktiva i sin egen organisation.

 • nitohu
  22 August 2012 at 01:31

  Gillar inte Idén med superfights.Det innebär ju nämligen att vi får två viktklasser som står stilla i kanske upp till ett år.GSP`s division har varit i stiltje för länge redan.Om GSP vinner mot Condit så kan ju det i slutändan innebära att vi bara haft en titelmatch i divisionen.På i princip två års tid.Och nästan lika illa skulle det bli med Silvas viktklass också, vid en uppvisnings/vänskapsmatch.Och då tar jag inte med i beräkningen vad olika skador skulle kunna ställa till med.

  • Lego
   22 August 2012 at 01:41

   Båda har ju i stort sett rensat och dominerat sin division så länge att jag tycker det är helt ok i det här fallet.

   • nitohu
    22 August 2012 at 02:01

    Rensat och rensat.Silva har Weidman och kanske också Bisping kvar innan man för tillfället kan anse den divisionen rensad.Och GSP skulle vid en vinst mot Condit ändå ha Hendricks, kampmann, Diaz och kanske ellenberger kvar.Och sen så skulle det medans dom klaras av säkert tillkomma några nya.Så rensade divisioner tycker jag nog inte man kan prata om.

    • Lego
     22 August 2012 at 03:37

     Personligen har jag svårt att se hur några av dom du nämner skulle utgöra ett större hot mot Silva och GSP än motståndare dom haft tidigare i sin karriär, men man ska väl aldrig säga aldrig.

    • tur_i_ful
     22 August 2012 at 07:12

     De har vunnit så mycket att det tjaa, det blir tråkigt… (struntar vilka som finns just nu)

     GSP med “främsta rond segrar rekord”, och spindeln med “längsta regerande mästare rekord” blablabla
     Ska tydligen bli en catch fight så ingen större skada sked.

     Själv tror jag att denna matchning beror på att Silva vill gå i pension, vid vinst är han odödlig, vid förlust blir han fortfarande odödlig, han slogs bara i fel viktklass.

 • RoyNelsonAteMyBaby
  22 August 2012 at 03:27

  Den här har vi hört 100 gånger förr, tror inte på det här tills det blir officielt på kortet och ändå tror jag att gsp på nått sätt kommer hoppa ur.

 • Baz3
  23 August 2012 at 09:08

  “He has got to beat [Carlos] Condit first though” .. Ush, har känslan att Condit kommer att kasta käppen i hjulet för denna stora match precis som han gjorde när alla såg frammemot GSP vs Diaz…

  Sen har GSP talat om att gå upp i vikt ändå vid flere tillfällen. Kanske en förlust mot Condit skulle förvekliga det och göra så vi fick se matchen oberoende av vad som händer. Får se

 • Georges St. Pierre vill inte lämna weltervikt för en match mot Anderson Silva än | MMAnytt.se
  10 September 2012 at 03:43

  […] EN match mellan dem har önskats av fans länge, ännu mer på senare tid då även Dana White talat om det. Men UFCs welterviktdivision har ändrats sedan december förra året då en knäskada tvingade St. […]

 • Svara