Foto: Mazdak Cavian

Dana White: “Anthony Pettis är för gammal och stor för att gå ner till fjädervikt”

Den före detta lättviktaren Anthony Pettis lyckades inte att ta sig under gränsen för fjädervikt inför helgens match och Dana White tror att han kommer att ha det fortsatt svårt.

Anthony Pettis (19-5) gjorde sin fjäderviktsdebut i augusti efter att under den större delen av karriären ha varit lättviktare med bland annat en UFC-lättviktstitel. Inför interimtitelmatchen mot Max Holloway (16-3) på UFC 206 imorgon vägde han in på 148 pounds, tre pounds tyngre än fjäderviktsgränsen vilket gör att han inte vinner titeln om han vinner matchen.

UFCs president Dana White är osäker på att fjädervikt kommer att funka för den tidigare lättviktsmästaren. Det berättade han för TSN SportsCentre.

“I’m not happy, but listen, it happens. Believe me when I tell you, Anthony Pettis wanted to make weight. He’s been working for months for this day. He came in, when he landed here in Toronto, he was 10 pounds (over), so he should’ve made the weight. What that tells you is he’s too old and he’s too big to make that weight, is my opinion. So we’ll see where we go from here.”

Det var efter tre raka förluster som Pettis bestämde sig för att prova på fjäderviktsdivisionen. Det kan fortfarande vara möjligt att Pettis får slåss om fjäderviktstiteln om han vinner morgondagens match men det är alltså något som White är mycket osäker på att han kan klara.

“If Pettis wins, I’ve got to decide if I want him to fight for the 145-pound (title). I don’t know if he can make the weight.”

Skulle du vilja se honom utmana om fjäderviktstiteln?

Foto: Mazdak Cavian

Kategorier
Anthony PettisNyheterSenaste NyttUFC
18 Kommentarer
 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
  9 December 2016 at 08:34

  Problemet är följande enligt min åsikt. Killen rymmer från LW divisionen efter 3 raka förluster, han går ner en viktklass och vinner mot en ok motståndare i Oliveira sen om han vinner mot Holloway då är det wips titelchans i en viktklass som vi inte ens vet om han kommer vara långvarig i den? Han borde få gå 3-4 fighter till mot Edgar, en återvändande Mendez som kommer om ca 10 månader om jag inte minns fel och sen möta vinnaren av Aldo vs Holloway eller vem som än har titeln där och då. Då kan man också se om han är någon som kan klara vikten eller inte. Men att efter 3 raka förluster och eventuellt 2 vinster få titelfight är väldigt orättvist mot en sådan som Holloway som vunnit 9 raka och där motståndet varit bla Lamas, Jeremy who the fuck istället that guy Stevens och Cub Swanson mm. Sen att Pettis förutom allt detta kan få titelfight även fast han missade vikten nyss gör det hela ännu mer orättvist…………

  Jag tycker inte att Pettis verkar så där överdrivet stor, han känns inte ens större än, Jeremy, Cub, Porier eller Holloway. Han är iaf inte större än Conor som klarat vikten varje gång. Så det kan ha med åldern att göra men Pettis är inte så gammal heller vad kan han vara 31-32? Det ska inte ha med åldern eller storleken att göra. Jag skulle chansa på att han är ovan. Det har med vanan och rutinerna att göra skulle jag tro. Han är inte van och måste komma in i helt nya rutinerat som kan ta tid att komma in i.

  • Andreas Alexandersson
   9 December 2016 at 08:45

   Hahahaha du är underbar. Conor gick också den långa vägen i lättvikt för att få titelmatch ?

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
    9 December 2016 at 08:53

    Han rensade sin division, bjöd på underhållande fighter och knockade en p4p kung som aldrig knockats och inte förlorat på 10 år…. Så självklart så ska han få gå upp och köra om bältet.

    • DANAWHITE666
     9 December 2016 at 08:58

     men han blev ju utstrypt av Diaz och sen en en fram och tillbaka match där båda tog mycket stryk..

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      9 December 2016 at 09:03

      Det gör inget, han tog en risk inte många hade vågat göra, han stötte på motgång i en viktklass där han aldrig kört förut och sedan övervann han motgången i samma viktklass vilket gjorde så att han förtjänade att komma tillbaka till ruta ett där han skulle vara egentligen där han ska köra om titeln i 155.

     • Johan
      9 December 2016 at 10:14

      Du tror på fullaste allvar att Khabib, Tony, RDA etc ej skulle våga möta lättviktaren Diaz i weltervikt?

     • tommy
      9 December 2016 at 10:52

      Bollen menar väl att våga ta matchen på så kort notis mot en motståndare som är väldigt olik den han skulle möta.
      Är det många som brukar göra så tycker du?

     • Johan
      9 December 2016 at 11:10

      Kort notis? Vilken match pratar du om?

     • Erik Hellborg
      9 December 2016 at 11:46

      Gissar på Diaz vs Greggen 1 :)

     • Johan
      9 December 2016 at 11:51

      Var det nån som var “våghalsig” där så var det väl Diaz? Shottade tequila när samtalet kom :) Conor var ju i camp sedan länge vid det laget. Och Diaz gavs dessutom 20% chans av spelmarknaden.

     • Erik Hellborg
      10 December 2016 at 12:22

      Absolut! Tror bara det va den matchen som menades med “kort notis”

      Att Conor tog en annan motståndare på så kort varsel. Gällde båda såklart :)

     • Johan
      10 December 2016 at 12:37

      Yes, mitt svar borde tillägnats tommy.

     • Johan
      10 December 2016 at 12:01

      Varje gala har i princip en match där nån sent måste lämna återbud och som ersätts med nån med annan stil. Och Conor gick från en 50-50-match mot RDA till en match mot Diaz där han var storfavorit.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      11 December 2016 at 01:46

      Handlar inte om det. Handlar om att de inte hade gjort det om de hade kunnat välja att ställa in för att istället köra om titeln. Khabib tex han vill möta Tony bara i mars månad, varför? Så att han ska bli skadad och därefter försöka få till en fight mot Conor i maj-juni så att han slipper Tony. Men Conor tog risken trots att han hade kunnat vänta på RDA istället och köra om titeln. Kolla på Jon Jones när det ändrades motståndare och den som skulle hoppa in i sista sekunden va Chael Sonnen, Jones ställde in hela fighten, Verduum gjorde samma sak när Cain skadades. Många andra gör sak. Conor tar riskerna.

     • Johan
      11 December 2016 at 09:06

      Går ej jämföra så. Conor drar in sanslösa mängder pengar oavsett om det är titelfight eller ej. De andra tjänar mångdubbelt mer om det är titelmatch. Så dessa har mkt mer att förlora på ta en sån match.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      11 December 2016 at 02:21

      Khabib drar en aggressiv kampanj. Så han lär satsa på det iaf. Sen tror jag inte riktigt på att det är så stora skillnader som du nämner.

     • carabinieri
      10 December 2016 at 06:39

      Du glömmer att han har tagit sig an häftigare och svårare utmaningar än någon annan levande människa någonsin. Nämligen att gå 1-1 mot en hyfsad LW i fel viktklass.

  • carabinieri
   10 December 2016 at 06:34

   Låter bekant, eller?

  Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...