Uppdaterad: Dana White bekräftar Alexander Gustafsson vs. Anthony Johnson för Tele2 Arena i Stockholm

Den 24:e januari nästa år blir datumet som svenska MMA-fans får hålla fritt. UFC:s vd Dana White gick nämligen ut på Twitter under kvällen och offentliggjorde matchen för Tele2 Arena i Stockholm för i början av 2015.

Efter att Anthony Johnson (18-4) nyligen återvänt till UFC är matchen äntligen bokad; den 24:e januari möter amerikanen Alexander Gustafsson (16-2) på svenskens bakgård, då Tele2 Arena med sina 45,000 sittplatser agerar hem till lätt tungviktsmötet. Vinnaren kommer att beviljas nästa chans på viktklassens titel, som försvaras av Jon Jones (20-1) på UFC 182 den tredje januari.

Detta kommer att bli endast andra gången som UFC anordnar ett evenemang i en stadion. Första gången var UFC 129: St. Pierre vs Shields i Toronto, Kanada som sågs av 55.724 åskådare. Plats två på listan är St. Pierre vs Koscheck 2 med sina 23.152 åskådare i Montreal, Kanada. Det högsta antalet i USA är UFC 68: Sylvia vs Couture som den 3 mars 2007 hade 19.049 åskådare.

Galan kommer enligt White sändas på den amerikanska storkanalen FOX. Istället för Globen som tidigare nämnts som trolig plats för UFC:s nästa resa till Sverige blir det alltså istället den betydligt större Tele2 Arena som förhoppningsvis säljer ut. Arena har en kapacitet på ca 45,000 åskådare vid konserter, jämfört med Globens 16,000. Galan uppges sändas under “normal” tid i USA. FOX har vid samtliga tillfällen startat underkortet ca 22.00 och huvudkortet har varje gång satt igång 02.00. Detta i jämförelse med de tre tidigare galorna i Sverige som satt igång ca 18.00 och slutat vid 23.00. Huvudmatchen kommer med andra ord att sätta igång runt 03.30 på morgonen.

Biljettsläppet startar den 28 november, är väl inget snack om att alla läsare kommer att vara på plats den 24 januari även om det kommer att vara mitt i natten?

Uppdatering:
UFC har nu släppt tre bilder där Alexander inväntar Anthony “Rumble” Johnson på Tele2 Arena samt en kommentar från respektive fighter.

Alexander Gustafsson Tele2 Arena 02

Alexander Gustafsson Tele2 Arena 03

Alexander Gustafsson Tele2 Arena 01

 

“-Detta kommer bli ett storslaget event säger Gustafsson, som besegrade Jimi Manuwa i sin senaste match i mars tidigare i år. – Jag vill verkligen att mer än 30.000 av mina fans kommer och bevittnar min vinst den 24 januari. Därefter ska jag ta titeln – min resa tillbaks mot toppen startar nu! ”

“- Vårt möte kommer ske på hans hemmaplan, men jag är redo att besöka Sverige och visa att jag står näst på tur för en match om lätt tungviktsbältet säger Johnson.
Jag är inte rädd för att gå in i oktagonen mitt framför näsan på Alex fans på hemmaplan. Precis som vanligt så kommer jag satsa på en knockout, jag kan inte vänta tills det blir av.

Foto: Per Häljestam (Överst), Getty Images (Arenabilder)

 

UFC Stockholm live streaming på Viaplay.se - Missa inte UFC Fight Night: Gustafsson vs. Smith
Kategorier
UFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
Omröstning

Vem vinner huvudfighten på UFC Stockholm?

Visa resultat

Loading ... Loading ...