Dana White och Conor McGregor.

Dana White: Conor McGregor kan möta Eddie Alvarez om lättviktsbältet

Enligt UFC:s vd Dana White har fjäderviktsmästaren Conor McGregor nu två val – och inget av dem är en trilogi mot Nate Diaz.

Nu när UFC 202: Diaz vs. McGregor II är förbi det många som har uttryckt intresse för ett tredje och avgörande möte mellan irländaren Conor McGregor (20-3) och Stockton-sonen Nate Diaz (19-11).

Det står 1-1 mellan dem i matcher, där Diaz först vann via submission på UFC 196 innan McGregor tog hem ett jämnt majoritetsdomslut efter lördagnattens krig. Både matcherna har dessutom varit riktigt underhållande och PPV-försäljning har slagit i taket.

Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

McGregor och Diaz gav allt i buren och bjöd på en kandidat till årets match. Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Har inte varit aktiv i fjädervikten detta år

Även om de båda redan har sagt att de vill mötas en sista gång, är problemet dock att McGregor är fjäderviktsmästare och måste försvara bältet. Dana White hade följande att säga till TMZ:

“The war was fun and super successful but I’m movin’ on.”

McGregor vann titeln i december förra året då han knockade Jose Aldo (26-2) på rekordsnabba 13 sekunder i huvudmatchen på UFC 194, men har därefter gått de två welterviktsmatcherna mot Diaz istället för att ta sig an fjäderviktens titelutmanare. Under tiden besegrade Aldo topprankade Frankie Edgar (20-5-1) i en returmatch på UFC 200, och är nu den tillfälliga mästaren.

Efter UFC 202 sa White att McGregor kommer bli av med titeln om han inte unifierar den mot Aldo i sin nästa match:

”Conor has to defend his title or make a decision to give it up or whatever he wants to do. I don’t know. I gotta sit down and see what’s next.”

Kan få tillbaka sin titelchans i lättvikt

Enligt TMZ ska dock White nu ha öppnad upp för ett annat förslag än en returmatch mot Aldo – nämligen att få tillbaka sin titelchans i lättvikt och göra upp mot den nykrönte mästaren Eddie Alvarez (28-4) istället.

Foto: Vince Cachero

Ett titelförsvar mot ryssen Khabib Nurmagomedov har varit på tapeten – men nu verkar Alvarez få igenom sin vilja att möta McGregor istället. Foto: Vince Cachero

McGregor skulle som känt ha fått chansen på sitt andra UFC-bälte redan i mars, innan den dåvarande mästaren Rafael dos Anjos (25-8) drog sig ur och Diaz hoppade in. Efter att Alvarez sedan knep bältet har han uttryckt intresset att försvara det mot McGregor.

Vilken match ser du helst härnäst?

 • Eddie Alvarez vs. Conor McGregor (49%, 579 Votes)
 • Conor McGregor vs. Jose Aldo II (42%, 500 Votes)
 • Conor McGregor vs. Nate Diaz III (9%, 110 Votes)

Totalt antal röster: 1,189

Loading ... Loading ...

Foto: Vince Cachero

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Conor McGregorDana WhiteEddie AlvarezJose AldoNate DiazNyheterRekommenderatSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
7 Kommentarer
 • John Sjöström
  23 August 2016 at 02:14

  Skulle vilja se alla men varför vill man se en tredje match mot Nate som nästa match?

  Eddie – Conor sen Aldo – Conor så blir viktnedgången och förberedelserna de bästa.

  • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
   23 August 2016 at 06:42

   Min tanke exakt.

 • Fred
  23 August 2016 at 02:14

  Det är en tuff match för Conor. Om han inte knockar Eddie första två ronderna vinner han aldrig. Eddies brottning och kondition kommer krossa Conor. Till skillnad mot Diaz mixar Eddie sina attacker mera.

 • Eric
  23 August 2016 at 02:49

  1. Conor McGregor vs. Nate Diaz III
  2. Eddie Alvarez vs. Conor McGregor
  3. Conor McGregor vs. Jose Aldo II

  Tror dock 145 är kört för McG, kommer inte komma ner igen

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
  23 August 2016 at 06:45

  Om nu Conor blir tvungen till ett 6 månaders avbrott då måste han efter 6 månader försvara sitt bälte. Då kan han också på ett hälsosammare sätt gå ner till 145. Men om det visar sig att han kan gå match om 3-4 månader då ska han gå ner till 155 och köra om bältet där sen möta Aldo i 145. Det är vad jag tycker även fast det kan va orättvist mot Aldo.

 • Johan
  23 August 2016 at 07:05

  Aldo-Holloway om 145-titeln då i såna fall.

 • kramer
  24 August 2016 at 08:29

  Om Conor lyckas ta titeln i LW kan ju alltid Aldo också gå upp och utmana honom där…Tycker dock att Khabib mfl bör få chansen innan någon av Conor och Aldo ska veva om titlar i LW

 • Svara