Dana White: Conor McGregor vill slåss fyra gånger om året och försvara dubbla mästarbälten

De allra flesta atleter som sysslar med MMA på elitnivå brukar på sin höjd gå ett par matcher per år. Men detta tycks inte gälla för Conor McGregor som enligt Dana White vill slåss fyra gånger per år för att försvara titeln i både fjädervikt och lättvikt. Trots att den senare inte är hans ännu.

Det är exakt samma sak i 99 fall av 100. En förkrossande majoritet av alla MMA-fighters, alldeles oavsett om man har kontrakt med UFC eller Bellator eller vilken annan organisation som helst, går på sin höjd ett par matcher varje år. Mer blir det inte. Ronda Rousey tillhör undantagen från denna oskrivna regel. Fröken Rousey gick nämligen tre matcher under 2015. Men det finns en fighter som avviker ännu tydligare från detta mönster. Vi snackar om en skäggig irländare vid namn Conor McGregor.

Om vi ska tro på en tweet med UFC Tonight som avsändare, där Dana White nämns som källa, så vill McGregor nämligen slåss hela fyra gånger varje år. Detta i syfte att kunna försvara dubbla mästarbälten, i fjädervikt och lättvikt.

Men, stopp nu! Vänta lite! Timeout! Vän av ordning har ett par invändningar här. Är det inte att ropa hej innan man har hunnit över bäcken att snacka om titelförsvar i en viktklass man ännu inte är mästare i? Och är detta inte lite väl riskfyllt? Vad händer om McGregor skulle bli allvarligt skadad under lång tid, till exempel? Stannar två viktklasser upp helt då? Det finns många frågetecken här. Vad anser du om detta?

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
BellatorConor McGregorDana WhiteNyheterRonda RouseySenaste NyttUFCz-FightersZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
15 Kommentarer
 • Mats Magnusson
  7 January 2016 at 08:52

  Slåss?

  • Barbafet
   7 January 2016 at 10:49

   Exakt. Har också tidigare reagerat på att använda ordet slåss. Det känns fel och oseriöst om man vill att MMA skall vara en idrott.

   • Mats Magnusson
    7 January 2016 at 10:50

    Ja, känns som ett krogslagsmål :-)

  • tommy
   7 January 2016 at 09:12

   Jag tycker vi ska börja införa att säga kämpa som synonym till fight. “De två kämparna” ist för fighterserna. Passar hur bra som helst.
   “A close fight” – en jämn kamp.osv.

   • Mats Magnusson
    8 January 2016 at 08:22

    Låter bra. Kan ta bort det svengelska ordet att man “landade” ett slag också.

 • KoMaCarpe
  7 January 2016 at 11:39

  Psykologisk krigföring ala The notorious – inget märkligt.
  Tror han löper liten risk att skadas med tanke på hur intelligent han verkar behandla sin kropp. Movement ala Ido Portal is the medicine.

 • Albin Henriksson
  7 January 2016 at 03:10

  Låt honom försöka iaf. Dos anjos next! Blir fett tufft,men inte omöjligt. Skulle viktklasserna stanna vid en eventuell skada? Sure. Men ba att göra som i lätt tungvikt. Löser sig alltid.

 • Yourston
  7 January 2016 at 03:29

  “De allra flesta atleter som sysslar med MMA på elitnivå brukar på sin höjd gå ett par matcher per år”. Eh, i ufc, som Conor har kontrakt med, hade fighters i sitt kontrakt garanti att få gå 3 matcher per år (förutsatt de inte blir skadade). Och det är många som går betydligt mer än tre. Så att de flesta går två är helt fel.

  • sepenoob
   7 January 2016 at 04:35

   Tar gärna statistik på dessa som går “betydligt mer än tre”.

 • ArsenalPonta
  7 January 2016 at 04:45

  En fråga, jag är rätt så ny när det gäller UFC, jag blev ett “hardcore” fan vid 2013, när hela the Mauler hajpen gick igång. så jag har en fråga till er, hoppas jag inte får motstå kritik nu men, Anderson Silva var han ännu bättre när han hade sin storhetstid än vad Conor är nu när han har sin? Dem är olika viktklasser men var A.Silva ännu mer dominant vad som gäller sina viktklasser.

  • Rymdreptilen
   7 January 2016 at 06:43

   Conor är inte “ens” p4p-etta av aktiva fighters. Med det sagt så har han fortfarande chansen att bli GOAT, men det blir minst sagt svårt att vara GOAT och ändå inte vara p4p-etta. Jag föreslår att du googlar på “p4p” och uttrycket “GOAT” om du inte har koll på vad det är. :)

   • Daniel Hunter
    7 January 2016 at 09:10

    Andersson motstånd i sina titlefights var rätt patetiskt nu i efterhand. I princip alla han mötte hade inget att göra i divisionen ett par år senare. Idel douchebags som inte ens klarade av att gå ner till welterweight och få sig en titlefight. De enda av rang som silva mötte var vitor och sonnen.

    • Rymdreptilen
     7 January 2016 at 09:17

     Jag kan hålla med om att divisionen under de åren AS var mästare inte var UFC´s djupaste, men han mötte ändå de bästa mellanviktarna som fanns tillgängliga – vad skulle han göra liksom? Under den tiden då han slog både Franklin och Henderson bland andra så var båda dem högt skattade av mma-världen, skulle nog inte kalla dem för “douchebags”. Personligen tyckte jag alltid att GSP borde haft tronen på p4p-listorna, hans division var mycket mer konkurrenskraftig OCH han var mer dominant i sina segrar än vad AS var. Men allt sånt här är alltid subjektivt.

  • sepenoob
   7 January 2016 at 10:20

   Skulle säga att McGregor slagit bättre motstånd och på ett mer dominant sätt. Kolla bara Anderson mot Demian Maia t ex.

  Svara

  UFC ODDS
  UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
  Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
  Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
  J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
  Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
  Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...