Dana White: “Fedor är bland de bästa tungviktarna någonsin”

Om man frågar fansen om vem som är den bästa tungviktaren genom alla tider så kommer majoriteten av dem ändå säga Fedor Emelianenko. Han fick ihop 28 raka vinster, och en no contest, innan han förlorade mot Fabricio WerdumStrikeforce: Fedor vs. Werdum i juni 2010. UFCs VD Dana White har många gånger försökt få över ryssen Emelianenko till UFC för att tävla där, men de har aldrig lyckas komma överens på riktigt. Nu har dock Emelianenko gått i pension, och nu har White ändrat ton lite.

“Do I think that Fedor is one of the greatest heavyweights ever?” berättade White under nattens MetroPCS chatt. “Yeah, he’s one of the greatest heavyweights ever. I’ll give you that. Is he one of the greatest mixed martial artists of all-time? You’re out of your minds.”

Det kanske inte är fullständigt vackra ord hela vägen runt, men att han faktiskt medger att han tycker att han är bland de bästa tungviktarna någonsin är åtminstone bättre än “Fedor suger” som han har uttryckt sig tidigare. De som fortfarande hade hoppet om att han skulle återvända efter att han gick i pension i somras, och dessutom tävla för UFC igen, kommer däremot bli besvikna.

“We did [give him the chance],” berättar White när frågan kom om de skulle välkomna honom till UFC. “We [recently] tried to get Fedor, and Fedor has absolutely, positively retired. He does not want to fight anymore.”

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
M-1 GlobalUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
41 Kommentarer
 • kalle
  31 October 2012 at 03:35
  • Bonecrusher
   31 October 2012 at 11:40

   Skärpning på din attityd Kalle. Take it or leave it. Ogillar du hur MMAnytt rapporterar then GTFO.

   • kalle
    1 November 2012 at 11:59

    Jag tar åt mig, om du kan lära dig att skriva på svenska. Eller är det Victoria Silvstedt som sitter och skriver?

    • Bonecrusher
     2 November 2012 at 12:25

     Detta är internet din dumma jävel, det är så här folk skriver LOL. Välkommen till 2012 LMAO !!! inb4 shitstorm. Pwn3d, gtfo.

  • Kelir Irlik
   1 November 2012 at 02:04

   Besam Yousef? Ja för det låter ju jävligt Svenskt

 • Erik
  31 October 2012 at 04:14
  • nitohu
   31 October 2012 at 05:30

   Vid den tidpunkten så stämde det väl.Ingen kan leva på gamla meriter för evigt.

 • Saif Khalil
  31 October 2012 at 04:17

  Fedor Emelianenko – Pound for Pound bästa fightern någonsin tillsammans med Anderson Silva och GSP!

 • Jens ☠
  31 October 2012 at 04:42

  hade fedor signar med ufc direkt efter pride så hade dana sagt att fedor va “p4p best god for ever and evers” men nu är det ju inte så

  • ivey2
   31 October 2012 at 05:33

   Inte om han presterade som han gjorde mot slutet.

   • Jens ☠
    31 October 2012 at 05:37

    nä men direkt efter pride knockade han tim och andrei ganska bekvämt. vilk va i titelfighter i ufc strax innan. Även om ufc hw SÖG på den tiden

    • Jack J-Dawg Brandt
     31 October 2012 at 06:08

     Motståndet sög ju då, men han var helt klart före sin tid!

  • Wally Johnson
   31 October 2012 at 05:53

   Håller med dig. Hade han signat med UFC direkt efter PRIDE så hade han varit tvungen att steppa upp sitt game istället för att omge sig av massa präster och Yes-people.

   Men vi kan tyvärr bara spekulera då vi aldrig kommer få veta :(

 • Leonidaz
  31 October 2012 at 04:50

  “Is he one of the greatest mixed martial artists of all-time? You’re out of your minds”
  Snälla, kan det inte finnas några riktiga journalister inom mma som kan påpeka dana whites skitsnack.
  Just nu är ju all media inom mma fega och inte vågar säga nått till dana fast han snackar skit, ja ni också mmanytt

 • mateah
  31 October 2012 at 05:02

  Varför ska alla lyssna på vad Dana har att säga. Den som inte kan förstå att Fedor är p4p top 3, och har varit det i många många år, förstår helt enkelt inte vem Fedor är..

 • ivey2
  31 October 2012 at 05:30

  Han har ju slutat, tungvikten som division har utvecklats och Fedor hängde inte med. Tror inte det är Fedor som blivit sämre, snarare konkurrensen som blivit mycket hårdare. Åldern är heller inget att skylla på, Anderson Silva är ju äldre men fortfarande dominant. De senaste 2 åren har Fedor knappast ens varit top 10 i sin division.

  • serber
   31 October 2012 at 06:24

   Är inne på samma spår, han är för liten för HW, Brock Lenar leker med Mir när det kommer till brottning och då väger Mir väger väll 15kg mer än Fedor.
   Har sagt det förr och säger det igen, behövs en viktklass mellan LHW och HW.

  • Emil Mulle Gustafsson
   1 November 2012 at 12:41

   Håller med dig delvis. Självklart har tungvikten utvecklats och Fedor körde samma game fram till slutet. En del kan skyllas på att han inte hängde med i utvecklingen, men åldern är en viktig faktor och jag är övertygad om att Fedor blev sämre de sista åren. Det är extremt få människor som åldras så bra som Silva.

   • ivey2
    1 November 2012 at 01:00

    Dan Henderson som är 6 år äldre vann mot honom så därför tycker jag inte man kan använda åldern som någon ursäkt. Säkerligen var han bättre för 5-10 år sedan men då han under slutet av karriären var allt annat än dominant blir det smått löjligt att sätta honom i samma fack som en fighter av t.ex. Anderson Silvas kaliber. En av de bättre visst, men långt ifrån myten om att han skulle vara den bäste någonsin.

    • Emil Mulle Gustafsson
     1 November 2012 at 01:07

     Åldrandet är högst individuellt. Vissa hålla längre än andra. Folk på TRT, som Hendo, håller ännu längre. Jag är helt med på att Fedor inte hör hemma i Silvas fack. Det gör ingen.

     • Kelir Irlik
      1 November 2012 at 01:44

      silva har hållt sig gömd i mellanvikt alla år och när han väl ger sig på folk i sin egen storlek så är det medelmåttor eller uppgjorda matcher

      den bästa genom alla tider är alltid en tungviktare och utan tvekan är det Fedor

     • Emil Mulle Gustafsson
      1 November 2012 at 02:13

      Silva har dominerat sin viktklass på ett sätt som ingen annan gjort. Obesegrad i världens bästa organisation i över sex år. Det finns de som har längre winstreak, men inte mot det motståndet. När han väl lämnat MW och gått till LHW har han gjort processen kort alla gånger. Varför är den bästa alltid en tungviktare? I min mening är tungvikten den sämsta viktklassen p4p. Fedor var en fantastisk fighter och är än i dag en av mina favoriter. Förmodligen den bästa tungviktaren någonsin, men p4p? Nej.

     • Kelir Irlik
      1 November 2012 at 02:20

      är du dum i huvudet eller? har du ens dubbelkollat vilka det är Silva mött i UFC? Tycker du ska göra det först innan du öppnar käften i ämnen du uppenbarligen itne vet mycket om.

      p4p är ettt totalt meningslöst begrepp. Leta upp nått forum för serietidningar där du kan diskutera huruvida stålmannen skulle kunna klå upp batman om du vill disskutera “p4p”.

      Sen är det självklart så att den bästa fightern nånsin är en tungviktare och det är den svåraste divisionen ja.

     • Emil Mulle Gustafsson
      1 November 2012 at 02:34

      Haha, du verkar som en glad och trevlig person.. Rick Franklin, Dan Henderson och Vitor Belfort är väldigt tunga skalper. Om inte vinsterna i sig är nog, ta en titt på tillvägagångssätten.
      Jag tror de flesta är med på att snacka p4p när man snackar bäst någonsin. Om du har problem med begreppet föreslår jag att du slutar diskutera med folk som använder det.
      Tungvikt är den tunnaste divisionen, eftersom det finns förhållandevis få människor i den storleken. Det säger sig självt. Tungvikten kommer aldrig att vara lika talangfylld som till exempel lättvikten.

     • Kelir Irlik
      1 November 2012 at 09:13

      Ja det är klart att du favoriserar lättvikt när du själv är en ful liten jävla nörd på 50kg.

     • ivey2
      1 November 2012 at 02:44

      Haha, personer som dig kan man bara skratta åt. Inte som att din bristfälliga argumentation hjälper det du propagerar för direkt. När folk som du som inte förstår eller har kunskapen om sporten uttalar sig tappar din åsikt bara mer och mer värde. Du blir lätt nedplockad i diskussioner, det står i alla fall klart.

     • Kelir Irlik
      1 November 2012 at 09:12

      Är du retarderad? Det är inget fel på min argumentation. Dessutom har Fedor vunnit polls på vem som är den bäste genom alla tider både i USA och Brasilien han placera sig före såna fegisar som Anderson. Men det absolut bästa är att fighters dvs folk vars åsikter räknas till skillnad från ett litet jävla forumtroll som du håller Fedor som den bästa genom alla tider. Gå och lägg dig.

     • ivey2
      1 November 2012 at 09:23

      Hahaha, nej den enda som är retarderad är du. När torska Anderson 3 matcher i rad senast om jag får fråga? Skiter fullständigt i dina påhittade polls din feta sopa. Du är ju helt slut i huvudet och det idioter som du argumenterar för är med all sannolikhet fel 10 gånger av 10. Vilket märks även i det här fallet.

     • ivey2
      1 November 2012 at 02:49

      Absolut är åldrande individuellt men ju längre tid man håller sig på toppen desto högre ska man också rankas. Men som sagt, vi verkar tycka rätt lika.

  • Kelir Irlik
   1 November 2012 at 01:52

   Anderson slåss i division 3 där han har både reach och size övertag på sina motståndare. När han väl går upp en viktklass så är det mot en medelmåtta som går i pension matchen efter eller så är det uppgjorda fights.

   Fedor slog alla dom bästa på sin tid i TUNGVIKT och va obesegrad i 10 år.

   Dessutom så är det Fedor alla nämner som den bästa genom alla tider när riktiga fighters tillfrågas.

   Vad är det du? Ett jävla forumtroll som har Anderson som idol bara för att han är neger precis som du.

 • nitohu
  31 October 2012 at 05:47

  I MMA`s barndom.Under den tidiga eran, så var väl Fedor odiskutabelt den bäste.Men man måste inse att standarden har höjts sen dess och att det därför inte går att räkna honom som P4P best genom alla tider.Men precis som Dana säger så är han ju givetvis ( än så länge ) en av dom bästa nånsin.Men om X antal år, så kommer Fedor inte ens att nämnas i diskussionen.

 • Christian
  31 October 2012 at 06:11

  Bästa fightern genom tiderna punkt slut. Om Fedor va i UFC skulle Dana sagt att Fedor va bäst, alla vet hur Dana funkar, om han inte “äger” en fighter är han automatiskt skit

 • MartinEriksson84
  31 October 2012 at 07:42

  Vinden har vänt.

  Personligen har jag svårt för Fedor med tanke på hans bussförarfysik.

  • Erik
   31 October 2012 at 08:47

   Jaha, du kollar på MMA för deltagarnas utseende istället för förmågor?

   • MartinEriksson84
    31 October 2012 at 09:13

    jepp, jag är homosexuell.

    • Erik
     31 October 2012 at 09:16

     Och du väljer Fedor som ögongodis?

     • MartinEriksson84
      31 October 2012 at 09:31

      Nej, han ser ju ut som ett paket smör.

     • Kelir Irlik
      1 November 2012 at 01:41

      du är en förbannad jävla idiot och dina åsikter är inte värda mycket, bögjävel

     • Jakob Pucher
      1 November 2012 at 10:26

      Hahahahahhahahhaa fyfan *äter popcorn*

 • Kahro Paju
  31 October 2012 at 08:19

  Oavsett så hade han en fantastisk killerinstinkt som många fighters saknar, och detta gjorde honom oerhört intressant att följa.

 • Gurrero
  1 November 2012 at 01:01

  Försöker Dana att vinna över ryska fans nu eller? Tror fortfarande att han kommer att behöva spetsnazsoldater till livvakt om han beger sig dit.

 • Svara

  bet365
  Speltips: UFC Vegas 56  Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik


  Söndag | 00:00 | UFC
  1.58 - 2.40
  Till Bethard!
  1000kr insättningsbonus för nya spelare!
  Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
  UFC ODDS
  UFC Vegas 5612
  Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik1.582.40
  Dan Ige vs Movsar Evloev3.401.33
  Erin Blanchfield vs JJ Aldrich1.224.50
  Zarrukh Adashev vs Ode Osbourne2.301.62
  Damon Jackson vs Darrick Minner1.283.75
  Alex da Silva Coelho vs Joe Solecki2.621.53
  UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

  Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

  Speltips: UFC 275: Teixeira vs. Procházka

                                                                   
  UFCODDSSPELBOLAG
  Glover Teixeira2.70
  Jiri Procházka1.50
  Valentina Shevchenko1.12
  Taila Santos6.50
  Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...