Dana White fortfarande öppen för Jones vs Sonnen om fansen vill ha det

Vem som blir nästa utmanare till Jon “Bones” Jones titel har blivit mindre och mindre tydligt på senare tid. Jones skulle först möta Dan Henderson, men efter en skada har matcher med både Lyoto Machida och Chael Sonnen tidigare varit planerade. Det blev till slut Vitor Belfort som Jones i natt besegrade, och diskussioner om nästa potentiella titelutmanare har redan börjat. UFCs VD Dana White har tidigare berättat att en match mellan UFCs lätt tungviktsmästare och “The American Gangster” Chael Sonnen kan bli av, om fansen vill ha det. Sonnen ställde upp som ersättare när Henderson skadade sig, matchen började planeras men Jones nekade sedan matchen.

MMA Junkie rapporterar att White på UFC 152 presskonferens berättat för en grupp reportrar att Jones och Sonnen visat intresse för en match, och att matchen fortfarande blir av om fansen fortfarande önskar den.

“I can tell you right now, I think they both want that fight,” berättar White. “I think there are other fights that make more sense. (But) people do want to see it. If enough people want to see it, I guess I’d have to make it.”

Sonnen är inbokad att göra sin UFC-debut i lätt tungvikt mot Forrest Griffin på UFC 155, men White anspelar på att Sonnen fortfarande vill möta Jones.

“He’s going to call out Jon Jones, no doubt, (if he beats Griffin),” Säger White.

En match mellan “Bones” och Sonnen innebär en match mellan två av sportens mest omtalade och populära stjärnor. Sonnen har dock ännu inte vunnit några matcher i UFCs lätt tungviktsdivision sedan 2006 , något som bör påpekas innan en match kan diskuteras. Andra högt rankade lätt tungviktare som Sveriges egna Alexander Gustafsson kan anses förtjäna en titelchans mer än Sonnen. Däremot anser White att Sonnen alltid är redo att tävla och ställa upp, trots att han kritiserats för att ha talat sig till stora matcher.

“Everybody talks about him talking his way into fights,” Säger UFCs VD. “But you know that guy’s showing up to fight and win. That’s why I don’t really have reservations about it. When I called Jon and I thought he was going to take that fight – Chael will fight anybody. That’s one of the things I respect about him.”

Är Jones vs Sonnen något fansen vill ha?

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
UFC
38 Kommentarer
 • magicfrilla
  23 September 2012 at 07:34

  Yes! Jag vill fan ärligt talat se den matchen. Sonnen bjuder alltid upp till dans

 • ivey2
  23 September 2012 at 07:44

  Hendo måste väl ändå gå först när han blir hel. Men att enbart slå Griffin är inte nog, vinner han den vore Machida en logisk matchning i en ev. contender-match.
  Shogun-Gustafsson är såklart också aktuella, hänger väl på vem som imponerar mest.

  • Joakim Hägg
   23 September 2012 at 10:31

   Vettig matchning. Rår Sonnen på Machida så kan man snacka titelmatch. Men han får fan lära sig stå i kö. Ska krävas mer än en tom almenacka och ett twitterkonto för att få en titelmatch i UFC.

 • Joakim Hägg
  23 September 2012 at 07:45

  Om de ska börja enkätfråga fansen om titelmatcher kan de lägga ner bältena… Bara kör matcher i allmänhet. Jag vill känna att Alex är nära om han vinner nästa… men ska de hålla på såhär så kommer det aldrig bli.

  • Arman
   23 September 2012 at 10:07

   Känns väl som att vinnaren Henderson vs Machida får Jones härnäst, oavsett vad man tycker om saken. Men vinnaren Shogun vs Alex bör likaså stå på tur om bältet efter det. Det sura är att Alex vid en förlust mot Shogun är så sjukt långt ifrån en chans. Nu hoppas jag verkligen han vinner. Men efter att ha sett reprisen Shogun vs Hendo i veckan känns det ju inte precis givet. Han är löjligt bra den där jäveln.

   • Joakim Hägg
    23 September 2012 at 10:27

    Har Hendo v Machida fått ett datum? Trodde att den var oviss p.g.a. Hendos skada. Sen tjurar White på Machida efter 151-strulet, så man ska nog inte vara allt för säker på ordningen där.

    Men håller med dig om Shogun. Honom ska man inte tro att Alex bara springer igenom. Men man hoppas så klart på vinst.

    • Arman
     23 September 2012 at 11:06

     Tror inte datum är satt, så jag tog nog i där. Men jag tror starkt på den, särskilt som Jones lär behöva ta hand om högerarmen som Belfort nästan drog av. Men du har rätt, känns som att White är så jäkla nyckfull för tillfället att man inte kan vara säker på någonting.

 • Ivan_den_onde
  23 September 2012 at 07:47

  Som sonnenfan vill jag inte se den…

  • Ibrahim Balboa
   23 September 2012 at 08:19

   Håller med att jones är en dålig matchning för sonnen men jag kan fortfarande inte låta bli att tänka på om det faktist är tvärtom…

   Jones (precis som anderson) gillar att ta sin tid och chilla lite ett par minuter och känna av sin motståndare.

   Grejen med alla jones motståndare hittils är att dom har oroat sig för mycket för jones brottning så dom ville hålla matchen stående till varje pris, och där har dom bara problem med hans reach.

   Sonnen skulle bara rusha och hålla ett högt tempo från början och försöka göra det till en brottningsmatch. Den stora frågan är hur jones kan hantera det?

   Jones kommer t.ex inte kunna göra sina sidekicks på knäna mot chael för chael kommer helt enkelt inte vara på det avståndet, han kommer vara så nära jones så dom kommer kunna känna varandras andedräkt.

   Säger inte att chael vinner men han har definitivt en bättre chans via att pusha matchen och köra “i dont give a fuck” stilen istället för att hålla det stående och låta jones göra sin grej.

   • magicfrilla
    23 September 2012 at 11:30

    Den här kommentaren har 7/1 och min har 7/9(???) Era MAMMOR!

   • Ivan_den_onde
    24 September 2012 at 10:38

    Vill tro att det du säger makes sense, men efter att ha sett Rashad vs Jones så är jag inte lika säker…

 • Michu
  23 September 2012 at 07:54

  Tycker dock inte han förtjänar det, det hade däremot varit en rolig match att se. Men bland annat Alex har förtur in my opinion.

 • Lesnar911
  23 September 2012 at 08:07

  Som Sonnen fan måste jag ändå säga att Henderson borde få den före. Tror inte Chael har så stor chans. Nu tror jag inte Henderson har så stor chans heller. Men han borde få första chansen iaf.

 • nitohu
  23 September 2012 at 08:22

  Sonnen mot Gustavsson skulle vara kul om bägge vinner sina nästa matcher.Ett möte med Sonnen skulle garanterat göra Alex mer känd för övriga Världen, så att säga.

  • Mårten Thurén
   23 September 2012 at 10:02

   Bara vi slipper se Alex försöka svara på Sonnens oundvikliga trashtalk så. Skulle säkert bli en hel del kul skit om Sverige dock :D

  • David Schörling
   23 September 2012 at 10:02

   Alexander, you are an immigrant from Sweden. I am a gangster from America…

   • tojo77
    23 September 2012 at 11:02

    Immigrant? Alex har inte invandrat till USA så vitt jag vet.

    • David Schörling
     24 September 2012 at 08:17

     Har du hört orginalet?

     • tojo77
      24 September 2012 at 05:28

      Visst, jag fattar din intention, men Wanderlei är bosatt i USA, det är inte Alex.

     • Johan Falk Loco
      25 September 2012 at 11:23

      Bespara oss spelling police, forum-ryttare, bisser besser fasoner tack. Kör på David, bara föd han. Så ser vi the output.

     • tojo77
      26 September 2012 at 12:01

      Öh, eru full eller? Vad dillar du för persilja?

  • tojo77
   23 September 2012 at 11:03

   Usch, håll borta brottarna från Alex så länge det går. Åtminstone sådana endimensionella som Sonnen som bara skulle gå på nedtagning.

 • Petter van der Zwan
  23 September 2012 at 09:05

  Ständigt denna Chael Sonnen. Suck. Karljäveln får nästan mer uppmärksamhet än de samlade titelhållarna tillsammans. Klart Sonnen ska få sin titelchans i LHW, om han förtjänar den. Annars, nej. Han ska slåss sin väg till en titelfight, inte snacka sig till den. Jag är varken fan eller hatare av Chael, han är bara väldigt, väldigt överexponerad. Jag hoppas att Forrest mosar honom, då kanske, men bara kanske, att det tystnar lite ett tag.

  • TheGoon
   23 September 2012 at 10:56

   Precis!
   Jag tycker han snackade till sig en andra chans mot Silva och nu vill dom ha honom mot JBJ? Han har inte imponerat på väldigt länge men tyvärr vet UFC att han kan dra in pengar. Frågan är bara om inte de flesta börjar känna likadant.. att han har mycket snack men otroligt lite verkstad.. man kan ju hoppas iaf. Nu vill jag se Sonnen få kämpa sig upp igen och behöva vinna mer än en match innan han får allt han pekar på

 • Ronny Fast
  23 September 2012 at 09:49

  Sonnen var helt värdelös mot Silva nu senast, och skulle få ennu mer stryk mot en match mot Jones.
  Jones skulle mosa sönder Sonnen både på marken och stående.

  • Armin Siggesjö
   24 September 2012 at 12:53

   Värdelös är väl lite att ta i? Han vann ju första ronden..

 • Linus Lindblom
  23 September 2012 at 10:00

  Vist,om det inte är för bältet.

  Det kanske måste till nått sorts poängsystem snart.
  Vist kan de vara så att fans vill se vissa mötas mer än alla men de blir ju också sjukt orättvist

  • Jan Oglydogly
   23 September 2012 at 10:30

   På tiden för ett poängsystem i den liga bra sagt. Blir för mycket fighter arrangerade hipp som happ verkar det som.

 • ChuteBoxe
  23 September 2012 at 11:46

  Vem vill seriöst se den fajten? Jag har inget emot Sonnen, han är skön, men han skulle bli totalt demolerad av Jones.

 • Johannes Nilsson
  24 September 2012 at 12:26

  Ba göre!

 • Blanco
  24 September 2012 at 01:33

  Ni vet om att sonnen har förlorat mot griffin förr !!
  jag tror verkligen inte på en vinst nu heller för sonnen så det blir nog ingen titel fight för honom..

 • Siavash Amin
  24 September 2012 at 07:55

  Om den matchen blir av så vill jag se den enbart för att Sonnen visat sig vara värdig utmanare, just nu borde han inte vara aktuell. Jag tror dock inte att JBJ kommer ha det lätt mot Sonnen.

 • Charlie Östedt
  24 September 2012 at 10:05

  Nej tack! Not worthy…

 • Chael Sonnen om en titelchans mot Jon Jones: ”‘Förtjäna?’ Jag väntar inte, jag tar” | MMAnytt.se
  24 September 2012 at 02:52

  […] |Etiketter:Chael Sonnen, Dana White, Jon Jones, Lätt-tungvikt, TitelchansMMAnytt kunde redan igår rapportera om att UFCs VD Dana White fortfarande är öppen för en match mellan UFCs lätt tungvitksmästare […]

 • KoMaCarpe
  24 September 2012 at 03:56

  från början verkade tanken mest löjeväckande, men nu tror jag allt mer och mer på att Alex är den som har bäst chans mot Jones. Jones impade definitivt inte mot Vitor…

 • Sudour
  24 September 2012 at 04:05

  Dags att Gustafsson anlitar sig en PR konsult som kan sätta lite sprätt på hypen!

 • Jan Oglydogly
  24 September 2012 at 05:52

  Kan inte ufc skaffa en annan president, Dana kan vara ansvarig för marknadsföringen. Tycker det börjar bli för mycket trams här.

  • tobias Mbonne
   24 September 2012 at 08:08

   Han älskar verkligen drama och teater, och det är synd. Hade han haft något vett i skallen hade han vilat Jones ett tag och satt upp ett par roliga matcher istället för att leta ny utmanare hela tiden.

  Svara

  bet365
  Speltips: UFC ON ESPN 41

  Marlon Vera vs Dominick Cruz


  1.45 - 2.80


  14 Augusti | 00:00 | UFC
  Till Bethard!
  Välkomstsbonus för nya spelare!
  Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
  UFC ODDS
  UFC ON ESPN 4112
  Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
  Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
  Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
  Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
  Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
  Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
  UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

  Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...