Dana White ger besked om Sean O’Malleys skada

✅Otäck skada stoppade nästan matchen ✅Nu har UFCs vd ett uttalande

Fansen på plats under helgens UFC-gala bjöds på en oerhört underhållande match på huvudkortet som innehöll all sorts spänning.  Bantamviktsmatchen mellan den stigande talangen “Sugar” Sean O’Malley (10-0) och Andre “The Asian Senastion” Soukhamthath (12-6) vann “Fight of the Night”-bonusen under UFC 222, och i slutändan var det den förstnämnde som kammade hem segern på enhäligt domslut, men olyckliga omständigheter höll på att ändra matchutgången.

I den tredje ronden, när O’Malley redan låg före poängmässigt, slängde han iväg en hög spark som delvis blockades av Soukhamthath. När “Sugar” sedan satte vikt på bened var det uppenbart att något var fel. O’Malley haltade och klarade inte av att sätta någon vikt på benet, han lyckades dock stå emot Soukhamthaths toppkontroll och vann på poäng efter tre gångna ronder.

O’Malley klarade dock inte ens av att ta sig till domaren för att ropas ut som segrare, och låg kvar på marken där han fallit ihop när den sista ronden tagit slut. Många, inklusive O’Malley själv, befarade ett benbrott, vilket hade inneburit en långvarit väntan på vad som nu blir en efterlängtat återkomst. Under presskonferensen efter evenemenaget, som MMAnytt var på plats för att täcka, kommenterade UFCs vd Dana White ärendet, och gav ett någotlunda vagt men positivt besked.

“The doctors are gonna hit me [up] when they know if it’s broken, they think it’s probably a small fracture, they dont think it’s anything really crazy, they’re gonna let me know as soon as they [know],” berättade White. 

Talangen fortfarande obesegrad

White var i överlag oerhört nöjd med O’Malleys prestation samt resa från mindre organisationer till UFC. Många fick upp ögonen för O’Malley efter en spektakulär knockoutseger över David Nuzzo, som han följde upp med ännu en knockoutseger på Dana Whites Tuesday Night Contender Series. Han gjorde sin UFC-debut på finalen av The Ultimate Fighter 26 och besegrade Terrion Ware via domslut efter full tid.

O’Malley har själv inte kommenterat skadan via sociala medier i dagsläget, men utifrån vad White berättat finns det indikationer på att skadan inte kommer vara lika långvarig som befarad. Det är något som fansen säkerligen uppskattar då “Sugar” snabbt blivit en publikfavorit att hålla koll på. Med en underhållande fightingstil bestående av många snurrande attacker och sparkar samt en matchande personlighet ser många O’Malley som en framtida stjärna. Han är fortsatt obesegrad med sex knockoutsegrar och nu med en vinst på huvudkortet av en numrerad UFC-gala lär hans popularitet och värde enbart stiga.

Det finns i dagsläget inget uttalat om O’Malleys nästa match – Vem vill du se honom möta härnäst?

Kategorier
Dana WhiteSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]