Dana White hyllar publiken och fighters efter UFC: Sweden

UFC: Sweden med 15 428 åskådare kan klassas som en succé. Men mer som en succé har vi de svenska fansen, de som satt i publiken. Efter galan var över så var UFCs VD Dana White mer än nöjd över galan och dess publik.

– It was awesome, säger Dana White på presskonferensen efter galan. The crowd here was amazing. Again, we’ve had some loud crowds like Ireland was crazy, the first time down in Brazil, but I think the guys here took it tonight. I think they made have won it tonight. It was awesome. One thing I really like about Sweden is that the guys here are very knowledgeable crowd. These guys understood the ground, they understood when guys was in submissions and got out. It was a very educated crowd here.

Men det var inte bara publiken som gjorde sitt, även deltagarna på galan Magnus “Jycken” Cedenblad, Reza “Mad Dog” Madadi, Besam Yousef, Papy Abedi och Alexander Gustafsson gjorde sitt för att få en riktigt riktigt bra gala.

– Sweden represented tonight man, fortsätter Dana. Tonight was all great fights. Everybody brought it. There are other times when we go to another markets and we grab some guys from that markets and they don’t do too well in the UFC. I think Sweden is right up there as far as the world goes. And how talented the athletes are from this country and i think they represented very well on a global level.

Att UFC kommer att komma tillbaka till Sverige så stannar inte frågan kvar på “om” utan snarare “när”. Detta kunde White inte svara på, men han räknade med att återkomma så snart som möjligt åtminstone.

Kategorier
Svenska FightersSvenska NyheterUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
47 Kommentarer
 • NSL
  15 April 2012 at 04:32

  Fan vad nice! Det var ungefär samma sak som Kenny Florian sade om fansen också när han kommenterade galan.

 • NyBemanning
  15 April 2012 at 04:57

  Jag är fortfarande i extas! Vill se mer. Kanske skriver en krönika i morn om hur underbart det var i kväll. Sverige levererade verkligen i kväll, fy fan vilken stämning det var där inne på Globen! Aldrig någonsin varit med om något liknande i Sverige, Globen kokade verkligen! Kudos till alla som hade något med galan att göra och ett stort plus till oss fans i publiken! 

 • mmanytt
  15 April 2012 at 04:59

  Detta va det sjukaste sportevenemang jag vart med om! Sjukt bra tryck från publiken! Riktigt bra matcher (bortsett från några få matcher i mitten av galan). Våra svenska fighters levererade oerhörd bra underhållning även om resultaten inte alltid gick i linje med våra förhoppningar! Fick även skaka hand med Dana White samtidigt som han sa “Hey, how are you doing”. Blev helt stum till en början men lyckades få ut mig ett  “AAAAHHHHRRRGGGGGGGHHHHH! Han skrattade bara åt mig. Hahah =)

  • Simon Hagström
   15 April 2012 at 02:54

    Kanske det bästa jag läst på länge :D hahaha

 • Dhgfhg
  15 April 2012 at 05:05

  Grymt jobbat av oss alla! Ja e lite stolt över publikinsatsen. Burop där det var lämpligt men inte för mycket burop. Respektfulla. Passionerade. De va verklingen en skön stämmning och atmosfär, de kändes som att alla var måna om att bidra till en skön stämmning och att representera Sverige som mma fans. Märkte även att många va utomordentligt hjälpsamma vid möten med oinvigda/nyligen mma intresserade. Skön o trevlig stämmning helt enkelt. 
  Dagens läktarkul i både fotboll o hockey skulle må bra av att föra antecknigar

  • GrabbenHelaDan
   15 April 2012 at 09:33

   Kul med så bra tryck, men bara för att vara rättvis: det är mycket enklare att få ett bara tryck inomhus, i t ex Globen än vad det är att få det på någon utomhusarena. Men uppfattar av kommentarer här som det var ramsor och grejer, synd att jag inte han få tag på biljetter då, men men..

 • Yazzman
  15 April 2012 at 05:06

  “SLÅ HAN PÅ KÄFTEN ALEX!” ramsan var ju en favorit haha

  Det var riktigt kul att få vara där, jag hoppas verkligen att dom kommer flera ggr. De som bor i Las vegas kan verkligen känna sig bortskämda som får ufc flera ggr per år.

 • Tom
  15 April 2012 at 06:26
 • Dala
  15 April 2012 at 08:54

  Kan bara hålla med föregående skribenter, lyfter på hatten samtliga inblandade, både publik och fighters gjorde ett kanonjobb.

 • Brocowich
  15 April 2012 at 09:43

  Jag såg UFC 125 i Vegas på nyår och måste säga att vi var mycket bättre publik.
  Visst fick en del fighters lite burop när dom kom in men gjorde dom något bra eller vann matchen så jublade alla trots att det var en svensk som fick däng.

  Riktigt ball var det!

 • Toks1
  15 April 2012 at 10:54

  Sjukt smickrande att UFC (Dana) är nöjda med oss som publik faktiskt med tanke på hur många platser de varit på tidigare.I grund och botten håller jag med honom, det var rätt bra tryck. Riktigt bra var det när Reza och Alex var inne.

  Dock tyckte jag det var grymt bonnigt och kasst att vi uppenbarligen buade en hel del. Jag hade hoppats att vi inte pysslade med sånt trams. Det sabbade inte helhetsintrycket men kasst. 
  Sen håller jag med Yazzman, att halva globen står och sjunger: “Slå han på käften” var en tio-poängare som kommer lever kvar länge.

  • Svenno_
   15 April 2012 at 11:09

   Jag satt med en puls på 250 och sjöng med i Alex match, trots att jag satt i soffan hemma i Malmö :D

 • Romain
  15 April 2012 at 11:09
  • Niklas Eriksson
   15 April 2012 at 12:09

    Tack som fan kompis!

 • Tomas A
  15 April 2012 at 11:27

  Satt i soffan och var grymt impad. Det sjungs som vore den en VM final i fotboll :D  Kan inte minnas att jag förut hört en publik sjunga som de/ni gjorde när Alex fightades.

  Sedan att det buades lite när en del “borta-fighters” kom in är väl helt ok. Det apploderades efter fighterna som sig bör även när svenskarna förlorade.

 • Guest
  15 April 2012 at 11:35

   The fights were great, the fans were great, but waiting in line for an hour to get in is simply unacceptable and once again Globen proved they can’t handle large event. These kind of things don’t happen at other international venues. More staff, more entrances…and more thought and common sense is need on the part of the organizers at Globen.

 • mats
  15 April 2012 at 11:51

  Synd att man inte fick vara med och se det live. Men det kommer säkerligen bli fler galor här i Sverige! Och vilken match av Gustafsson! Han gjorde allting rätt!

 • Mike Undisputed Crew
  15 April 2012 at 12:35

  Grym stämning riktigt bra tryck från publiken! UFC ska ha all cred sjukt bra arrangerat, men dom har väll lite rutin nu :) Minus för globens hantering av publikinsläppet, var man inte där innan dom öppnade dörrarna riskerade man att missa första fighten.

  • schubbel
   15 April 2012 at 01:00

   Jag kom till globen ca en kvart, 20 min efter insläpp och ändå han man ta en bira i baren innan första matchen.

  • Jens
   15 April 2012 at 01:25

   Verkade snarare vara så att folk hade missat att det fanns fler ingångar. När jag kom dit strax efter 17 var det kö ända ut till t-banan, men det gick ju att gå till en annan entré och jag var själv inne efter någon minut i den kön som t o m var kortare än presskön!

   • Martin Eriksson
    15 April 2012 at 03:48

    Jepp, jag stod och köade ett tag i den feta kön men insåg sedan att jag skulle in vid en annan ingång. Där var kön ca 10 personer lång :) Hade kanske något att göra med att jag satt på parketten.

 • Mike Undisputed Crew
  15 April 2012 at 12:37

  PS: Är orolig för Dana White hur många kan klara det där tempot många år till?

 • Mathias
  15 April 2012 at 12:47

  Tror UFC kommer tillbaka snabbare än vi vågar hoppas på.

 • Chrissand
  15 April 2012 at 01:10

  Njuter än av gårdagens upplevelse, vilken grym publik! Jag satt innan i taxin på väg t Globen och nämnde till mina engelska kompisar att jag hoppas detta inte blir någon fotbollspublik som beter sig som i…er! Men det var en fest till 100%!

 • Shrimphorse
  15 April 2012 at 01:21

   “UFC on Fuel TV 2: Gustafsson vs. Silva fight card in Stockholm with fighters from Switzerland and surrounding countries, and it paid off.”
  http://www.mmaweekly.com/ufc-on-fuel-2-gate-and-attendance-well-be-back

  Switzerland? Ja, jag säger då det. Ironiskt nog har mmaweekly slogan “The Worlds Most Trusted MMA News Source” också.

  Ni gör ett bra jobb MMANYTT!

  • Martin Eriksson
   15 April 2012 at 03:50

   Haha pinsamt. Jag hade planer på att skriva “NOT Switzerland” på min Sverigeflagga som jag hade med mig, skulle tydligen ha gjort det då :)

 • julle
  15 April 2012 at 01:34

  Jag måste säga att jag var stolt hemma i soffan. När jag såg galan. Perfekt publik. Fan vad kul! Känslan jag upplevde hemifrån med Alex var något jävla stort. Paradigmskifte..

  Det roligaste är att alla verkligen kan bidra. Jag tror att det var många i globen den 14 April som kanske inte är de djupaste MMA fansen. Men man kan höja sig till en njutningsbar nivå och uppskatta svenska fighters och förstå showen som pågår. Jag tycker det säger mycket om svenskafolket. Den här galan nyanserade faktiskt min syn på mitt hemland.

  På facebook ser man folk skriva om UFC och alex. Folk som inte vet hur stort huvud Mark Hunt har. Folk som inte har sett någon gala men ändå känner Hypen som ligger i stan och känner att de vill delta. Därför att det är härligt att känna sig i nuet.

  Det säger väl lite om hur stort UFC kommer bli och vilken banbrytande sport det är. Jag upplevde kärlek i globen från soffan och gissar att det var helt magiskt på plats…

  Nu måste jag fan resa mig från Mcdonaldssoffan jag sitter och filosoferar från. Har blivit inringad av Norska 15åringar som sitter och slickar i sig Mcflurry. Snacket går kring “Fester” och jag hör mycket SMS-blipp. Enastående!

 • Martinwik1
  15 April 2012 at 01:59

  Någon som vet vad låten som Brad pickett kom in till heter? =)

  • Murmelmannen
   15 April 2012 at 02:40

   “Wallop” by Chas & Dave saxat från wiki.

 • ackwell
  15 April 2012 at 02:01

  Nice. Var inte där, men jag upplevde publiken att vara grymt härlig och respektfull! Bra jobbat ;)

 • Blejs
  15 April 2012 at 02:30

  Var där, var galet bra gala. Tycker vi kunde varit bättre med sånger dock, men tydligen var vi i topp 3 så det är ju bra. Tifo hade varit en idé med, pappersark formade som svenskflagga på en läktare hade varit mäktigt när en svensk går in. Men vi alla får väl hjälpa till och försöka se till att vi blir bättre till nästa gång.

  Förstår inte varför folk har så mycket emot att vi buar åt folk när de går in, varför ska man applådera / hylla personen? Alla hyllade iaf de som vann, även när svenskarna förlorade.

  Fatta vad mäktigt det hade varit om Alex gick in med nationalsången och hela globen sjunger med. Får försöka ta ett snack med Alex eller vem du blir att ha den som walkin.

  • steven
   15 April 2012 at 03:20

   Att gå in till nationalsången där är nog gränsen nådd då handlar det om äcklig patriotism. Det är jämförbart med den –  “USA USA” skrikande och militär hyllande amerikanska publiken. Tyckte publiken var bra men de borde ha buat mindre och några av hejarramsorna man hörde var lite pinsamma. Nej det finns en gräns. Annars kan det bli fel, för att citera Åke Unger nedan.

   “Han är svensk, han är från Arboga och han är vit”

   “Välkommen till den svenska vildmarken”

   • Matte
    15 April 2012 at 04:01

    Nationalsången är en väldigt vacker sång enligt mig och den spelas ju vid varje landskamp så om då Alex hade velat ha den hade jag inte tyckt det varit konstigt alls. Sen att det just inte är en landskamp utan en fight precis som alla andra fast i Stockholm kanske kan vara ett motargument. Fast jag antar att du hejade på Alex för att han är svensk så du är väl patriot du med då.. enligt din egen defintion.

   • Blejs
    15 April 2012 at 06:04

    Är väl inte konstigt att man hejar på de från “sitt” land? Nationalsången hade varit mera för att få hela globen tillsammans och enas att sjunga samma sak. En låt som de flesta i globen skulle kunna sjunga tillsammans, skulle vara vääääldigt mäktigt tror iaf jag om det hade hänt.

 • oneinchpunched
  15 April 2012 at 02:48

  Det var magiskt från ögonblicket jag tog stegen in i arenan och såg oktagonen stå där i mitten av globen. Leendet som dragit i mina mungipor hela dagen, och orsakat förbryllade ansiktsuttryck på främlingar runt omkring mig, sprack upp i ett öra till öra och jag var inte ensam. 

  Vi hade säten nästan längst upp i gjoben men jag tycker att man såg förvånansvärt bra ändå och stämningen nådde upp från första prelim. Jag var i högväxel hela kvällen och tänkte att fan, det här måste verkligen sticka ut som stämning även i tv-sofforna. Vad snabbt det reageras när det händer något. En nedtagning – OOOH!!!!! En träff – OOOHHH! Håret reser sig bara jag tänker tillbaka på hur laddat det var med energi i globen igår. Positiv energi! 

  Vi alla hade varit galna hela kvällen men vid varje locker-room klipp med Alex så höjde sig nivån några nivåer för ett ögonblick. Låt mig ta om det; taket lyfte alltså för en tvbild på en svensk mma-fighter, i ett fullsatt globen. Det var mer än en gång som man var tvungen att fokusera blicken och sinnena för att vara säker på att detta faktiskt hände just då. 

  Men när Alexander “The Mauler” Gustafsson äntrar arenan… då lyfter taket, fottrummorna får väggarna att skaka, det är mäktigt, riktigt riktigt mäktigt. Silva får ett svalkande buande även om det inte är aggressivt. Många buade inte, jag inräknad, men hur det än låter konstigt så höll buropen ändå en respekt, dom var bara tydliga med att signalera: Du är på Alex bakgård nu. 

  Det blev aldrig negativt på det sättet man var rädd för. Med det sagt skulle jag ändå inte ha velat vara Thiago Silva när ett fullsatt globen buar som ett enda stort stämband, och sedan stå där i oktagonen när motståndaren Alexander gör sin entre och ALLA i hela huset reser sig upp och VRÅLAR rakt ut! 
  Även om det inte var en positiv upplevelse för Thiago så kan jag lova att det är ett ögonblick han kommer att berätta om för sina barnbarn. Det måste ha varit overkligt även för honom att se någon få ett sådant stöd. Inte med viss avundsjuka kan jag tänka mig.

  Globen har numera ett magiskt skimmer för mig. Jag har en liten filmsnutt för evigt bakom mina ögonlock när Gustafssons gängliga kropp fintar och sidsteppar runt en svingande Thiago i mitten av en nedsläckt och elektriskt laddat globen och varenda hastig rörelse där nere går som ett vågsvall av energi genom läktarna. Jag var där när Gustafsson mötte Silva. Det är skillnaden. Jag såg inte perfekt och jag hade bara en vinkel, men den var min och jag var där.

  Jag inser att jag har svårt att komma till slutpoäng med det här och bara beskriver minnen i den ordningen dom ploppar upp. Tror det beror på att det inte går att förklara det jag vill förklara. Låt bara det som hände där igår bara hända igen, snart, snälla.

  Tack alla ni andra som var där! 

 • Dagrahn
  15 April 2012 at 03:42

  Fyfan vad grymt det var, stämningen var helt otroligt sjuk, mäktigaste jag vart med om!

  Btw, nån som vet vad den där franska raplåten som Francis Carmont gick in med mot jycken?

 • Massemania
  15 April 2012 at 04:17

   – I tell you this. It wouldn`t suck to have a fight between him (Alex) and Jon Jones here, I can tell you that.

  Hade varit ganska trevligt att se :-)

 • Hjalmar98
  15 April 2012 at 04:28

  Gillade att det inte var massa burop.

 • juelz
  15 April 2012 at 04:47

  Grym upplevelse! Det är lite Japan stuk på den Svenska publiken, Dock lite Burop men det tycker jag är OK om det är förtjänat. Alex match var grym, Hela globen bakom honom under 15 min!

  • schubbel
   15 April 2012 at 06:36

   det var inte japan stuk nånstans igår kan jag säga. Det var fullt ös medvetslös från början till slut. :D

   • juelz
    15 April 2012 at 07:35

     Självklart var det mer ös, men jag tycker ändå att man kan se vissa likheter då dem flesta följde matcherna intensivt, Det var i stort sett bara Alex match då det var “fullt ös medvetslös” Riktigt grym stämning, Andra matcher var det lite lugnare och jag som satt på B-läktaren kunde till och med höra vissa slag som träffade :D , Med japan stuk menar jag att det var en publik som har kunskap om MMA, Jag hörde överallt omkring mig folk som analyserade matcherna. Och att det fanns en viss respekt, Det enda bu-ropet jag kom med var väl mot james Head efter att han tryckte upp örat mot publiken efter hans match mot Papy.

    Jag måste säga att jag gillade denna stämning grymt, Perfekt atmosfär tycker jag att det var!

 • FRnk 702
  15 April 2012 at 05:46

  Kul att höra att Dana tycker publiken var kunnig och det verkade vara en otrolig stämning på Globen.
  Synd att det inte höll till vinst för Jycken, han var så nära och ägde ju matchen ett tag, men han får en ny dag.

 • Skenan
  15 April 2012 at 07:27

  Grymt att se live, Fan va gött det var när Jycken hade kontroll och nästan fick in choken. Så jävla bra jobbat! och härlig publik!

 • UFC har svårt med biljettförsäljning i Florida | MMAnytt.se
  9 June 2012 at 03:05

  […] it.”Med tanke på ovanstående är det inte svårt att förstå varför White och UFC var så nöjda med publiken på en gala som UFC: Sweden.Följ MMAnytt på Facebook och Twitter för att få de senaste […]

 • Svara