Dana White: “Ronda Rousey är den nya Chuck Liddell”

Dana White är minst sagt nöjd med Ronda Rousey, som hittills inte vägrat en match eller motståndare UFC kastat i hennes riktning. Under dagen jämförde han “Rowdy” med en tidigare mycket uppskattad mästare.

Hyllningarna fortsätter att regna över UFC:s första och hittills ända kvinnliga bantamviktsmästarinna Ronda Rousey (9-0). Vd Dana White har inte gjort någon hemlighet av den beundran han har för “Rowdys” villighet att ständigt acceptera matcher och motståndare, trots ett fullspäckat schema utanför UFC, med roller i storfilmer som “The Exendables 3,” “Fast & Furious 7” samt storserien “Entourage.”

“Ronda called me and said, ‘I want to fight,’” berättade White för MMAjunkie.com, syftande på bokandet av det kommande försvaret med Alexis Davis. “She wants to stay busy, she wants to keep fighting. If you tell her she can’t fight she’ll tell you, ‘Fuck you, I want to fight.’”

Miesha Tate (13-5) och Sara McMann (7-1) avverkades inom loppet av två månader och det stod nyligen klart att Alex Davis (16-5) blir nästa utmanare på UFC 175 den femte juli. Rousey visar onekligen upp en stark arbetsmoral som inte går obemärkt förbi av White, som tidigare kallat mästarinnan för UFC:s största stjärna någonsin. Hyllningarna ser alltså inte ut att upphöra och han fortsatte med att dra paralleller till en annan stor mästare.

“Ronda is my new Chuck Liddell,” fortsatte han. “Seriously. She’s my new Chuck Liddell. She will fight anybody, anywhere, anytime. She wants to fight, so she’ll fight back-to-back, she’ll fight on 24 hours’ notice – she’s the new Chuck Liddell.”

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
UFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
44 Kommentarer
 • Godless
  18 April 2014 at 06:27

  Fel ordval, Dana. Riktigt fel.

  • Zombie
   18 April 2014 at 06:37

   Vad syftar du på?

   • Godless
    18 April 2014 at 06:45

    Även om hon tar fighter som Chuck Liddell gjorde så är hon inte ens i närheten av en UFC-legend som Chuck. Hon är långt ifrån lika hyllad och älskad och hennes sätt att bete sig på(TUF t.ex) är ljusår från hur Iceman förde sig.

    Dana är bara så upp över öronen förälskad i sin nya guldkalv att han slänger stora begrepp runt omkring sig. Inte första gången gällandes Rousey och lär inte vara sista.

    • Zombie
     18 April 2014 at 06:56

     Jaha, det var de du menade. Jag håller med helt och hålet!

    • Olof86
     18 April 2014 at 08:42

     Så blir det när man sätter på sina fighters LOL

     • Godless
      19 April 2014 at 09:15

      DÄR kan vi ha svaret! ;)

    • Guest
     19 April 2014 at 09:12

     Där kan vi ha svaret ;)

 • supatrupa
  18 April 2014 at 06:46

  Hypandet av den kvinnliga divisionen och speciellt Ronda gör mig mindre intresserad av dam-mma

 • Albert Hjälm
  18 April 2014 at 07:07

  Den nya Tonya Harding möjligen.

 • Danteman
  18 April 2014 at 07:18

  Nej för i helvete :) & hon är inte “The biggest star in UFC history” heller… går ej att jämföra med legender som Anderson Silva, BJ Penn, GSP, Chuck Liddell, Randy Couture osv. En sak att han vill hypa henne.. det kan jag förstå, men blir bara pinsamt när han drar uttalanden som dessa.

  • Lurkall
   18 April 2014 at 09:19

   Nämn nån UFC fighter som ens har vart i närheten att få Hollywood roller Ronda får, eller nån som har fått lika mycket uppmärksamhet som Ronda får i dagsläget? Inte ens brock lesner fick så mycket uppmärksamhet som hon får, alla vill ha henne, tv-bolag, film-bolag, tidningar, reklam mm.. Det är ju inge snack om att hon är störst.

   • “Målarn”
    18 April 2014 at 11:10

    GSP är med i nya Captain America, Oleg Taktarov är med i 15 Minutes, We Own the Night, National Treasure och Predators. Forrest Griffin har dykt upp i några rätt kassa filmer och även om Gina Carano aldrig slagits i UFC så kan vi räkna in henne ändå. Haywire var ingen lågbudgetrulle precis.

    • Lurkall
     18 April 2014 at 11:21

     Nu söker jag dock ingen som har haft några små statist roller som ingen kommer ihåg utan huvud roller som couture och rampage. Alltså jämför man Haywire med The Expendeables, Fast and Furiuos och Entourage filmen så är det en lågbudget film.

     • “Målarn”
      18 April 2014 at 11:27

      Nu vet jag inte vad du tror att “huvud roll” betyder men varken Rampage eller Couture hade någon huvudroll. Haywire hade alltså en uppskattad budget på $23 000 000. We own the night $21 000 000. Skådespelare som Michael Douglas, Antonio Banderas, Mark Wahlberg och Joaquin Phoenix. Kamma dig nu.

     • Lurkall
      18 April 2014 at 11:33

      Okej vad jag menar med huvudroll är nån som är med under hela filmen och inte bara nån som dyker upp i 1-2 scener. Ordet huvudroll kanske betyder nåt annat men jag menar illafall nån som är med och har en större inverkan. Det var ju inte precis s¨å att Oleg vart promotad i trailen i varken national treasure eller we own the night.. Har han mer erfarenhet inom film? ja. Är han en stjärna? Nej.

     • “Målarn”
      18 April 2014 at 11:37

      Carano har definitivt en av huvudrollerna i Haywire. Hur stor GSP’s roll är vet jag inte. Jag gissar att du inte har koll på hur stora roller Ronda har heller så…

     • Lurkall
      18 April 2014 at 11:40
     • “Målarn”
      18 April 2014 at 11:46

      Jag jämför med närmaste referenspunkt och i mina ögon ligger Carano närmare Rousey pga att båda är kvinnor med fördelaktigt yttre. Båda får roller för sina looks och prestationer i buren. Organisation är oviktigt. Dessutom så hade ju Carano varit UFC-fighter om det fanns då.

     • Lurkall
      18 April 2014 at 11:48

      Okej, för jag gav bara argument till Danteman varför Ronda är den största stjärnan UFC har haft.

     • SamiMMA
      19 April 2014 at 08:24

      Självklar stor? Har du ens sett Expandables filmerna? Efter ha sett trailern kan jag tänka mig att det finns 8-10 större roller i filmen. Eller vad tror du? Är det en stor roll?

   • DIF123
    18 April 2014 at 11:26

    Men Lurken, nu snackar ju du skådespelare och vi andra tänker på MMA-utövare. Antagligen för att även Dana enbart snackar MMA här ovan och för att detta är en MMA-sajt.
    Om du fortfarande envisas med att snacka Hollywood så finns det garanterat större skådisar än Ronda…

    • Lurkall
     18 April 2014 at 11:28

     Men fattar du inte att när vi pratar om en stjärna så räknar man in allt den gör inte bara mma, Dana snackar inte om att Ronda är den mest framgångrika mma stjärnan i ufc utan den största stjärnan i ufc.

     • SamiMMA
      19 April 2014 at 09:47

      Håller inte alls med. Du menar alltså att den som är största stjärnan i UFC är den som fått störst skådespelar roller? Isåfall kan du ju räkna Lesnar som större som var skådespelare i WWE eller vad det nu heter.
      NEJ, för mig är den största stjärna i UFC den som är/varit störst stjärna just i UFC. Chuck, GSP, Silva osv. Ronda tackar såklart inte nej till enkla matcher eftersom det är så hon bygger upp hypen.
      Så fort det kommer inte en Holm, Cyborg eller någon annan som har en bra standup och bra TD/BJJ så kan jag joina hypen. Ronda är duktig men hennes standup är katastrofalt dålig och ser man inte det……ja du.

     • Jamal Ryback
      19 April 2014 at 03:34

      “Katostrofalt dålig” är väl liiiite att ta i.

     • SamiMMA
      19 April 2014 at 06:08

      Nope! Visst om du jämför med brudarna nere på gymmet kanske men Ronda är en “världsfighter” som är med på P4Plistan osv. Då måste man väl ha lite bättre nävar? Senaste matchen såg det lite bättre ut men tidigare såg det ut som en fjortis i kuddkrig typ:/.

 • PappaKeno
  18 April 2014 at 07:57

  lol

 • Punchdrunk
  18 April 2014 at 07:58

  Innan Alex mötte Jones var Danas superlativ riktade mot Jones. Efter Alex-matchen tycks detta avtagit en hel del. Nu är det dock Ronda som får kärlek. Men sådana här saker kan ju vända fort, problemet är att UFC är vill skynda fram saker som inte fått riktig förankring hos fansen.

  Tror faktiskt UFC kan bita sig själv i svansen med denna strategi. Detta pga att det kan finnas ett omedvetet motstånd till att älska det UFC vill att vi ska älska. Blotta tanken att vissa fighters har en fet uppbackning gör att man nästan per automatik hejar på motståndaren, oavsett vem motståndaren är.

  Sedan, så länge fighters jämförs med andra fighters har de inte blivit stora. Det är snarare ett bevis på att Ronda inte är den nya Liddell. Står det den nya Tarantino på en hyrfilm vet man att detta inte är något att se. Tycker iof att Ronda är tillräckligt bra för att slippa jämförelser som denna.

 • Leonidaz
  18 April 2014 at 10:38

  Vill Dana (which is a girls name) att alla ska hata Ronda? Verkar som det är det enda som händer varje gång han överdrivet pratar om henne.
  Jag vet att folk säger att någon publicitet är bra publicitet men det är bara skitsnack, tror inte någon vill att man ska snacka skit om honom/henne.

  • Lurkall
   18 April 2014 at 10:53

   Fast det är ju p12 som får det till nåt dåligt, det ända Dana säger med är ju att Ronda är som chuck, vill fightas hela tiden, inget om hur att dom skulle va lika som person eller hur dom fightas som vissa människor får det till. Förstår inte vad som är det konstiga med att Dana jämför en person som alltid ville fightas och en annan som också vill fightas hela tiden..

   • Leonidaz
    19 April 2014 at 11:41

    Men du kanske förstår att de flesta mma fans, åtminstone de flesta som hänger på nätet och uttrycker sina åsikter har en hjärna som funkar lik en p12.

    Läser hela tiden att folk hatar henne för att hon inte har en typiskt flickväns attityd, dom hoppas att cyborg knockar henne
    Hur kan man ogilla någon så mycket att man vill att fuskare som är mer man än kvinna ska vinna?

    Tycker Dana gör fel som försöker trycka ner det i halsen på alla, man kan inte tvinga någon att gilla någon.

    P.S, Jag är ett fan av Ronda

   • SamiMMA
    21 April 2014 at 11:08

    Hur känner man igen en P12a menar du då? För när jag läser inlägg från en person som inte ens kan skilja på en och än, enda med ända, första som jag tänker på då är en fjortis som inte lärt sig stava än. Fast då ligger du rätt risigt till i och för sig;). BTW – ÄNDA=BAKDEL!!!!

 • Johny
  18 April 2014 at 10:55

  Here we go again….. Om jag fick välja mellan att stoppa svälten i Afrika + göra fred i Mellanöstern eller se Ronda få sitt ansikte demolerat av valfri fighter så hade valet varit solklart:

  The bitch is going down!!!

 • dadde
  18 April 2014 at 10:56

  nej, hon är rutten stående… verkligen inte en kvinnlig version av chuck lidell… hennes stående ser ut som att en åsna springer runt o försöker vifta med tassarna

  • Lurkall
   18 April 2014 at 11:02

   glömde du läsa artikeln? när säger dana att ronda är som chuck pga deras boxning skulle va lika?

   • 19 April 2014 at 12:01

    Du börjar bli skapligt pinsam med ditt eviga försvarande av Rousey har du en crush på henne eller?

    • Lurkall
     19 April 2014 at 12:05

     Lite halvt, men gillar att argumentera och höra tanke gången bakom vissa dumma och osmarta kommentarer. Finns så mkt onödigt hat på nätet vilket är synd tycker jag..

 • Guest
  18 April 2014 at 11:12

  Dana försöker hypa den kvinnliga divisionen, han vet själv att det inte är sant

 • Lurkall
  19 April 2014 at 12:03

  http://youtu.be/2Zp-1sCsY8o?t=30m50s För alla nöter som inte fattar Dana’s jämförelse med Chuck.
  BTW, precis efter typ 20 sec patar Dana om att han tror att fight pass är framtiden och om att inkludera ppv och allt på fight pass.

 • Shiifty
  19 April 2014 at 03:38

  Släng in henne i en Judo fight mot “the heat” så får vi se vem bästa judo fightern i mma är. Respektera att jag sa judo fight och inte “fans” fight, alla vet vem Karo VAR ingen vem Ronda kommer VARA.

  • SamiMMA
   19 April 2014 at 09:59

   Har du precis upptäckt Karo eller? Din mancrush är rätt tydlig? Homo or no Homo?

 • Jamal Ryback
  19 April 2014 at 04:25

  Tror ni missförstår poängen han försöker meddela här, han säger att hon är hans nya Chuck pga att hon vill alltid fightas, hon stressar honom för matcher och backar aldrig ur. Hur fick ni det till att hon är den bästa i UFC någonsin!?

  • sepenoob
   19 April 2014 at 05:50

   Folk är efterblivna och kommenterar efter att ha läst rubriken. Håller med Dana om att Ronda är som Chuck med att vilja gå match hela tiden. Han har inte nämnt ett ord om att hon är bäst i världen som vissa här verkar ha fått för sig.

 • HataPK
  19 April 2014 at 06:58

  Flavor Flav >>> ” Don´t belive the hype”<<<

 • Svara

  bet365
  Speltips: UFC Vegas 56  Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik


  Söndag | 00:00 | UFC
  1.58 - 2.40
  Till Bethard!
  1000kr insättningsbonus för nya spelare!
  Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
  UFC ODDS
  UFC Vegas 5612
  Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik1.582.40
  Dan Ige vs Movsar Evloev3.401.33
  Erin Blanchfield vs JJ Aldrich1.224.50
  Zarrukh Adashev vs Ode Osbourne2.301.62
  Damon Jackson vs Darrick Minner1.283.75
  Alex da Silva Coelho vs Joe Solecki2.621.53
  UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

  Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

  Speltips: UFC 275: Teixeira vs. Procházka

                                                                   
  UFCODDSSPELBOLAG
  Glover Teixeira2.70
  Jiri Procházka1.50
  Valentina Shevchenko1.12
  Taila Santos6.50
  Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...