Dana White totalsågar kontroversiella coachen: “Helt jävla galen”

✔ "På något sätt har detta äcklet tagit sig in i Diego [Sanchez] liv..."

Den kontroversiella och udda tränaren Joshua Fabia är en minst sagt polariserande karaktär – samt någon som går UFC:s vd Dana White på nerverna.

Tidigare i morse annonserade UFC att de valt att gå skilda vägar med veteranen och forne titelutmanaren Diego “Nightmare” Sanchez. Detta är till följd av att Sanchez förlorat fem utav sina nio senaste matcher, samt två utav sina tre senaste där den enda segern kom via kontroversiell diskvalificering.

Det som verkar ha varit katalysatorn var dock att Sanchez släppte en minst sagt laddad video till sociala medier. Det är en inspelning från en fightermöte med UFC:s produktionsteam från förra året i Fight Island, Abu Dhabi. Efter att Sanchez talat med kommentatorerna steg hans minst sagt kontroversiella coach Fabio fram för att tala.

I ett långt, svamlande och underligt uttalande försökte Fabia få kommentatorerna att tänka på hur de talar om Sanchez och hans team. Detta uppskattades inte av produktionsteamet, bland andra Paul Felder.

Detta var dock långt ifrån den enda företeelsen som ledde till att UFC valde att bryta med Sanchez.

Fabia agerar även manager till Sanchez och har skött fighterns kontakt med UFC under de senaste åren. Han har skapat uppmärksamhet för sina udda tekniker, tal om energier, och okonventionella coachingtekniker. Han har exempelvis dragit kniv mot flera fighters i ett träningsseminarium.

Inför Sanchez planerade match mot Donald “Cowboy” Cerrone kunde Fabia inte bekräfta för UFC att “Nightmare” inte led av någon pågående sjukdom eller hälsoproblem.

Fabia ska också ha krävt att få ut Sanchez medicinska information flera år tillbaka. Enligt uppgifter ska Fabia dessutom ha skällt på och tillrättavisat anställda i sina försök att få ut Sanchez journaler.


HETAST JUST NU


White: “Vill bara det bästa för Diego”

I slutändan var det White som tog beslutet att inte låta Sanchez tävla när fighterns hälsotillstånd inte kunde tydliggöras. White har en lång och fin relation med Sanchez men det hindrade inte UFC-bossen från att gå loss på Fabia.

– Jag har en otrolig, fantastisk relation med Diego, jag gillar honom väldigt mycket och jag hoppas att han är OK, berättade White för Yahoo Sports. En av de sorgliga sakerna som händer inte enbart inom fighting men inom sport, och jag vill att ni citerar mig här, är dessa äckliga knäppskallar som kommer från gud vet vart och suger sig fast vid fighters eller atleter. De gör aldrig något gott.

– På något sätt har detta äcklet tagit sig in i Diegos liv och han kontrollerar honom, fortsatte White. Ni såg videon på honom där han jagar killar i oktagonen med en kniv. Hur jävla galet är det? Han går till kommissionen och säger till dem att han lärt Diego en dödsteknik. Det bara fortsätter med denna snubben. Han går till [fighter-broadcast] produktionsmötet och säger till kommentatorerna vad de borde säga? Denna snubbe är helt jävla galen. Han jobbade sig in i Diegos liv och har tagit kontroll över honom. Jag vill bara det bästa för Diego.

Det finns få som går i god för Fabia i dagsläget. Coachen har bränt många av Sanchez broar med UFC och verkar ha isolerat fightern mer än någonsin. Sanchez verkar vilja fortsätta tävla utanför UFC framöver och oavsett vilken organisation han hamnar i verkar det som han kommer ha Fabia vid sin sida.

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste NyttUFC

Svara

bet365
Speltips: PFLRory MacDonald vs Sadibou Sy


1 Juli | 14:00 | PFL
1.30 - 3.25
Till Betsafe!
Insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27612
Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 276

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
Volkanovski via domslut2.25
Holloway via domslut3.75
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...