Dana White: “Vi ligger jämnt med fotboll, och är större än NFL”

UFCs VD Dana White har rätt högt uppsatta mål om var han vill sätta UFC. De ska bli störst i världen, över hela världen. De har förvisso en bra bit kvar att gå, och med tanke på sportens natur lär det bli svårt i vissa områden runt om i världen. Men enligt honom så börjar de ta över marknaden i den övriga världen och har till exempel gått om NFL. Fotbollen är deras nästa mål i USA.

– We’re already bigger than the NFL, säger White. We’re neck-and-neck with soccer, that’s what we are competing with. Soccer isn’t huge here in the United States, but all over the world it is. The only other thing that could work is fighting.

Kategorier
UFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
45 Kommentarer
 • Jense
  8 May 2012 at 12:53

  Fotboll är nog ca 100miljoner gånger större än mma kust för tillfället, Messi tjänar mer än UFC ffs.

  • Johan
   8 May 2012 at 02:56

   Hur mycket man tjänar säger inte nödvändigtvis hur stor sporten är. Fotboll är störst i världen men de bäst betalda idrottsmännen spelar inte fotboll.

   • Alexander Pato Bueno Villar
    8 May 2012 at 03:30

    nej men det säger en hel del !

   • Jens ☠
    8 May 2012 at 05:25

    Nä men de 10.000 högst betalda fotbollspelarna tjänar mer än de 10.000 högst betalda idrottarna av annan sport. Klart där finns någon golfspelare etc som tjänar mer.

    • Golcic
     8 May 2012 at 10:10

     Messi mer än UFC? Messi tjänar ca 93 miljoner svenska kronor om året på sitt kontrakt, dvs lön. I sponsor o bonusintäkter har han ca 200 mille till om året.

     Om du räknar på ppv-money och tar in Anderson Silva i ekvationen så är han faktiskt inte långt ifrån messi på lön-delen. Visst tjänar han säkert inte 200 mille om året på sina nike o BK-sponsorer men han får en del där med.

     Så gapet är inte alls så stort som folk verkar tro längre, o det blir bara mindre o mindre, även pengamässigt.

  • Golcic
   8 May 2012 at 10:11

   TUF Brazil avsnitt 1 hade 12 miljoner tittare. Det slår de flesta fotbollssifrorna i BRASILIEN – fotbollens Mekka…

   Visst e fotboll större, en bra bit också dessutom, men inte så mkt som vissa reets verkar tro.

   • Uefa
    9 May 2012 at 01:25

    Brasilien är inte fotbollens mekka, visst är det stort i brasilien (den största sporten) men inte sportens mekka. MMA är absolut den största kampsporten just nu, men om vi logiskt resonerar så tror jag inte att MMA någonsin kan bräcka fotbollen, då den sporten bringar fram så mycket till folket att det går att jämföras, direkt, med religion. Att det sker i MMA kan jag inte tro. FIFA organiserar kanske världens största sportsliga evenemang. Sommar OS ligger precis bakom, och om MMA blir en OS-gren, så blir det exakt endast det… en OS-gren. Medans VM i fotboll…. Ja ni förstår poängen!

   • Jonas
    16 May 2012 at 02:21

    Du har ingen koll över huvud taget. Varför skriver du om sånt du har noll koll på? England är fotbollens mecka. Där går alla till och med gamla tanter på fotboll varje helg. Och stödjer det lokala laget. Hela landet, kulturen byggs kring foboll där. Det genomsyrar hela smahället. Alla vet vad fotboll är. Alla har ett favoritlag. Samma i Italien, Spanien osv.

    I Brasilien står landet stilla när det är VM i fotboll. Alla tittat på matcherna när de spelar. flera hundra människor har tagit livet av sig när Brasilien förlorat en fotbollsmatch i VM. I finalen 1950 tog 2 personer livet av sig inne på arenan, för att de förlorade. Många mer i landet.

    Fotboll är som religion för extremt många människor i världen. Om fotboll är Solen så är MMA en meteroit som precis nått jordens yta. Det går inte att jämföra grabben. Du är helt lost och har ingen aning om vad du pratar om.

 • Freija
  8 May 2012 at 12:59

  Skulle precis skriva det, Messi/Ronaldo lär ju få ut mer per månad än hela UFC’s företag :P

 • Eddy
  8 May 2012 at 01:06

  Dana har rökt crack igen

 • Joel
  8 May 2012 at 01:06

  Där har Dana White fel. Otroligt fel. Vågar nästan uppskatta att det finns 20-30 fotbollsklubbar som är större ekonomiskt än vad UFC är i dagsläget. Ganska mycket större dessutom.

 • SoF
  8 May 2012 at 01:09

  Haha Dana White lugna ner dig lite, MMA/UFC är inte i närheten av fotboll.  Men han har en poäng med att det fungerar lite som fotboll, det är en idrott som “fungerar överallt” 

  • ant00n
   8 May 2012 at 01:24

    jaa en infograph på det ämnet från Martin vore ju fint! :)

 • Hills
  8 May 2012 at 01:11

  Kan mmanytt göra en jämförelse i pengastorlek mellan UFC och de stora fotbollsklubbarna i europa eller fotbollsspelarna?

  • Golcic
   8 May 2012 at 10:13

   Irrelevant. Var o varannan storklubb har ju shejkar mm som går in med miljoner(biljoner) o stöttar i klubbarna.

   UFC = En ensam organisation. Du kan jämföra det med FIFA, men inte med en klubb. Däremot har FIFA funnits bra mycket längre än UFC, så det är en onödig jämförelse det med.

 • Martin Wallgren
  8 May 2012 at 01:11

  Haha… de blandar lite… “Vi är större än NFL om man ser det globalt!”… i nästa andetag “Vi är jämsides med Fotboll [om man jämför det med den amerikanska marknaden, sa han inte men menade]”…

 • Twith
  8 May 2012 at 01:18

  Aldrig att dom är större än NFL, heller Super Bowl är väl världens största sport evenemanget för klubb idrott runt 150 miljoner tittare.och deras reklamspots är väl världens dyraste och de har inte UFC:)

  • 1878
   8 May 2012 at 01:27

   Champions League-finalen är det största årliga idrottsevenemanget. 600 miljoner tittare om jag inte missminner mig. 

  • GästGustav
   8 May 2012 at 07:13

   Super Bowl är det största sport evenemanget i USA och hade ungefär 111 miljoner tittare 2011. I USA alltså, inte världen.

   Tror förövrigt att Dana har rätt när han säger att UFC är större globalt sett om man jämför med just NFL och Super Bowl.

 • 420Aggro
  8 May 2012 at 01:27

  Och MMAnytt lägger ESPN i skam.

 • Lars
  8 May 2012 at 01:37

  Jag tror att det Dana menar och självfallet vill försköna lite är exempel som att dom skulle bokat en fotbollsarena i Brasilien för att hålla en gala och på så sätt är dom ju konkurrens. Jag tror iofs inte att det är helt omöjligt att dom är större än NFL om man tittar globalt. Det är 32 lag i NFL som vardera spelar ca 16 matcher. Jag tror inte att den genomsnittliga amerikanskafotbollssupportern ser alla matcher något jag däremot kan tro om UFC-fans. I år är det 22(?) UFC-galor som jag misstänker att alla som följer MMA världen över kommer se på ett eller annat sätt.

 • Joel M Lindmark
  8 May 2012 at 01:44

  Dats some awkarDzzzz shieTTs

 • Quezcatol
  8 May 2012 at 01:45

  Mayweather fick 32 miljoner dollar för att boxas i Lördags, det är närmare bestämt ca 250 miljoner kronor.

 • Kevin
  8 May 2012 at 01:57

  Hallå??? Är det bara jag som tror att han menar inom USA? ”
   that’s what we are competing with. Soccer isn’t huge here in the United States, but all over the world it is.” 

  Så dum är han inte. 

  • 1878
   8 May 2012 at 02:39

   NFL är större än fotboll i USA. Varför skulle han då säga att de är större än NFL men lika stora som fotboll i USA. Helt ologiskt.

  • SoF
   8 May 2012 at 02:43

    Nej han menar inte inom USA. Han snackar ju själv om att de är större än NFL globalt just för att de inte är större än NFL i USA.
   I USA har jag väldigt svårt att tro att UFC är neck-to-neck med vanlig fotboll (då vanlig fotboll i USA är väldigt litet således bör UFC vara större)

   En sak man måste tänka på är att UFC åker till en ny stad/land hela tiden, det är skillnad mot fotbollslag som spelar på Råsunda varannan vecka. Försök hålla UFC i globen varannan vecka så får vi se hur många som dyker upp efter 1 månad.
   Om UFC kommer med ett grymt kort till Sverige var 6:e månad är det klart att dom säljer slut och skapar värsta hypen.

 • Hjalmar98
  8 May 2012 at 02:23

  Nja Dana men önska att det vore så.

 • Yazzman
  8 May 2012 at 02:41

  “I dont care what colour you are, what language you speak, fighting is in our dna maaan, we get it and we like it!”

  Hur många ggr till ska han dra den där? :P

 • ssss
  8 May 2012 at 02:44

  Real Madrid får in 4 miljarder om året, ufc är inte halv det hur kan de ens jämföra sig med fotboll.

 • Chrillekrokodil
  8 May 2012 at 02:47

  MMA är alldeles för brutalt och icke rumsrent för att gå hem hos den stora populationen. Ska man ta med sina ungar och kolla på två tatuerade biffar som klappar på varandra i en stor blodpöl på golvet? Och alla brutna armar och ben? Knappast. Därtill tillkommer deras tolerans för användning av steroider som äcklar väldigt många. Och inte finns det en chans i helvetet att det är större än amerikansk rugby och inte ens boxning kommer det i närheten av. Jag gillar MMA, men nu får han fan ge sig.

 • Juniordosmike
  8 May 2012 at 03:44

  “Större” är ett luddigt uttryck i detta sammanhang. Det kan betyda otroligt många saker. Det kan t.ex. betyda nettovärde på organisationen, omsättning, antal utövare, antal tittare, geografisk spridning osv. osv. Man kan mena tusentals saker med större, och varje sport lyfter förstås fram det som framhäver dem själva som stora.

  Jag tror inte att det i princip finns någon faktor där MMA är en större sport än fotboll sett över hela världen. Men med det sagt. MMA är som Dana White säger en sport som kan få fotfäste i alla världens länder p.g.a. det bl.a. fungerar i olika väder, det kostar inte så mycket, och att “slåss” är något som  till och med en 3 åring gör i sandlådan. De flesta människor har ett sug efter att mäta sig mot en annan människa i en fight, i synnerhet män. Men de flesta är inte så PANTADE så de driver runt på stan på kvällen för att få utlopp för det. Då är MMA ett perfekt utlopp för ett primitivt behov under kontrollerade former där ingen behöver bli allvarligt skadad. Det är en vacker sport som säkerligen kommer fortsätta växa runt om i världen.

 • Kirurgen
  8 May 2012 at 04:26

  dana är psykopat och kan kläcka ur sig vad som helst när som helst bara det passar hans agenda är det någon som tar det han säger på allvar. jag brukar ta det han säger med 300nypor salt!!!

 • Stringfellow
  8 May 2012 at 04:54

  Cocaine is one hell of a drug

 • Kvalexander
  8 May 2012 at 05:13

  Dana har med sina ca 2 miljoner flest twitterföljare i Mma världen. Kaka har 10 miljoner, och han är inte ens en startspelare. 3 miljarder människor såg VM finalen i fotboll för 6 år sen. 3 miljarder. Det är mer än halva jordens befolkning. Det innebär att om man räknar bort spädbarn, gamlingar på långvården och Dana så såg typ resten av jordens befolkning den matchen. Real Madrid betalade ca90milj € för C.Ronaldo. Jag vet inte vad Dana och grabbarna erbjöd Fedor men jag är ganska säker på att precis alla i real madrid tjänar mer i kvartalet. Men detta är såklart bara ett utspel från mr white för att få publicitet

  • Dennis Smalls
   8 May 2012 at 05:24

   2006 VM Finalen sågs av närmare 1,6 miljarder och inte 3 miljarder. Fortfarande en sjuk siffra dock.

 • Dennis Smalls
  8 May 2012 at 05:26

  Ni bör kolla på intervjun istället. Det Dana syftar på är hur INTERNATIONELL sporten är, inte hur många som följer den. NFL följs typ av bara USA, medans fotboll och UFC är stort i ett stort antal länder.

 • Jens ☠
  8 May 2012 at 05:43

  Manchester uniteds värde enligt Forbes: £1.4 billion (1pund – 11,05kr) = 15,47 miljarder kr.
  UFC värde ligger kring 1miljard dollar? lite luddiga siffror  för en som inte riktigt pallar ge sig in i sökandet.

  Hur som helst så är ufc värt mycket, strikeforce en tiondel, bellator en tjugondel och sen finns där i stort sett ingenting kvar. Medans United, City, Barca, Real, Milan, Inter, Munchen liverpool, juventus, chelsea, arsenal m.fl m.fl är större. För att inte glömma Fotbolls vm, hur många kollar vm-finalen i fotboll? 187 unike hem såg på finalen. VM i sig drog enligt 
  http://www.fifa.com/worldcup/archive/southafrica2010/organisation/media/newsid=1473143/index.html
  lite fler.

  Senaste numrerade ufc sålde 700k ppv.

 • ITZ
  8 May 2012 at 05:48

  HÄÄÄÄÄSTOOOOOOO

 • MmmMmmM
  8 May 2012 at 07:53

  Its in our DNA, we get it!!!

 • julle
  8 May 2012 at 09:11

  Det är väl ingen som tvivlar på att Fotboll är större än MMA. Däremot är det ju en säljteknik som används ibland att man skapar något från ingenting. Alltså i det här fallet skapar Dana en diskussion om det utan någon som helst backup rent siffermässigt. Men det kan väl vara smart att säga så. Han lurar väl någon

 • Fdsfdfds
  9 May 2012 at 11:29

  Undra hur många procent av alla männsikor på jorden som vet “Aha, i år är det fotbolls VM” och så tar man hur många procent som säger “Aha denna månad äre UFC 146”

  Lol DW är USA USA

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...