Dana White vill se Jon Jones vs. Anthony Johnson härnäst – Cormier möter vinnaren

Trots att det mesta pekade på att en match mellan Daniel Cormier och Anthony Johnson var på gång, verkar se annorlunda ut enligt UFC:s vd Dana White.

Många trodde det var givet att lätt tungviktsmästaren Daniel Cormier (18-1) skulle bli Anthony Johnsons (22-5) nästa motståndare, efter “Rumbles” snabba knockout mot Glover Teixeira (25-5) under helgens UFC 202: Diaz vs. McGregor II.

Joshua Dahl-USA TODAY Sports

Johnson knockade Teixeira med en uppercut efter endast 13 sekunder. Foto: Joshua Dahl/USA TODAY Sports

Men enligt Dana White kan han behöva ta sig förbi interimmästaren Jon Jones (22-1) först.

“I’m in a weird place,” sa White under dagens avsnitt av podcasten UFC: Unfiltered. “We saw that fight, and it was a great fight. I’ve still got to talk to (UFC matchmaker) Joe Silva and see what he thinks. But I’m thinking maybe we do Anthony Johnson vs. Jon Jones to see who gets to fight Daniel Cormier.”

Jones blev borttagen från huvudmatchen på UFC 200, där han skulle ha mött Cormier för att unifiera bältena, efter att ha testat positivt för östrogenblockerare inför matchen. Därefter blev han tillfälligt avstängd av NSAC liksom USADA, och blev även bortplockad från rankingen.

Situationen har tagit en vändning

Men för drygt en vecka sedan tog situationen en vändning. Det är inte mycket som står klart ännu, men Jones postade en video där han sa att “bra nyheter” var på väg och att han förväntar sig kunna vara tillbaka i buren inom kort. Sedan dess har det framkommit uppgifter om att han inte fått i sig substansen medvetet och att det kan röra sig om potenspiller.

“I haven’t talked to Jon, but the guy’s got 13 lives,” sa fortsatte White. “It’s looking good for him. I think he’s got to deal with (the) Nevada (State Athletic Commission) right now and this thing that went down. I can’t say a lot about it because it’s not my place. We’ll see how this thing plays out, but it’s looking good for him.”

Jones kan vara tillbaka inom kort. Foto: Mazdak Cavian

Jones kan vara tillbaka inom kort. Foto: Mazdak Cavian

Det återstår dock att se när Jon Jones kan återvända till buren igen och ingen matchning är huggen i sten ännu.

Vem vinner om matchen blir av?

Foto: Esther Lin/MMAFighting.com

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Anthony JohnsonDaniel CormierJon JonesNyheterRekommenderatSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
14 Kommentarer
 • Pierre Persson
  23 August 2016 at 09:02

  Dana White kan dra åt helvete. Rumble ska fightas mot Cormier, inget snack.

  • Johan
   23 August 2016 at 10:28

   Hur kan man inte vilja se Jones-Rumble? Skulle säga det är mest intressanta matchen nånsin.

   • Pierre Persson
    23 August 2016 at 10:36

    Såg inte att jag skrev att matchningen i sig var ointressant.
    Rumble har gjort sig förtjänt av att möta Cormier. Men UFC är ju till 90% bara business nu för tiden, så det lär bli Rumble – Jöns och vinnaren där möter Cormier.

    • Johan
     23 August 2016 at 10:47

     Tror Rumble är minst lika intresserad möta Jones. Vore dessutom dumt riskera att aldrig få se Rumble-Jones. Dom andra 2 matchningarna har vi ju redan sett.

    • Bara en tanke
     24 August 2016 at 12:34

     Bältet betyder ju inget sålänge JJ är med i bilden och är obesegrad. JJ är den riktiga kungen av LHW. Att dräpa honom är ju mer värt än att klå Cormier. Mer cash, mer uppmärksamhet och mer respekt i den bountyn.

     • Pierre Persson
      24 August 2016 at 11:05

      Ännu en som inte kan läsa.

     • Bara en tanke
      24 August 2016 at 08:53

      “Dana White kan dra åt helvete. Rumble ska fightas mot Cormier, inget snack”

      Förstår att det blir frustrerande när folk inte följer “inget snack” parametern. Du säger att Rumble SKA möta Cormier. Jag nämner argument för varför JJ är ett bättre val för Rumble. Och du påstår att jag läste fel när jag läste “Rumble ska fightas mot Cormier”?

     • Pierre Persson
      24 August 2016 at 10:04

      Det var det som var premisserna innan fighten mot Glover.

      Att det sedan rent pengamässigt eller ur ett rent underhållningsvärde är bättre om Rumble möter Jon Jöns först har jag dock inte pratat något om.
      Det blir frustrerande när folk inte klarar av att läsa utan lägger in helt andra värden i det hela som jag inte ens tagit upp.

     • Bara en tanke
      25 August 2016 at 02:19

      Premissen innan fighten såg så ut för att JJ var ute ur bilden. Nu har läget ändrats och JJ kan mycket väl bli rentvåd och aktuell. Så jag ser inte någon anledning till att hålla fast vid en premiss från ett gammalt tillstånd som nu ändrats. Rumble borde få välja och jag tycker det finns goda anledningar till att välja JJ.

      “Att det sedan rent pengamässigt eller ur ett rent underhållningsvärde är bättre om Rumble möter Jon Jöns först har jag dock inte pratat något om.” Jag läste det du skrev men du missade många aspekter på andra sidan av myntet. Så jag belyste några av dem aspekterna eftersom du bara lyste upp “Rumble ska fightas mot Cormier, inget snack.” Jag kommer in med ett annat perspektiv och beskriver det. Det var vad som hände, inte att jag läste fel.

 • Morgall
  23 August 2016 at 09:31

  Både yes and no, Johnson förtjänar rematch direkt. Å andra sidan är matchningen mellan Jones och Johnson intressant.

 • nitohu
  23 August 2016 at 09:44

  Som ett minimum så borde väl Jones ändå bli avstängd ett år. När kan han fightas då. Juli 2017 ? Känns som lite länge att vänta i sånna fall. Kör Rumble mot Cormier så fort som möjligt så får vi väl se när Jones kan fightas igen.

 • Jdoe
  23 August 2016 at 10:08

  Gillart…

  Dumt att riskera att Johnson mot cormier …

  Rumble vs Jones är matchupen man vill se….

  Cormier vs Jones har vi redan sett hur den slutar…

 • Criixxus
  24 August 2016 at 08:20

  eller så bokar dem Johnsson-comier idag så hinner jon jones komma tillbaka, och då möter han Johnsson vinst eller förlust mot cormier.

 • JonteB
  24 August 2016 at 07:04

  Letrozole i potenspiller? Nej. Nej. Nej. Bara nej. Jag köper inte det.

 • Svara