Dana Whites löneerbjudande till Floyd Mayweather: 222 miljoner kronor

Dana White är trött på Floyd Mayweathers skitsnack. Men om han nu verkligen vill möta Conor McGregor så har UFC-bossen ett erbjudande till honom.

 

Nyligen gick den obesegrade boxningskungen Floyd Mayweather (49-0 boxning) ut med ett erbjudande till UFC-mästaren Conor McGregor (21-3), som han menar är den enda som kan få honom att kliva in i ringen igen. “Money”, som är sin egen promotor, sa då att han är beredd att ge “The Notorious” en grundlön på 15 miljoner dollar plus pay-per-view-bonus för en boxningsmatch mot honom.

Nu har UFC:s vd Dana White svarat honom – med ett eget löneerbjudande. Han är nämligen beredd att ge både Mayweather och McGregor 25 miljoner dollar vardera samt procent av PPV-intäkterna.

“I’ll tell you what Floyd, here’s a real offer and I’m the guy, I’m the guy that can actually make the offer and I’m actually making a real offer. We pay you $25 million, we’ll pay Conor $25 million and then we’ll talk about pay-per-view at a certain number. There’s a real offer,” sa White i det senaste avsnittet av The Herd med Colin Cowherd.

“Let’s cut the B.S.”

White menar att han är trött på allt skitsnack – och påminde alla om att han är den enda som kan anordna matchen, då McGregor är under kontrakt med UFC.

“First of all let’s cut the B.S. right from the get go — (Floyd Mayweather) hasn’t talked to anybody about this fight. You’re talking to somebody about the fight, you’re talking to me. I’m the promoter. Conor McGregor is under contract to me. To say that Conor McGregor hasn’t made $8 million or $10 million in a fight, wrong again. To think that you’re the ‘A’ side — how are you the ‘A’ side?”

Dana White är trött på Mayweathers skitsnack – men är beredd att låta honom möta McGregor. Foto: Vince Cachero

“His last fight did 350,000 pay-per-view buys”

UFC-bossen passade även på att jämföra herrarnas senaste PPV-siffror. Enligt honom är det Mayweather som är i behov av McGregor och inte tvärtom.

“The last fight, the last major fight you were in, you left such a bad taste in everybody’s mouth that nobody wants to see you again. His last fight did 350,000 pay-per-view buys. Conor did 1.3 (million for UFC 205) and 1.5 (million for UFC 202) pay-per-view buys. So I don’t understand how you think you’re the ‘A’ side and there’s a reason why you want this Conor McGregor fight so bad — because you know that’s your money fight.”

Kan slå Mayweather-Pacquiao

En match mellan Mayweather och McGregor har varit en het snackis under en längre tid nu, och om matchen faktiskt skulle bokas skulle det sannolikt bli den största matchen i hittills.

“When you look at things like this, you have to take an educated guess at what you think the possible pay-per-view (would be),” fortsatte White. “I would be disappointed if a Conor McGregor vs. Floyd Mayweather match didn’t do over 2 million, 2.3 to 2.5 million (pay-per-view buys). But then the upside could be who knows — maybe it could do what (the fight) with Manny Pacquiao did.”

Se hela intervjun med White nedan:

 

Tror ni denna match kommer bli av?

 

Relaterad läsning:

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
BoxningConor McGregorDana WhiteFloyd MayweatherNyheterRekommenderatSenaste NyttUFCVideoZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
25 Kommentarer
 • Headown
  13 January 2017 at 10:31

  Fint erbjudande. Men nog med snack om detta, make it happen damnit, eller lägg ner.

 • Batman
  13 January 2017 at 11:01

  Två saker.
  1. Jag gillar att Dana står upp för “sina” killar i pajkastningar i media mot UFC-fighters. Det är bra. En chef ska stå upp för sina “anställda” i media, och absolut inte prata skit om dem i media. Dana har väl inte alltid stått upp för sina fighters (tex i fallet GSP agerade han något märkligt), men det är bra att han har gjort det den senaste tiden i flera fall.
  2. Jag är väldigt trött på denna dokusåpa mellan Floyd och Conor. Trots det kunde jag inte hålla mig från att klicka på den här artikeln…. jag tror tyvärr att (media-)intresset för att spekulera kring denna fight kommer att fortgå ett tag till. Och, ja om fighten blir av kommer jag tyvärr sannolikt att titta på den även fast en del av mig vill bojkotta ett sådant jippo.

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
  13 January 2017 at 11:07

  Let’s se what Chicken Floyd kommer svara på det här? Sen vad Conor big Irish Balls har att säga är också intressant.

  • erki
   13 January 2017 at 11:12

   Är Floyd Chicken? var det inte Conor som börja prata om match mot Floyd?

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
    13 January 2017 at 11:21

    Floyd började

    • erki
     14 January 2017 at 12:25

     Fakta på det tack

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      14 January 2017 at 08:27

      Conor började med att säga om tillfället dök upp då skulle jag absolut ta fighten, vem skulle inte vilja dansa runt ringen i 12 ronder för att sedan tjäna 100 miljoner dollar. Men det sa han bara som svar på frågan av den där Jimmie något sådant (kommer ej ihåg hans namn) i hans talkshow. Men det va ingen officiell utmaning. Den som började med officiella utmaningar va Floyd och efter det då började man se Conor sparris med den där holländaren och köra mer boxning. Floyd började med officiella utmaningen och att Conor skulle få typ 5 miljoner dollar och att han skulle ha 100. Då svarade Conor med att säga jag vill också ha 100 miljoner dollar och att Floyd är där ute och jagar/fixar hans pengar.

     • Pierre Persson
      14 January 2017 at 10:58
     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      15 January 2017 at 12:12

      De två länkarna är långt efter att Floyd började först med utmaningen.

     • rufus
      15 January 2017 at 09:09

      Mcgregor körde boxing sparring för att förbereda sig mot Nate som har enastående boxning

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      15 January 2017 at 01:04

      Både och

     • rufus
      15 January 2017 at 09:20

      En fråga?.. Tkr du mcgregor är ödmjuk I vinst och förlust? Då jag menar att en ödmjuk förlorare Kort och gott svarar att motståndaren var bättre för natten. Medans mcgregor (Dana white) skyllde på vikt, längd oförberedelse etc. Samma övertag som Mcgregor haft på samtliga av sina motståndare I UFC. Och på köpet hade Nate 11 dars notis. I vinst har jag aldrig sett nån driva med motståndarna så mkt som mcgregor han skämmer ju ut vissa som mendes you hit the deck like a bitch? Vad tkr du?

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      15 January 2017 at 01:04

      Mycket ödmjuk i vinst och förlust är han. Han svarade på frågor och gav sin analys till varför han förlorade vilket också visade sig stämma rätt så exakt. När han drev med Mendez va under en pk som inte hade något samband med fighten. It is all hype baby.

     • rufus
      16 January 2017 at 02:54

      Ursäkter var det buhuhu jag mötte en jätte

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      19 January 2017 at 11:27

      Inte riktigt så. Men snarare en ärlig analys av hans syn på saken.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      15 January 2017 at 12:13

      Sen så är det där ingen direkt utmaning det är mer att han svara på frågan. Sen i båda artiklarna så snackar han om 100 miljoner dollar som ett svar på Floyd erbjudande.

     • Pierre Persson
      15 January 2017 at 10:28

      Fram med länkar då som styrker det du säger.
      Annars kan jag också sitta här och hitta på att Conor McGregor utmanade Floyd redan innan han fick kontrakt med UFC.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      15 January 2017 at 12:59

      Conor säger tom i en av länkarna som du skickade att det va Floyd som började sätta igång det hela.

  • blobez
   14 January 2017 at 02:43

   Mer en förolämpning än ett erbjudande. “Chicken” förstår jag inte varför du kallar Floyd, trodde du var mer insatt i ämnet. Vad har Floyd att vara rädd för? Man lever i en fantasivärld om man tror McGregor ens plockar en rond mot Floyd i en boxningsmatch.

   Du menar att Floyd ska acceptera ett skambud för att bevisa för internetkrigare att han inte är en “chicken”?

   Dana vill bara ha en del av kakan, det tycker jag man borde fokusera mer på. Som någon annan sa, en örfil för slitande UFC fighters som får småpotatis till löner.

   Detta är skrattretande.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
    14 January 2017 at 03:58

    Du har en poäng. Men jag är lite partisk i denna fråga och väldigt mycket pro Conor.

    • heri potah
     16 January 2017 at 09:01

     Om jag inte visste bättre skulle jag tro att du har tapetserat väggarna i pojkrummet med Conor affischer och sitter och onanerar frenetiskt.

     Woops, jag vet tydligen inte bättre

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      19 January 2017 at 11:19

      Du har iaf en livlig fantasi. Det kan jag ge dig.

 • Morgall
  13 January 2017 at 11:59

  En förolämpning av UFC mot fighters som sliter dag ut och dag in för att få ihop pengar. Medans det här tramset tar uppmärksamheten.

  Titta bara på Max Halloway som har 10 raka vinster och ingen nämner honom

  Ser ett mönster till nedgång
  Här har ni det. “The burning of Rome”

 • Bimbopbop
  15 January 2017 at 05:00

  10% av vad Money tjänade i sin förra match.. varför skulle han ens knyta på sig gympaskona för det skambudet?

 • Svara