Daniel Cormier och Jon Jones klara för returmatch på UFC 197 den 23 april

UFC har offentliggjort returmatchen mellan den regerande mästaren i lätt tungvikt Daniel Cormier och utmanaren Jon Jones. Fighten kommer att kröna UFC 197 den 23 april i MGM Grand Garden Arena i Las Vegas. I den delade huvudmatchen möts Demetrious Johnson och Henry Cejudo.

Nu är det officiellt bekräftat. Jon Jones återvänder till oktagonen den 23 april för en returmatch mot regerande mästaren Daniel Cormier, i syfte att återta det där mästarbältet i lätt tungvikt som han så förödmjukande förlorade efter smitningsolyckan i april förra året. Cormier vs Jones 2 kommer att kröna UFC 197 som huvudmatch flankerad av en delad huvudmatch i flugvikt mellan titelhållaren Demetrious Johnson och utmanaren Henry Cejudo, meddelar UFC.

Returmötet mellan Cormier och Jones är en fight som miljontals MMA-fans över hela världen har gått omkring och väntat på sedan Jones återvände från sin avstängning i höstas. De två atleterna har sedan dess legat i ordkrig med varandra på Twitter, men nu är det alltså äntligen dags att gå från ord till handling när de ska mötas i oktagonen för att göra upp om mästartiteln i lätt tungvikt.

Mötet med Cormier är en av tre fighter i lätt tungvikt som Jones säger sig ha kvar innan han ämnar flytta upp till tungvikt. De andra två motståndarna heter Anthony Johnson och Alexander Gustafsson.

UFC 197 kommer att gå av stapeln i MGM Grand Garden Arena i Las Vegas, Nevada den 23 april.

Har du längtat efter att få se Jon Jones i oktagonen igen? Vem tror du kommer att vinna fighten mellan Cormier och Jones?

Kategorier
Alexander GustafssonAnthony JohnsonDaniel CormierDemetrious JohnsonHenry CejudoJon JonesNyheterSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
5 Kommentarer
 • TheVobb
  7 February 2016 at 11:23

  Trist att dom inte lägger denna fight på 200, känns ju som dom flesta stora namnen är uppbokade innan. Blir det Rockhold vs Weidman II samt CM Punks debut som dom lägger där tro?

  • Paddy
   7 February 2016 at 01:00

   Tror Rockhold ? Weidman II är på 199

 • Bongo
  7 February 2016 at 02:09

  Hmm hade inte Cejudo svurit att inte gå match i Nevada föränn Nick Diaz var friad? vad hände?

  • Shozor
   7 February 2016 at 02:15

   Nick Diaz straff blev förkortat, han får fightas i Augusti igen.

 • Nick
  7 February 2016 at 07:59

  den här matchen är i april så klarar sig vinnaren ur utan skador så e det nog en stor chans att han kan va med på 200 som går i juli :)

 • Svara