Daniel Cormier. Foto Mazdak Cavian

Daniel Cormier och Ryan Bader i bråk under presskonferensen efter UFC 187

I natt ägde UFC 187 rum i Las Vegas med flera spännande matcher på kortet. Förutom flera stormatcher mellan högt rankade fighters stod även två titlar på spel, och UFC:s nya lätt tungviktsmästare Daniel Cormier som segrade i huvudmatchen hann knappt fira vinsten innan en laddad situation med en potentiell titelutmanare uppstod.

UFC 187: Johnson vs Cormier som gick av stapeln i Las Vegas avklarades för några timmar sedan. Som den på pappret största galan hittills i år hade den höga förväntningar på sig, och trots ett antal förändringar i matchkortet levererades underhållning på hög nivå.

I galans huvudmatch stod den vakanta titeln i lätt tungvikt på spel efter den tidigare mästaren Jon Jones (21-1) problem med lagen som medförde att han blev av med sin titel. Daniel Cormier (16-1) fick chansen att hoppa in som ersättare för Jones, som egentligen var planerad att försvara sitt bälte mot Anthony Johnson (19-5), och gjorde det mesta av situationen då han lyckades vinna matchen och därmed bältet via submission i den tredje ronden.

Cormier blev i matchens inledning träffad av ett hårt slag och märkbart skadad, men säkrade kort därefter en nedtagning. Efter att matchen togs till mattan var Cormier den som styrde matchen med sin brottning, och blev mer dominant desto längre matchen gick.

Innan denna seger kom han från förlust för första gången i sin karriär. Han utmanade Jones om titeln i januari tidigare i år under UFC 182 och förlorade via enhälligt domslut efter full tid. Någon som inte höll med om beslutet att ge Cormier titelchansen direkt efter förlust är Ryan Bader (19-4), som tidigare var tänkt att möta Cormier i huvudmatchen för UFC Fight Night 68. Bader har vunnit fyra raka matcher och uttryckte tidigare intresse att själv få chansen som istället gick till Cormier. Därefter sa han att han hoppades att Cormier skulle vinna mot Johnson så att skulle kunna bokas mot varandra på nytt.

Under presskonferensen som följde UFC 187 talade Cormier om Jon Jones och framtiden.

“At the end of the day, you guys know that competition drives me,” sa han, “I sat here five months ago, crying in front of each and every one of you because that guy [Jon Jones] beat me. I would love to compete against him. But he’s going to be away for a while, so we’ve got to shift our focus.”

Han fortsatte sedan med att säga att det finns någon annan i behov av stryk, och syftade då på Bader.

“There’s somebody else that needs his ass kicked, too. I think he’s around here.”

Bader, som var i närvarade, svarade omedelbart “right here”, varpå herrarna hamnade i en hätsk diskussion samtidigt som Bader stormade fram mot Cormier. Händelseförloppet kan ni se i videon nedan.

När representanter från UFC kom emellan avslutade Cormier sedan med att kalla Bader den enklaste motståndaren i divisionen.

“I asked to fight you. They said ‘Daniel, what do you want?’ I said ‘I want the easiest fight in the division – i want Ryan Bader.'”

Därefter uppmanade Cormier honom att lämna “hans” presskonferens.

“Get your ass out of here, this is my press conference!”

Med tanke på att Cormier och Bader nyligen var bokade mot varandra, att Bader har fyra raka vinster samt att andra Alexander Gustafsson (17-3) är skadad och kommer från förlust, är det sannolikt att Bader blir nästa titelutmanare. Vill ni se Daniel Cormier mot Ryan Bader härnäst?

Foto: Mazdak Cavian

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Daniel CormierNyheterSenaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
16 Kommentarer
 • Rorschach
  24 May 2015 at 12:44

  hur man hypear en eventuell framtida och ointressant titel-match

 • MoneyMay
  24 May 2015 at 01:00

  Inte ett bråk så långt ögat kan nå…

 • Godless
  24 May 2015 at 02:18

  OM detta inte är stage´at så tycker jag nästan synd om Bader. Nästan.

 • Henrik Söderström
  24 May 2015 at 03:45

  Haha, Cormier är en rolig snubbe

  • Rymdreptilen
   24 May 2015 at 04:09

   Öh va?!

   • Henrik Söderström
    24 May 2015 at 04:18

    Killen är ju onekligen bäst i divisionen just nu, Jones hade bara tur som blev av med bältet obesegrad innan Bader fick titelchans.

    • Rymdreptilen
     24 May 2015 at 06:45

     Tror du verkligen det, på riktigt? Du vet om att Jones och Bader har mötts en gång tidigare va?

     • Henrik Söderström
      24 May 2015 at 07:37

      Det var ju länge sen! Efter det har ju Bader mött och dominerat toppmotstånd som t.ex. Vladimir matuschenko och Antony Perosh, för att inte tala om att han krossade Phil Davis så illa att Davis valde att lämna UFC!

      Nä, på ärligt, Bader skulle bli fullständigt uppäten av eliten i divisionen och det är ju typ 10 ggr pengarna på honom av en anledning om han går upp mot Cormier ^^

     • Rymdreptilen
      24 May 2015 at 08:08

      “Krossade”? Jaja, det är väl subjektivt som det mesta i livet. Jag tycker ändå att det är märkligt att du tror som du gör. Det är en sak att hoppas och en helt annan att verkligen tro.

     • Henrik Söderström
      24 May 2015 at 08:20

      Jag kanske borde ha varit tydligare, jag var i lite ironi-läge fram till stycke två i föregående inlägg, Bader hade tur som fick domslutet över Davis och dessutom säger ju ryktet att Davis inte var frisk (typ förkylning) vem fan skulle säga att Perosch är toppmotstånd? ;)

     • Juno
      24 May 2015 at 09:29

      googla troll

 • brorsan
  24 May 2015 at 04:43

  Gillar bara Daniel mer o mer, detta gav mig ett stort leende

 • KallesPappa
  24 May 2015 at 05:46

  Ryan Bader är den nya Phil Davis…

 • Dennis
  24 May 2015 at 05:58

  Hahaha skärp dig Bader, du ska fan inte slåss om en jävla titel!

  • freddie
   26 May 2015 at 06:17

   Håller med. Känns riktigt kasst att en nolla som bader får titelchans. Säger kanske lite om hur klen divisionen är

 • VittLejon
  24 May 2015 at 08:48

  Han är ju en perfekt gatekeeper Bader, men tror han på allvar att han har en chans mot DC, JBJ eller Rumble så är det nästan lite synd om honom.. Antar att han måste inbilla sig det för att motivera sig själv.

 • Svara