Daniel Cormier. Foto Mazdak Cavian

Daniel Cormier om att inte möta Alexander Gustafsson på UFC 191: “Inget nytt”

I dagarna har det varit uppståndelse med rapporter om att Alexander  “The Mauler” Gustafssons titelmatch senareläggs. Att mästaren Daniel Cormier inte skulle kunna ta matchen i september på UFC 191 sa han dock så fort Gustafsson blev bekräftad som titelutmanare, vilket MMAnytt tidigare skrivit om.

Efter att svenske Alexander Gustafsson (16-3) officiellt bekräftades som nästa titelutmanare i lätt tungvikt, mot den nyblivne mästaren Daniel Cormier (16-1), annonserade UFC:s spanska sida matchen för UFC 191 i Las Vegas den femte september. Cormier var dock snabb med att dementera uppgifterna.

Nyligen bekräftades det att matchen inte äger rum på UFC 191, vilket skapat lite ståhej bland fansen. Dock stod det sedan innan klart att Cormier skulle genomgå stamcellsbehandling för sitt knä och istället siktar in sig på UFC 192 i Texas den tredje oktober. Cormier tog för en stund sedan till Twitter för att lugna fansen. Han menade att det inte är något nytt och upprepade återigen att han är redo för UFC 192 månaden efter.

Det enda som återstår är att matchen annonseras officiellt för galan, men av allt att döma är datumet den tredje oktober då “The Mauler” äntligen är tillbaka i en titelmatch. Förra försöket slutade i ett sylvasst och kontroversiellt domslut i den dåvarande mästaren Jon Jones (21-1) favör. Hur tror ni matchen mot Cormier slutar?

Foto: Mazdak Cavian

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Alexander GustafssonDaniel CormierNyheterSenaste NyttSvenska NyheterUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
3 Kommentarer
 • sepenoob
  7 July 2015 at 12:19

  Förstår inte vad folk hetsade upp sig om. Var ju bara Alex manager som var lite efter i svängarna.

  • Kenny Starfighter
   7 July 2015 at 06:42

   Cormier gick ju ut med det samma dag som någon gick ut med september datumet att det inte skulle bli av. Så förstår inte heller vad allt jidder e om

 • Godless
  7 July 2015 at 05:35

  People…

 • Svara