Foto: Micha Forssberg

Daniel Teymur redo för UFC – vill visa vem som är “kungen av oktagonen”

Daniel Teymur erbjöd sig att hoppa in och möta Tony Ferguson på UFC 209, något som dock inte blev av. Nu hoppas han gå match på UFC-galan i Sverige i maj.

“Jag är redo att kliva in i oktagonen och visa vem som är kungen,” skriver svensken på Instagram.

Under förra helgens UFC 209 fick vi se en ny svensk stjärna slå igenom, då 27-årige David Teymur (6-1) visade vart skåpet skulle stå när han besegrade den segertippade talangen Lando Vannata (9-2) i galans delade huvudmatch.

Nu hoppas brodern Daniel Teymur (6-0) på att få sin egen chans i oktagonen.

Erbjöd sig att möta “El Cucuy”

UFC 209 drabbades som känt av en struken titelmatch, när det stod klart att Khabib Nurmagomedov (24-0) fördes till sjukhus innan invägningen. Daniel, som var på plats i Las Vegas tillsammans med David, erbjud sig då att hoppa in och möta Tony Ferguson (22-3).

Matchen blev dock aldrig verklighet och nu vill Daniel istället gå match på UFC Fight Night 109: Gustafsson vs. Teixeira, som äger rum i Globen i Stockholm den 28 maj.

Har avslutat alla matcher i första ronden

Daniel, 29, kommer likt sin bror från en gedigen bakgrund inom thaiboxningen. Efter att ha sadlat om till MMA har han dock även gjort stora framsteg i sin grappling.

I dagsläget sitter den äldre Teymur-brodern på ett obesegrat matchfacit med sex raka vinster. Han har dessutom avslutat samtliga matcher i den första ronden, tre via submission och tre via T/KO.

“If you like my style, you should watch that dude,” sa David och pekade på Daniel under presskonferensen efter UFC 209.

Relaterat: 10 svenskar som kan göra UFC-debut i Globen

 

Vill du se Daniel Teymur i UFC?

 

Omslagsbild: Micha Forssberg

Kategorier
Daniel TeymurNyheterRekommenderatSenaste NyttSvenska FightersSvenska NyheterUFCz-Galorz-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah
Omröstning

Justin Bieber har utmanat Tom Cruise till en UFC-fight! Vem hade vunnit?

Visa resultat

Loading ... Loading ...