Dave Meltzer förklarar UFCs erbjudande till Fedor Emelianenko

dave_melzer

Det är mycket med Fedor och UFC just nu, och trots att han lyckats lämna UFC bakom sig och istället visar sin uppmärksamhet i Strikeforce så kommer nyheterna fortfarande ut. Det är en ganska intressant del i det hela som behandlar UFCs påstådda 30miljoners-kontrakt de tydligen ska ha erbjudit Fedor och han sen tackade nej till. Det kom rätt snabbt ut att dessa 30 miljoner dollars var lite överdrivna men nyhets-gurun Dave Meltzer har en lite annan typ av förklaring på det hela.

“Det var inga ‘$30 miljoner’-erbjudande, men om han nu vunnit mästerskapet, om sporten fortsättningsvis drar in pengar och han själv är en stor dragningskraft, så skulle han kunna tjäna mer än så. UFC ville ha ett sex-matcherskontrakt, men erbjöd tre matcher, de tänkte att det skulle vara lättare att behandla eftersom Emelianenkos sida inte ville ha honom låst så länge. De erbjöd runt $2 miljoner garanterat, plus en vandrande procentenhet på PPV-intäkterna. Den första matchen som erbjöds var mot Brock Lesnar för bältet. Om galan sålde 800 000 PPVs, vilket skulle vara en stor besvikelse på grund av Lesnars status just nu, så skulle Emelianenko fortfarande få ut mer än $3 miljoner. Om galan sålde 1,5 miljoner PPVs så skulle han få ut mer än $5 miljoner, alltså den största löneutbetalningen i sportens historia.”

Så vem är Dave Meltzer frågar nog de flesta av er just nu. Han är lite av sportnyheternas mecka, en guru när det gäller nyheter inom sportvärlden och det har gått så långt att folk till och med betalar för att få möjligheten att läsa det han skriver. Något som inte händer speciellt ofta på tidningar och nyhetsmedier på internet.

Nu när ni känner till det så vill jag ändå sätta några frågetecken på det han påstår. När Sherdog förklarade det hela så nämnde de också att Brock Lesnar aldrig stod med i kontraktet som en framtida motståndare utan det var helt taget från luften. Men när nu Meltzer kommer och säger raka motsatsen så börjar man fråga sig lite om vem som egentligen berättar sanningen.

Det tog förstås längre tid för Meltzer att få ut sitt påstående, vilket kan innebära lite nogrannare bakgrundskontroller och kan således innebära att han har rätt. Men eftersom Fedor ändå har gått över till Strikeforce så är det ändå inte längre relevant. Vilket är synd, men man kan inte få allt i livet. Nu har vi åtminstone fått reda på vad 30 miljoner dollars-kontraktet egentligen handlade om.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
UFC
3 Kommentarer

Svara