David Branch tecknar kontrakt för match mot “Jacare”

✅ Den stigande mellanviktaren säger sig ha skrivit på ett kontrakt för match - och inväntar detsamma från den topprankade brassen

Den tvåfaldige WSoF-mästaren David Branch (22-4) säkrade UFC-karriärens största vinst i april när han knockade brassen Thiago Santos i den första ronden. Det var en väl behövd återkomst till vinstkolumnen, och satte amerikanen i en utmärkt position i divisionen.

Nu verkar Branch vara redo för match – mot ännu en brasilian. Enligt ett Twitterinlägg från Branch har han tecknat ett matchkontrakt för att möta Ronaldo “Jacare” Souza (25-6), men inväntar detsamma från brassen.

Tvådivisionell mästare i WSoF

Innan sin andra vända i UFC hann Branch bli mästare i WSoFs mellanvikt- och lätt tungviktsdivisioner, efter att ha slagit Danillo Villefort respektive Teddy Holder. Branch besegrade Krzysztof Jotko via domslut i sin UFC-debut men blev knockad av den forne mellanviktsmästaren Luke Rockhold i sin följande match. Santos var tungt segertippad inför mötet med Branch, och trots tidig framgång för brassen skrällde Branch med en knockout som vann honom en matchbonus.

“Jacare” har länge setts som en av världens bästa mellanviktare och inledde sin UFC-karriär med hela fem raka segrar, bland annat över Yushin Okami och Gegard Mousasi. Han förlorade sedan ett kontroversiellt domslut mot Yoel RomeroUFC 194 och har sedan dess haft blandat resultat, med segrar över bland andra Vitor Belfort och Derek Brunson, samt förluster mot Robert Whittaker och senast Kelvin Gastelum.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara