Foto: Micha Forssberg

David Teymur bjuder på en grym prestation och segrar i TUF-huset

David Teymur är som känt en av de tre svenskar som medverkar i den 22:a säsongen av The Ultimate Fighter. I det åttonde avsnittet av serien var det hans tur att gå match – och hans prestation lämnar ingen besviken.

Det åttonde avsnittet av The Ultimate Fighter 22: USA vs. Europe släpptes under morgonen, och var högst intressant för oss svenskar. Det visade sig nämligen att det äntligen var dags för Allstars-fightern David Teymur (3-1) att gå match i turneringen.

David Teymur vs. Johnny Nunez

För motståndet stod den amerikanska brottaren Johnny Nunez (5-1). Nunez förlorade egentligen sin utslagningsmatch för att komma in i huset då han åkte på ett benlås mot submissionesset Ryan Hall (4-1), men fick ändock komma in i och med de förändringar i formatet som tillät varje lag att ta in en extra medlem.

Matchen mellan Teymur och Nunez var på pappret en klassisk “striker vs. grappler”-match. När det väl var dags visade det sig bli en riktig nagelbitare där bägge fann framgång och en tredje rond behövdes för ett avgörande domarbeslut.

Nedan följer matchreferat:

Rond 1

Ronden börjar med att Teymur försöker känna in avståndet, medan Nunez är aggressiv från start. Teymur börja försöka sätta sin vänsterspark, varpå Nunez går på nedtagning som Teymur försvarar. Istället lyckas han nästan själv kasta Nunez, som dock håller sig kvar på fötter. Då träffas Nunez emellertid med flera hårda knän mot kroppen som skadar honom märkbart och får honom att kura ihop sig på marken medan Teymur haglar ner slag. Domaren uppmanar Nunez att försvara sig bättre två gångar, och det ser nästan ut som att Teymur säkrar en TKO-vinst innan Nunez till slut lyckas ta sig upp igen och undvika faran. Kort därefter är det Nunez som hoppar in med en vänsterkrok som sänker Teymur. Han återhämtar sig dock snabbt, försvarar sig väl mot ytterligare slag och tar sig snabbt upp på fötter igen. Efter klinchande där bägge fighters söker nedtagning är det till slut Nunez som blir framgångsrik och säkrar dessutom snabbt mount. Teymur slutar aldrig försöka ta sig upp, tar sig till half-guard till och från och svarar med slag från botten, innan tiden tar slut och den första ronden är förbi.

David Teymur knäar motståndaren Gaik Pogosyan på IRFA 2014. Knäna skulle visa sig fungera väl även i matchen mot Nunez. Foto: Micha Forssberg

David Teymur knäar motståndaren Gaik Pogosyan på förra årets IRFA 7. Knäna avslutade denna match och skulle visa sig fungera väl även i matchen mot Nunez. Foto: Micha Forssberg

Rond 2

Den andra ronden börjar med att herrarna utbyter sparkar – Nunez är nära att träffa fint med en frontspark mot huvudet medan Teymur svarar med en hård vänsterspark mot kroppen.Teymur fortsätter att känna på vänstersparken innan han istället träffar med ett hårt kroppslag, dock blir han också kontrad med en höger i huvudet från Nunez. Teymur går sedan på en hög vänsterspark som är nära att träffa bra, varpå Nunez dyker på nedtagning. Teymur visar återigen imponerande bra nedtagningsförsvar innan han ändock hamnar sittandes med ryggen mot buren och tar emot ett knä i bröstet, men ställer sig snabbt upp. Uppe på fötter träffar Teymur med ett fint flygande knä mot bröstet på Nunez, innan han återigen blir nedtagen av amerikanen. Nunez håller topposition i strax över två minuter men får inte mycket uträttat, och det är imponerande att se hur Teymur håller sig aktiv från botten, aldrig slutar kämpa för att ta sig upp och till slut lyckas. Väl uppe på fötter tar Teymur kommandot med flera sparkar och knän som träffar hårt, innan tiden tar slut.

Man skulle med enkelhet kunna argumentera för att Teymur gjorde nog för att ta hem bägge ronderna, och således vinsten redan här. Poängdomarna dömde dock 19-19, förmodligen med tanke på Nunez toppkontroll i denna rond, vilket tvingade fram en tredje och avgörande rond.

Rond 3

Den tredje ronden börjar med att Nunez får in en hård höger. Teymur svarar dock omedelbart med två hårda slag själv som får ner Nunez på backen, ihopkurad likt efter knäet i den första ronden. Teymur haglar även denna gång ner väldigt hårda slag och domaren varnar Nunez hela tre gånger att försvara sig bättre. Teymur ser till att inte bränna all sin energi och börjar istället välja slagen mer noggrant. Nunez tar sig till slut upp, varpå de börjar klincha och utbyta ett fåtal knän innan domaren bryter upp dem. Teymur går sedan på en otroligt fin hoppspark som skakar Nunez. Nunez går ett desperat nedtagningsförsök som Teymur enkelt sprawlar sig ur, och straffar Nunez med hårda slag. Nunez lyckas ta sig upp och försöker omedelbart gå på ännu en nedtagning, men duckar då in i Teymurs hårda vänsterspark som han träffas av i huvudet och stannar upp. Härifrån fortsätter Teymur att styra strikingen och även i klinchen, innan de puttar bort varandra och Teymur återigen landar en fin hoppspark. Nunez får sedan till en nedtagning och är nära på att ta rygg vilket Teymur undviker. Nunez får som tidigare mount enbart en mycket kort stund och lyckas inte uträtta något, medan Teymur precis som tidigare kämpar för att komma upp innan tiden tar slut.

Samtliga domare ser Teymur som segrare i den sista ronden med 10-9 i poäng, och således blir det svensk vinst via enhälligt domslut efter tre händelserika, tuffa och jämna ronder.

En stark prestation

Trots att Teymur är den minst erfarna fightern i huset sett till matchfacit, levererade han en stark prestation som visade väldigt mycket om hur tuff han verkligen är. Bortsett från hans högklassiga striking, som knappast var någon hemlighet, visade han sig oanat stark i brottningsmoment och fick även chansen att visa vilket hjärta han har.

Även om det är en av de nio segrarna i turneringens första matcher som inte kommer att gå vidare, sett till prestation, är det svårt att tro att det skulle kunna angå Teymur efter en sådan här prestation.

Vad tycker ni om Teymurs match? Om ni fick välja, vem skulle ni vilja se honom mot i kvartsfinalen?

Foto: Micha Forssberg

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
David TeymurExklusivtNyheterRekommenderatSenaste NyttSvenska NyheterThe Ultimate FighterUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
31 Kommentarer
 • HighFour
  12 November 2015 at 07:24

  Helt klart imponerad!

 • Fredrik Widblom
  12 November 2015 at 07:52

  Måste ni spoila hur det gick? Räcker det inte skriva resultatet så man åtminstone måste klicka sig fram för att få se?

  • Metallica
   12 November 2015 at 08:30

   De vill väl inte ha besök på sidan förrän på eftermiddagen…
   Galenskap!!!!!

 • Metallica
  12 November 2015 at 08:28

  Toasurfade och torsdagen blev förstörd!!
  Idag med!
  Vill ni inte ha klick på er sida!!
  Måste ni skriva ut vem som vann?

 • Frantic
  12 November 2015 at 09:14

  Jag lärde mig från förra veckan miss och såg avsnittet innan jag besökte mmanytt.

  Sedan tycker jag aldrig detta skulle gått till en tredje runda. Men det är jag, Pogosyan tog ner David men sedan hände det ingenting, David var mer aktiv på marken, Pogosyan avancerade sina positioner men det ska inte ge poäng så länge man inte hotar med något vilket han inte gjorde. På den stående biten så var David betydligt bättre.

  Nåväl, grym prestation av David och riktigt riktigt kul att vi har två killar vidare :)

  • Ashah Tafari
   12 November 2015 at 11:10

   Håller med om att det var märkligt att det gick till en tredje rond. Teymur fick mest gjort även i den andra ronden, tycker jag.

   Du menar Nunez och inte Pogosyan va? ;)

   • Frantic
    12 November 2015 at 11:18

    Ja precis: Nunez ska det vara ?

 • Ashah Tafari
  12 November 2015 at 09:27

  Hej,

  Vi är en nyhetssida. Att svenskar vinner i TUF är stora nyheter – och då är det vårt jobb att rapportera dessa nyheter så snabbt som möjligt.

  Det är likadant med UFC-galor. Vi publicerar artiklar med resultat live för de viktigaste matcherna under varje gala.

  Nu är det så att både TUF och de flesta UFC-galorna går nattetid eller väldigt tidigt på morgonen, vilket gör att många vill eller måste vänta med att titta. Men man kan inte förvänta sig att en nyhetssida anpassar nyhetsrapporteringen – så fungerar det inte, och det är likadant inom andra idrotter. Är det exempelvis en stor fotbollsmatch kommer resultatet från den komma ut på direkten även där.

  Det är helt enkelt upp till en själv som individ att hålla sig borta från MMA-medier och sociala medier om man har missat något stort. För att ta ett annat exempel skulle vi knappast skriva en artikel om UFC 192 med en rubrik i stil med “Här kan ni se hur det gick i Alexander Gustafssons titelmatch.”

  Det är orimligt.

  Med vänlig hälsning,
  Ashah Tafari
  Skribent

  • Metallica
   12 November 2015 at 09:45

   Bullshit. Läs de andra inläggen med, de är ju inte heller nöjda
   Du ska väl ändå kunna ta till dig kritiken och kunna ändra dig.
   Du kan som andra MMA sidor skriva något annat som överskrift (en teaser)sedan får man klicka 1 gång till för att se resultatet.
   Måste man som läsare planera sitt besök på MMANYTT på den nivån då är ju det riktigt dåligt.

   • Ashah Tafari
    12 November 2015 at 10:29

    Finns alltid folk som klagar och samtidigt alltid folk som uppskattar snabba nyheter. Du får förstås ha din åsikt men vi har vårt sätt att jobba.

    Man får planera sina besök på MMAnytt och Facebook precis som man får med andra sporter på hög nivå.

    Och exemplet med Gustafsson var bara för att göra det tydligt – skulle lika gärna kunna gälla valfri svensk som går match på underkortet på en Fight Night-gala, eller många andra matcher, stora som små, då vi som känt täcker UFC-galor live.

    Önskar även dig en fortsatt trevlig dag och hoppas du ändå njuter av avsnittet – det var en fröjd att se både Teymurs match pch den mellan Lobov och Jenkins :)

  • Gnisselx2
   12 November 2015 at 10:35

   Nä nu har du fan fel. Vid en stor PPV så vet man att de flesta nyheter är relaterat just till den galan, tex resultat, fighters blir lovade titelchanser, skador, avstängningar etc, alltså har man inte samma behov att kolla mma-nyhetssidor direkt på söndagsmorgonen + att man inte vill få allt spoilat.

   En jävla skillnad nu då det kan ha hänt typ vad som helst inatt utöver tuf. Någon blivit skadad inför helgens ppv? Nytt embedded? Ny matchbokning för någon gala i Januari?

   Skriv inte ut resultaten direkt i rubriken. Tack. Puss.

  • Mr. Costanza
   12 November 2015 at 05:34

   Ni behöver inte skriva svaret i rubriken !!!!!!!! Svårare än så är det inte Ashah!!!! Man kan inte göra på samma sätt med alla nyheter bara för att ni har någon form av kod. UFC galor är en sak men en TV-SERIE SERIÖST. HA LITE SPELSINNE FÖRFAN

  • Mr. Costanza
   12 November 2015 at 05:35

   Erkänn ditt misstag och ha lite självdistans mannen!

  • Bongo
   12 November 2015 at 06:16

   Tyvär så blir det avföljning på facebook, det är “orimligt” att jag ska hålla mig borta från sociala medier en hel dag för eran skull. Att bli spoilad om jag råkar gå in på MMANytt.se är en sak men att ni skrev det rakt ut i facebookflödet förstörde typ min Torsdag…….. Det går inte att ha amerikanska MMA-medier som facit på hur ni ska rapportera, de riktar sig till en amerikansk publik i en helt annan tidszon.

 • Boom
  12 November 2015 at 10:29

  aa om de va imponerande att bli nedtagen på beställning så. Ryan Hall kommer slita benet av honom de är en sak som är säkert.

  • Ashah Tafari
   12 November 2015 at 11:05

   Han blev väl inte nedtagen på beställning? Han försvarade sig ju bra och hotade själv med nedtagningar, samt de gånger han blev nedtagen var han rätt aktiv från botten och kämpade sig upp utan att Nunez lyckades åstadkomma något :)

 • Ashah Tafari
  12 November 2015 at 11:44

  Håll en god ton i kommentarsfältet. Att framföra kritik är helt okej så länge det görs på rätt sätt. Aggressiva kommentarer kommer att raderas.

  • Mr. Costanza
   12 November 2015 at 05:58

   Jag har följt MMa sen du var ett barn så bete dig !

 • KoMaCarpe
  12 November 2015 at 12:57

  Eller så ger du fan i att logga in tills du sett avsnittet – så gör iaf jag.

  • Metallica
   13 November 2015 at 08:39

   Planera, nä det blir ju bara löjligt..
   Endast här skriver de ut vinnaren, 2 sajter i Sverige och 3 i USA har endast teasers på förstasidan..
   Det är väl en bättre service för ALLA.
   Tror inte att det är många som skrivit här eller mailat om den bra servicen de har att skriva ut det på första sidan. Nä tror inte det!

 • Håkan Holk
  12 November 2015 at 03:09

  Kuk sida

 • ViktorElias
  12 November 2015 at 03:12

  Full respekt och förståelse för hur det görs annars men den här gången
  tycker jag ni gjorde fel. En fotbollssida rapporterar matchresultat
  direkt och vill man inte veta får man hålla sig undan, precis som här.
  Men i detta fall är det som att Malmös match mot PSG skulle blir
  framflyttad till inatt och när man öppnar fotbollssidan på morgonen får
  man nyheten “Malmö vinner mot PSG!”. Man har alltså ingen chans att
  hålla sig undan ens.

 • Mr. Costanza
  12 November 2015 at 05:32

  Jag hade väntat en vecka och för att se detta avsnitt ikväll! Tack mma-nytt tack!!!!

 • TheVobb
  12 November 2015 at 06:21

  Varför skriva resultatet i rubriken? Varför inte bara nämna att David
  Teymur gick sin fight? Då kommer ju garanterat mer folk klicka sig in på
  sidan än att ni avslöjar resultatet i rubriken. Tycker att eran
  jämförelse med ett TUF-avsnitt och en helg-gala inte håller.
  Det är ju såna här saker som gör att man hellre surfar in på andra sidor än MMANytt….

 • Lance Upercut
  12 November 2015 at 09:42

  Tycker att referatet missar en hel del av matchbilden. Dels tycker jag att Davids markgame saknar större kvalitet, den enda anledningen att Nunes får mount är för att David försöker sig på butterfly-& scissor-liknande svep som inte fungerar, han gav bort mount flera gånger och bör var glad att Nunes topkontroll var så pass bristfällig. Han borde använt buren mer för att komma upp.
  Med det sagt vann David helt klart och tydligt, han var mycket mer aktiv och aggressiv och dominerade stående men så vansinnigt imponerande som jag upplever att skribenten vill få det till var det inte.
  Jag tyckte David var den som såg riktigt trött ut först också men han tog igen det med hård vilja och bra träffar/press som till slut fick Nunes att bli lika slut. Stark vinst!

 • Metallica
  12 November 2015 at 10:55

  Oj oj vad det har plockats bort kommentarer….
  Kollat 5 sajter, 1 i Sverige och 4 i USA INGEN spoilade på första sidan om resultatet i TUF!!

  • tommy
   13 November 2015 at 10:58

   nej nej nej du har fel. Skribenten och mmanytt har rätt.
   Vem är du att komma och tycka?

   • Metallica
    13 November 2015 at 11:13

    Vad säger personalen om att du har mobil på rummet efter 22:00?

    • tommy
     15 November 2015 at 02:49

     Kanske inte kom fram men jag va ironisk och höll med dig…
     Har inte tänkt på det :o vad brukar du säga?

     • Metallica
      15 November 2015 at 04:39

      Ironi är inte min grej:)
      Trevlig kväll!

 • Magg0t
  15 November 2015 at 09:46

  Fast egentligen räknas det inte som spoiler då det inte var en grym prestation :P

 • Svara