Demian Maias respons efter att återigen blivit utan titelchans – mästaren svarar

Demian Maia önskar all lycka till Tyron Woodley och Stephen Thompson efter att återigen missat en titelchans. Mästaren är snabb att svara och menar att om det vore upp till honom skulle Maia fått sin chans redan nu.

Om welterviktsmästaren Tyron Woodley (16-3-1) och utmanaren Stephen Thompson (13-1-1) inte hade gått ett femronders krig mot varandra som slutade oavgjort på UFC 205 hade det mesta pekat på att Demian Maia (24-6) skulle få nästa chans att utmana om titeln.

I stället står det nu klart att returmatchen mellan ”T-wood” och ”Wonderboy” blir av på UFC 209. Detta har fått Maia att reagera via sin Twitter. Och istället för att klaga visar sig Maia från sin bästa sida och önskar lycka till Woodley och Thompson:

Mästaren snabb att svara

Mästaren Woodley var inte sen med att uppmärksamma Maias meddelande, och menar att om han själv hade fått bestämma skulle det vara Maia som fick chansen:

Maia har sedan tidigare beklagat sig över hur UFC avgör vem som är näste utmanare om titeln. Bland annat efter att Woodley menat att Maias namn inte ens nämnts i diskussionerna kring mästarens nästa match.

Maia har vunnit sina senaste sex matcher i UFCs welterviktsdivision varav tre via submission (alla Rear-Naked-Choke). Senaste vinsten kom mot Carlos Condit (30-10) i en match som inte ens hann gå två minuter.

Var det rätt av UFC att boka returmatchen mellan Woodley och Thompson?

Omslagsfoto: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Kommentarer

Kommentarer

Kategorier
Demian MaiaNyheterStephen ThompsonTyron WoodleyUFCZ-Klistrad artikelz-Senaste Nytt
11 Kommentarer
 • Herr Elof
  11 januari 2017 at 09:50

  Ungh….
  Jag förstår VARFÖR de bokar om matchen, men jag tycker de gör fel. Skulle låtit Maia få första tjing, och låtit Wonderboy ta en fight där emellan.

 • Val Venis
  11 januari 2017 at 10:20

  Tyrone ”Full of shit” Woodley… Han har ju jagat allt annat än just Maia… Och Wonderboy. Har skrivet det förut och gör det igen, Woodley är den mest ointressanta mästaren i UFC på väldigt länge.

 • Profilbild på jense
  Jens
  11 januari 2017 at 10:49

  Oh maia, det är omöjligt att inte heja på honom alltid. Så sjukt bra förebild, hade gärna sett honom som mästare

  • Profilbild på Anders
   Batman
   11 januari 2017 at 11:29

   Instämmer att Maia är en förebild i många aspekter!

  • Profilbild på Sepenoob
   sepenoob
   12 januari 2017 at 12:51

   En av dom mest sympatiska fighters som existerar. Skulle mer än gärna se honom bli mästare innan karriären tar slut.

   • Profilbild på jense
    Jens
    12 januari 2017 at 12:56

    Och så helt sjukt bra på mattan. Han har sagt att han bara vill ta ner motståndaren och strypa ut honom så ingen skadas och båda kan träna dagen efter igen. Och det från en som slåss i bur. Meryl Streep kunde snackat med honom lite.

    • Profilbild på Sepenoob
     sepenoob
     12 januari 2017 at 01:21

     Exakt. Gör dessutom att han kan fortsätta bjuda på grappling i världsklass några år till när han inte tar så mycket smällar ?

  • Headown
   12 januari 2017 at 01:14

   I stort sett vad jag tänkte skriva, önskar det fanns fler så ödmjuka och jordnära fighters som Maia.

 • KoMaCarpe
  12 januari 2017 at 01:53

  Wonderboy hade definitivt fått stora problem mot Maia men Woodley däremot känns lite som Maias kryptonit.

 • Picknickname
  12 januari 2017 at 02:01

  Vilket skitsnack från Tyron! Han har ju duckat alla och bara pratat om en moreyfight… Skulle dock gärna se Damian som mästare och han är väl värd chansen även om jag tycker Thompson är det också efter en oavgjord. Gillar Maia som fighter och person..

 • Svara