Derek Brunson - Foto: Daniel Patinkin

Derek Brunson återvänder mot Brasiliansk topptalang

✅Toppmellanviktaren är nu redo för återkomst efter den brutala knockoutförlusten ✅ Ställs mot brasse med fem raka vinster

Den amerikanske mellanviktaren Derek Brunson (18-6) är nu klar för en ny match, meddelade UFC under natten. I Brunsons första match sedan han blev brutalt knockad i returmatchen mot Ronaldo “Jacare” Souza kommer han nu att möta ännu en brasse: Antonio “Cara de Sapato” Carlos Jr. (10-2). Mötet är avsett för UFC 227 som äger rum i Los Angeles den fjärde augusti. Bägge fighters är bland de mer aktiva i divisionen, och är dessutom båda två högt rankade då Brunson sitter på sjundeplats i divisionen och “Cara de Sapato” (skoansiktet) på plats tretton.

Näst längsta vinstsviten i divisionen

Foto: Mazdak Cavian

Brunson gjorde sig känd för många under sin tid i Strikeforce och slog Chris Leben i sin UFC-debut. Efter ett nederlag mot Yoel Romero inledde Brunson en fin vinstsvit på fem segrar över fighters som Sam Alvey och Uriah Hall – Men fick än en gång motvind när han blev knockad av den nuvarande mellanviktsmästaren Robert Whittaker. Sedan dess har Brunson ett matchfacit på 2-2 i divisionen, där han slagit Dan Kelly och Lyoto Machida innan ännu en förlust mot rivalen “Jacare”.

Carlos Jr. må inte vara ett särskilt välkänt namn i UFC, men han har sakta men säkert byggt upp den nästa längsta vinstsviten i UFCs mellanviktsdivision efter ovannämnda Whittaker med hela fem raka segrar. I sin pågående vinstsvit har han slagit Jack Marshman, Marvin Vettori och senast veteranen Tim Boetsch.

UFC 227 äger rum den fjärde augusti – Vem vinner mellanviktsmötet? 

 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara