Diego Sanchez talar med kanadensiska pressen

Diego Sanchez

Senast vi fick se Diego Sanchez stiga in i oktagonen var i september 2007. Hans motståndare den kvällen var Jon Filch och efter tre ronder stod dom på varsin sida om varandra för att vänta på domarbeslutet. Detta kom då som en smäll för Diego då ett delat domarbeslut gav Filchs vinsten. Diego hade då fått sin andra raka förlust och det märktes redan att hans första förlust hade slagit hårt mot honom.

“Jag lärde mig att jag måste bli starkare för 170 lbs eftersom jag har slutat att lyfta vikter och göra power och styrkelyftningar de senaste tre åren,” säger Diego på en intervju i The Canadian Press. “Jag har satt all min fokus på boxning och MMA-träning i allmänhet. Jag blev en springare istället för en lyftare och, du vet, jag var tvungen att ta ett beslut och mitt beslut var att antingen gå ner till 155 lbs och bli en enorm 155lbs eller stanna kvar på 170lbs och bli starkare, kasta mig på vikterna.”

Diego valde dock att stanna på 170lbs, han bestämde att han ville ha en chans att gå matcher mot personer som Georges St. Pierre, Matt Hughes och Matt Serra. “Dessa killar är de bästa på 170lbs, och det är dessa jag vill möta.” Men han förstår att han måste bli starkare innan dess.

“Självfallet är dessa killar ruskigt starka så jag måste gå tillbaka till grunderna, börja styrkelyfta igen. Jag började göra en del kettlebell-träning. Det var uppenbart att jag behövde bli starkare. Fitch hade inga problem att hålla nere mig och kontrollera mig med hans styrka och balans. Och det är något som aldrig kommer hända igen, eftersom jag är mycket starkare och jag är redo för detta.”

“På lördag ska jag möta svensken David Bielkheden. Han har ett rätt så bra rekord. Hans förluster är mot duktiga killar. Han har aldrig blivit stoppad, han har aldrig blivit knockad. Han är tuff. Han har varit en kickboxare hela sitt liv och sedan började träna jiu-jitsu. Han har levt i Brazilien ett tag för att träna jiu-jitsu så jag förväntar mig att han rä bra på marken och samtidigt vara bra på fötterna.”

“Men mest av allt är jag bara glad över att han steg upp och skrev på för en match,” lade han till. “Eftersom jag försökte få en match i januari och februari, talade jag med matchuppsättarna på UFC och frågade efter en match. Vi har haft problem att hitta motståndare eftersom alla andra redan har skrivit på för ett tävlings-datum.”

“Jag tittar på mina förluster som steg i min utveckling. Uppenbarligen hade jag massor av uppmärksamhet och pengar kastade åt mitt håll i en ung ålder, och jag måste vara ärlig och säga att det missledde mig från mitt öde. Men det är inget som att åka på en förlust, och alla riktiga kämpar där ute som har åkt på en vet hur det känns. De vet hur det känns att komma tillbaka och känna all smärta efter en förlust och vet hur det är att gå tillbaka till gymmet och arbeta ännu hårdare.”

“Ett annat djur, exakt, det kommer bli en helt annan Diego Sanchez den första mars.”

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
UFC

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night 20012
Jack Hermansson vs Sean Strickland2.801.45
Alexis Davis vs Julija Stoliarenko1.502.70
Sam Alvey vs Phil Hawes3.751.28
Chidi Njokuani vs Marc-André Barriault2.101.72
Hakeem Dawodu vs Michael Trizano1.572.50
Shavkat Rakhmonov vs Carlston Harris1.363.25
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...