Dillon Danis: Sage Northcutt ”skulle vara enkel match” i möjlig UFC-debut

BJJ-utövaren Dillon Danis har i år tränat tillsammans med Conor McGregor. En MMA-debut verkar närma sig då Danis redan har kommit fram till en motståndare i debuten.

Tanken på en MMA-karriär har funnits i BJJ-utövaren Dillon Danis tankar under en mycket lång tid. Danis är ett namn som har figurerat ett litet tag i MMA-snacket då Nate Diaz efter förlusten mot Conor McGregor på UFC 202 i augusti sade att Dillon är på hans “hit list”. Efter det har även Danis tänkt på att det skulle bli en intressant match.

The MMA Hour nyligen diskuterade Danis en MMA-debut med Ariel Helwani. Danis kan tänka sig att hoppa in direkt i UFC. Ett namn som enligt honom skulle vara en ideal motståndare i debuten är Sage Northcutt som förlorade mot Mickey Gall på UFC on Fox 22 i Sacramento.

“That would be an easy fight. Just to get in there. That would be a good, easy one to just get out of the way. Beat someone that has a decent name.”

Danis har någonting som även BJJ-träningspartnern McGregor har: ett mycket stort självförtroende.

“I honestly think I can go my first fight in the UFC, and I think I would dominate. I say that 100 percent being fact. I’m not a stupid person and I know what I’m capable of. I know who I’ve trained with, and I know what I’ve seen.”

Danis var med irländaren under UFC 205-veckan i New York vilket är ett tecken på att han har kommit långt i tankarna på en MMA-debut.

“It was like, I have to do this. This is what I want to do.”

Det har gått några månader sedan UFC 202 men Diaz är fortfarande inte en helt otänkbar motståndare för honom.

“That means nothing. It doesn’t mean anything. I’ve always respected Nate. I think Nate is an awesome fighter. But when he called me out, that’s when we have a problem.”

Även om Diaz är ett tänkbart namn så verkar en match mot Northcutt vara mycket mer realistisk matchning. Men Danis verkar ändå ha tankarna på alla möjliga motståndare i alla viktklasser.

“I can dominate any weight class.”

Vem ser du som vettig motståndare för Danis i en MMA-debut?

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
NyheterSenaste NyttThe MMA HourUFC
19 Kommentarer
 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
  26 December 2016 at 09:33

  Damian Maia vs Dillon Danis…. Make it happen!

  • Batman
   26 December 2016 at 10:34

   Nja, … jag skulle hellre se Dillon Danis gå åtminstone 3-4 matcher först i UFC för att utvecklas och bevisa att han kan fightas med de bästa. Maia tillhör ju den absoluta toppen och kommer förhoppningsvis få gå en titelmatch snart. Jag hoppas dock att DD lyckas bra i UFC då jag gillar hans stil! och han drar in nya fans till UFC!

   • Kenny Starfighter
    27 December 2016 at 06:39

    Han måste först å främst få ett UFC kontrakt :-)

    • Batman
     27 December 2016 at 12:02

     Helt rätt. Det är ju ingen rättighet att få fightas i UFC. Först fixa kontrakt, därefter fightas! Bellator skulle också kunna vara ett alternativ, jag hoppas dock att han skriver på för UFC. Hur som helst är jag intresserad av att se honom i en MMA match.

     • Holythe83
      28 December 2016 at 03:14

      CM Punk….Klart han kan gå rätt in i UFC.

     • Jens
      28 December 2016 at 03:38

      Cm punk: 800k ppv

      Dillon d: 30 ppv sålda ungefär. Kan vara därför cm fick gå
      Match direkt

     • Holythe83
      28 December 2016 at 04:21

      absolut men iom att dom gjorde vad dom gjorde så sänkte dom ju även standarden för vad man kan ta in… e lite samma sak med vissa TUF säsonger… det e inte tillräckligt bra fighters med så ibland är även vinnaren där för dålig för att egentligen stanna i UFC. Jag tror inte att Dillon gör bort sig om man skulle få sin första match i UFC. jag förstår din poäng dock… CM Punk fick sin match på ekonomiska orsaker och Dillon behöver förlita sig på sig på sitt tekniska kunnande för att få en match i UFC.

     • Jens
      28 December 2016 at 04:36

      Hur är hans standup? Tänkte att möter han en som har ruggig brottning som han inte får ner, hur är han då?

     • Holythe83
      28 December 2016 at 09:38

      precis… om man skall prata nån svaghet så är det precis det du nämner nu som är mardrömsmotståndare för honom… drömmotståndare e ju typ Gall lr liknande fighters… som i princip inte har standup game å är sämre på backen… Sage hade nog varit en mumsbit med. Men det e när han möter strikers med bra TDD lr Brottare med hyfsad standup game som kommer bli dom stora testen.

     • Ashkan De Lavar
      28 December 2016 at 10:00

      Hur mycket vet vi om DD egentligen? Att han har tillhör toppen i bjj är ju ingen tvekan. Men det är lite som att man vet att en fotbollspelare är bra på att dribbla. Det säger inte så mycket om hur bra han är inom mma. Tror det defintivt är för över ambitiöst att prata om Demian Maia med flera som första match. Jag gissar på att han inte kommer möta någon orutinerad utan snarare någon som har en losing streak och är påväg. Annars kan han ju möta Nate Diaz? De hade ju något kul på gång :) Tror dock inte DD hade velat möta Nate…

     • Holythe83
      29 December 2016 at 03:28

      Matt Brown kanske?

     • Jens
      28 December 2016 at 11:46

      Sätt han mot woodley , gör han bra från sig så förtjänar han att stanna, lite som brock vs mir 1

     • Batman
      28 December 2016 at 05:51

      Jag förstår och håller med kommentarerna av både Jens och Holythe.
      Jag gissar att Camp Conor får in Dillon i UFC någon gång under nästa år, men det krävs sannolikt flera år innan Dillon eventuellt skulle kunna tillhöra toppen. Dessbättre är han ung och kan utvecklas under lång tid om han har rätt vilja och talang. Se på Maia som har utvecklat/förbättrat sig hela tiden. (Nu är dock Maia på sin peak – eller passerat den – så jag hoppas att han får en titelfight inom kort)

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
    27 December 2016 at 09:41

    Jag snackar att Damian Maia eventuellt inte lyckas ta bältet och förlorar 2-3 fighter till efter det och sen mötts han och Dillon i en fight. Vore väldigt intressant. Vi alla vet hur den fighten skulle se ut. Typ som när Gunnar Nelson mötte honom men nu är det istället Dillon Danis det handlar om och de får göra upp vem som har bäst bjj.

    • Batman
     27 December 2016 at 12:06

     OK, jag förstår din tanke. När det gäller Gunnar och Daiman tror jag att de två tränade ihop efter sin match så Gunnars bjj har möjligtvis förbättrats sedan dess. Jag gillar Gunnar och Island är ett broderland!

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      27 December 2016 at 12:40

      Har Gunnar bytt team?

     • Batman
      27 December 2016 at 10:24

      Nej det har han inte. Jag tror dock att han och Damian respekterar varandra mycket och att det var därför som Damian hjälpte Gunnar med att utveckla sin bjj.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      28 December 2016 at 01:18

      Ok. Tack. En annan anledning till att man frågar är för att man inte sett mycket av Gunnar på senaste.

 • Danne
  27 December 2016 at 09:12

  Klart DD vill ha Sage med noll försvar mot BJJ på den nivån. Skulle vinna den tämligen enkelt tror jag.

 • Svara