Diskussion: Är Jon Jones ett offer för sina talanger eller helt enkelt en skitstövel?

Att Jon Jones, en av världens mest talangfulla idrottsmän, skulle vara ett offer kan låta märkligt. Men någon som växt upp som bäst inom allt han försökt sig på, som alltid tagits hand om av tränare och organisationer kan bli ett offer för sina egna talanger – eller är han bara en skitstövel?

jonjonesdragracing

Såååå… det har hänt igen. Så sent som i förra veckan åkte Jon Jones (21-1) på ännu ett par böteslappar bakom ratten efter att enligt trafikpolisen i fråga ha kört för fort, vinglat mellan filer och för dragracing. Ni läste rätt, dragracing.

Senast UFC:s före detta mästare åkte fast, förra månaden, föreslogs det skämtsamt att Jones kanske borde skaffa en chaufför för att undvika liknande trafikföreteelser i framtiden. Visst är fortkörning inte världens värsta brott men som polisen som senast stoppade 28-åringen påpekade medför det en oerhörd risk att skada andra, vilket Jones ju gjort förut. Eller har vi glömt bort den gravida kvinnan som bröt armen efter att ha blivit påkörd bakifrån av stjärnan för ett år sedan?

Foto: Micha Forssberg/FrozenExposures.com/MMAnytt

Så till frågeställningen – vems fel är allt det här egentligen? Av Jon Jones beteende dels i videon från den senaste trafikföreteelsen och dels från intervjuer efter olyckan förra året att döma är det i alla fall inte hans eget. Jag är personligen ofta den första att försvara fighters frihet att göra vad de vill utanför oktagonen, självfallet inom logiska lagars ramar. Om Jones vill köra fort och betala tusentals i böter varje vecka är det upp till honom själv, vi har ingen rätt eller anledning att döma.

Däremot kan det vara intressanta att studera en så pass talangfull och fulländad idrottsman. Redan sedan barnsben var det förmodligen uppenbart att Jon tillsammans med sina bröder som av en händelse råkar vara två av NFL:s största stjärnor var speciella. Uppväxten spenderades på brottningsmattan där “Bones” stack ut som en osannolik talang. För er som själva har erfarenhet av idrott på vilken nivå som helst vet ni att det är en långt ifrån rättvis värld. Alla är inte lika, de bästa sticker ut och särbehandlas, ofta på andras bekostnad.

Hur kommer det sig att så många professionella idrottsmän tjänar storkovan under karriären och ett par år efter pensionen har noll på bankkontot? I viss mån tas speciella talanger hand om av organisationerna runt en, vare sig det handlar om fotboll, basket eller brottning. Man växer upp under omständigheter som får en att tro att man är speciell, att allt handlar om en själv. För om man kan vinna titlar åt sin skola eller klubb är det fallet, allt handlar om stjärnan.

Detta blir uppenbart när dessa stjärnor sedan kliver ut i den riktiga världen och möter riktiga människor, exempelvis då man blir stoppad av en trafikpolis för tusende gången. Hur kan jag göra något fel när jag i hela mitt liv fått höra att allt jag gör är bäst, störst och vackrast? Därför beter man sig som en skitstövel mot polisen som självfallet har fel och bara är ute efter att trakassera en. Hur kan han ha rätt när jag aldrig har fel?

chandler-jones-arthur-jones-jon-jones-ufc-172

Med andra ord är det lätt att förstå varför Jon Jones är som han är. Han är en så kallad “Alpha”, en överlägsen talang som inte vet något annat än att vinna. Vi pratar om killen som framgångsrikt använde tekniker han sett på Youtube mot några av de största legenderna MMA någonsin skådat. Talanger av det sanslösa stuk behandlas inte som oss andra. Med all rätt beroende på vem man frågar.

Så är han ett offer under omständigheterna, för sina egna talanger och för det tankesätt som bankats in i huvudet på Jones sedan barnsben? Eller är han bara en skitstövel som tror han kan behandla folk, som trafikpolisen i fråga, hur han vill så fort de ifrågasätter honom?

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
DiskussionExklusivtJon JonesNyheterSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
21 Kommentarer
 • Barbafet
  30 March 2016 at 05:47

  Om du tycker det du skriver, “Om Jones vill köra fort och betala tusentals i böter varje vecka är det upp till honom själv, vi har ingen rätt eller anledning att döma”, då är du verkligen korkad Denniz. Du kan aldrig ha stött på något offer för vårdslöshet i trafik. Det handlar om att man kan skada andra för livet. Jag tror faktiskt inte du tycker det du skriver, men du var tvungen att trycka ur dig ytterligare en skitnödig krönika. Och dessutom, ja Jones är en självcentrerad idiot. Han visar det gång på gång.

  • Eric
   30 March 2016 at 06:28

   Allt för klick och reaktioner.

  • Borgen
   30 March 2016 at 06:47

   Farligt att va kritisk mot skribenten. Brukar leda till att inlägget blir klassat som “spam” o borttaget ;)

   • nitohu
    30 March 2016 at 07:11

    Om du har tur ja. En del som skrivit kritiska kommentarer har man ju hittat på botten av Nybroviken sen. Vore jag Barbafet skulle jag radera den där kommentaren illa kvickt.

    • Borgen
     30 March 2016 at 07:29

     Haha du menar Barbafet? ;)

     • Barbafet
      30 March 2016 at 09:05

      Tycker mmanytt ändå är ganska rättvisa i sin bedömning. Och kritik med grund brukar få vara kvar ;-)

 • Per_Ragnar_Svensson
  30 March 2016 at 06:13

  Spontant är Jones en riktig jävla arrogant pajas.
  Låt den villkorliga domen falla ut och sätt han 18 månader i finkan.
  Om han har 1 mm av vett i skallen kanske han kommer ut och inser vad han har/håller på att slösa bort.

 • Daniel Hunter
  30 March 2016 at 06:32

  Hej jag är snart 30 år och glider hellre runt och dragracear på offentliga gator med min snupersnabba bil och riskerar mitt och andras liv. Istället för att umgås med min fru och barn. Trycker lite eskorter emellanåt och drar lite cola, vem bryr sig, blacklivesmatter, peace out.

  • IWasThatGuy
   30 March 2016 at 07:36

   Hahahahahahahahhahahahahahah

 • DJdinamarca
  30 March 2016 at 07:34

  de som skriver och behandlar honom som han är störst å bäst osv, de är om möjligt ännu värdelösare som personer än jones. han är en korkad individ som inte förtjänar respekt oavsett hur mkt han har på banken. basic tips för att bli en egen person i sitt eget liv.

 • Logiskt
  30 March 2016 at 07:43

  Jones är obehaglig. Ibland som ett bortskämt barn för att i nästa sekund verka jättesympatisk.

 • SkönJävel
  30 March 2016 at 08:45

  Alla som hatar på Jones pga detta…skaffa fucking liv.
  Snubben blev stoppad pga en makthungrig polis som ville känna sig relevant i samhället. Finns inga bevis på att han dragracade eller nåt annat, men ni sväljer ju allt ni läser, som sanna mediehoror. Är för övrigt ingen större Jones fan, men för i helvete gubbar, kontext kontext kontext. Han förtjänade en rejäl omgång av buttfuck när han körde på en gravid kvinna o smet ifrån platsen…men det här..nej..för många vaginor här samtidigt.

  • Barbafet
   30 March 2016 at 09:12

   Kontext i detta fall är en kille som ett flertal gånger orsakat olyckor pga sitt beteende i trafiken.

   • SkönJävel
    30 March 2016 at 10:12

    Orsakade hans beteende fara i trafiken i det här fallet?

  • Peter Andersson
   30 March 2016 at 10:50

   Bevis borde väl finnas eftersom polisen även har en dashboardcam. Det är väl bara det att den filmen inte läckt än. Det är ju därför man är nyfiken på hur mycket för fort han körde.

  • BenRangel
   30 March 2016 at 11:02

   Precis, det finns inga bevis. Det är en ord mot ord. Så varför köper du Jones version rakt av?
   Jones har som du säger en historia av vårdslöshet i trafiken. Han erkände att han varvade motorn vid rödljuset vilket väl kan va ett tecken på att man inte är helt främmande för en dragracing-inbjudan. Så jag förstår inte varför du tar för givet att han har rätt och polisen har fel.

   Känns också som fel läge att säga att folk “sväljer allt man läser” just i detta fall när vi har sett en video på incidenten.

   • SkönJävel
    31 March 2016 at 09:57

    “Det må va ord mot ord, men jag väljer att inte lita på en dömd trafikförbrytares ord över polisens.” Så kan man också se på saker och ting, men jag väljer att utvärdera varje fall för sig och inte dra slutsatser pga individens tidigare handlingar. Och i det här fallet räcker det med att lyssna på polisen så hör man att denne enbart är ute för att jävlas. Men men…Jones får skylla sig själv..folk som dig kommer ju kasta skit på honom även 10 år framåt för nåt han gjorde tidigare, hur oskyldig han må vara.

    “Jones erkände för övrigt att han varvade motorn vid rödljuset, vilket ju är ett hyfsat tecken på att han inte direkt är emot drag racing.”…men gubben för i helvete. Nu ska jag vara snäll, men du har aldrig kört en sportbil märker jag. Jones är inte emot dragracing bara för att han varvade med motorn vid rödljuset. Den här kommentaren summerar det mesta.

 • Peter Andersson
  30 March 2016 at 10:55

  Det behöver ju inte vara “antingen eller”, det finns ju alltid en anledning till varför någon beter sig som ett rövhål. För lite/för mycket uppmärksamhet som barn, våld, en dålig dag, you name it.

 • Bosse Banan
  30 March 2016 at 11:13

  Ändå buade alla åt DC när han sa att JJ var fake och allt good guy “mr har ändrat sig” var spel för gallerierna. DC hade rätt och dom som buade åt honom då borde nu verkligen skämmas. Tyck vad du vill om JJ som sportsman men som person är han en skit vilket han bevisar gång på gång

 • Picknickname
  31 March 2016 at 01:13

  Det är väl idrott och inte rock’n roll!? Finns ett visst ansvar att ta och där av finns även regler för hur man kan bete sig “rules of conduct”. Finns gott om unga som ser detta och också ser upp till sina idoler… Tycker det vore ett ypperligt tillfälle att skicka rätt signaler till dessa och sätta Jones bakom galler! Påvisa att Du inte kan göra vad Du vill bara för att Du är på topp… Personligen tycker jag Jones verkar vara riktigt two face och tycker det finns massor av atleter som förtjänar det han har mer. Även om ingen kan ta ifrån honom hans talang. Han och ingen annan bär ansvar för sina handlingar eller om han vill kasta bort sin talang med alla möjligheter som kommer med den.

 • Svara

  bet365
  Speltips: UFC ON ESPN: SANTOS VS. HILL

  Thiago Santos vs Jamahal Hill


  3.25 - 1.37


  7 Augusti | 00:00 | UFC
  Till Bethard!
  Välkomstsbonus för nya spelare!
  Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
  UFC ODDS
  UFC ON ESPN: SANTOS VS. HILL12
  Thiago Santos vs Jamahal Hill3.251.36
  Vicente Luque vs Geoff Neal1.582.40
  Zac Pauga vs Mohammed Usman1.751.99
  Brogan Walker vs Juliana Miller1.612.25
  Augusto Sakai vs Sergey Spivak2.801.45
  Ariane Lipski vs Priscila Cachoeira1.582.40
  UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

  Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...