Jose Aldo Junior. Foto: Patrick Jenkinson/MMAnytt

Diskussion: Dyker Jose Aldo upp till UFC 194 och titelmatchen mot Conor McGregor?

Om man frågar irländaren själv är svaret nej, för andra gången i rad kommer Jose Aldo dra sig ur ett möte med Conor McGregor. Med en vecka kvar till årets, kanske tidernas, mega-gala kan vi inte göra annat än att hoppas på det motsatta. 

Det känns som om Jose Aldos (25-1) faktiska egenskaper inuti oktagonen hamnat lite i skymundan för hans lite bristande förmåga att snacka skit. Conor McGregor (18-2) leker med elden men frågan är om det kommer löna sig – om man bara ser till fakta dök mästaren inte upp förra gången det begav sig. Vare sig det rörde sig om en skada eller det betydligt mindre troliga scenariot att Aldo försökte undvika McGregor höjer det frågan om samma sak inte kan hända igen?

MMAnytt-Jose-Aldo-UFC-129-624x415

McGregor har gång på gång varnat för att Aldo inte kommer dyka upp i Las Vegas den 12:e december och uppmanade till och med kollegorna under Go Big-presskonferensen att vara redo om så blir fallet. Senast han drog sig ur var Dana White och company inte glada. Om det händer igen kan den enda fjäderviktsmästaren i UFC:s historia mycket väl för första gången förlora sitt bälte, märkligt nog utan att faktiskt förlora.

Att Aldo skulle vara rädd för någon är bara löjligt. Att McGregor lyckats ta sig in i brasilianarens huvud och psyka ut honom lite blir däremot mer och mer uppenbart ju närmare UFC 194 kommer. Om ni trodde att det värsta var över är det bara att hålla ögonen öppna den kommande veckan, med den något bristande marknadsföringen inför UFC 194 jämfört med 189 sätter irländaren nog in en annan växel nu.

UFC 194: Aldo vs. McGregor - storgalan alla MMA-fans längtar till.

UFC 194: Aldo vs. McGregor – storgalan alla MMA-fans längtar till.

Om inget annat så har UFC förberett sig på det värsta. Chad Mendes (17-3) och Frankie Edgar (19-4-1) möts i samma stad dagen innan och Urijah Faber (32-8) stänger underkortet med sin match mot Frankie Saenz (11-2). Alla tre skulle nog vara mer än villiga att hoppa in mot McGregor, i synnerhet om det handlar om fjäderviktsbältet.

Så vad tror ni, dyker Aldo upp? Har McGregor vunnit redan innan de kliver in i oktagonen, om så överhuvudtaget blir fallet? Om mästaren uteblir, förlorar han sitt bälte och är det i så fall en rättvis åtgärd av UFC? Vem ersätter mot ”Notorious”?

Foto: Patrick Jenkinson

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Chad MendesConor McGregorDana WhiteDiskussionExklusivtFrankie EdgarFrankie SaenzJose AldoSenaste NyttUFCUrijah FaberZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
8 Kommentarer
 • Cecils Folks
  5 December 2015 at 01:30

  löjligaste jag hört, klart han kommer dit och få sin största payday ever

 • Swoleberg
  5 December 2015 at 01:59

  Håller med tidigare, ytterst löjligt. Han är mästaren och har varit det sedan 2009….

  • FreeNickDiaz
   5 December 2015 at 03:20

   Precis! såvitt jag vet så är han inte skadad så då dyker han väl upp? Har svårt att tro att Aldo skulle vara så rädd för Conor att han inte dyker upp.

 • Fornacite
  5 December 2015 at 04:38

  Classic Denniz…

 • tojo77
  5 December 2015 at 07:05

  Snälla media och pungkulekramande fanboys, köp inte skiten som McGregor säger. Det är bara ord. Han är bra på att slåss, det är vad som spelar roll. Aldo har ingen bristande förmåga att snacka skit på sitt hemspråk om det nu skulle bidra till något mer än hype och pengar till de båda herrarna.

  Som Aldo sa: McG gör ett grymt jobb med att fixa rejäla löner till oss för matchen.

 • Metallica
  5 December 2015 at 11:04

  Aldo har inget att vara rädd för, han mördade första gången vid 12 års ålder!
  Renan Barao backade ur och Aldo tog första kicken precis som i Stockholms natt men sedan gick de för långt. Från säkra källor.

  • tojo77
   6 December 2015 at 01:01

   HAha! Det är därför brassarna är svårslagna, halva gänget i UFC har mördat och kommit undan med det.

 • ivey2
  6 December 2015 at 07:24

  Hög nivå på diskussionsunderlaget som vanligt ser jag, så löjligt…

 • Svara

  UFC ODDS
  UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
  Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
  Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
  Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
  Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
  Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
  Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

  Khamzat vs. Li

  Lördag | 00:00 | UFC
  Khamzat via KO
  2.50
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...