Jones kan vara tillbaka inom kort. Foto: Mazdak Cavian

Diskussion: Lever UFC 200 upp till förväntningarna?

Med en ny huvudmatch och utan den största stjärnan sporten någonsin skådat är frågan om UFC 200 fortfarande lever upp till förväntningarna om att bli en bättre gala än UFC 100, UFC 189, UFC 194 och UFC 196?

UFC 196 Conor McGregor LAS VEGAS MGM Weigh ins MEDIADAY OPEN WORKOUT 2016 PHOTO MAZDAK CAVIAN MEDIADAY FIGHT-33

Tänk ett UFC 200 med Conor McGregor (19-3) mot Nate Diaz (19-10) i huvudmatchen, Jon Jones (22-1) efterlängtade hatmöte mot Daniel Cormier (17-1) innan dess och med Jose Aldo (21-2) mot Frankie Edgar (20-4) samt Miesha Tate (18-5) mot Amanda Nunes (12-4) inträngda någonstans på huvudkortet – där snackar vi det största och bästa matchkortet någonsin.

Kan samma sak sägas om UFC 200 utan McGregor och Diaz? Daniel Cormier och Jon Jones hoppade ju in som ersättare efter att man dragit irländaren från matchkortet och Nate Diaz åkt på semester. UFC 200 blir självklart en riktig supergala ändå med tre titelmatcher om man räknar den mellan Aldo och Edgar om det tillfälliga fjäderviktsbältet samt en rad andra oerhört viktiga möten.

Det finns tre galor som åtminstone är med i diskussionen om att vara större och bättre än legendariska UFC 100 – UFC 189 med två titelmatcher och avslut i samtliga av huvudkortets möten tar nog priset vad gäller underhållning. UFC 194 med två titelmatcher varav en av de mest efterlängtade någonsin mellan Conor McGregor och Jose Aldo var möjligen ett bättre matchkort på papper men i praktiken mindre underhållande än 189 och UFC 196 som i stort sätt handlade om kvällens två sista matcher. Vad har alla dessa galor gemensamt? Just det, Conor McGregor.

Invägningens staredown mellan McGregor och Diaz. Självfallet blev det en livlig sådan. Foto: Mazdak Cavian

Så stor är han, irländaren. Så kan UFC 200 slå sig in i den exklusiva skaran av de bästa galorna någonsin utan den galna returmatchen mot Nate Diaz? Visst har man hittills satt ihop ett fint matchkort och det finns absolut inget att klaga på vad gäller höjdpunkten på International Fight Week den nionde juli. Samtidigt känns det som om UFC 200 skulle kunna vara så mycket större. Kan man uppfylla det uttalade målet om att det ska bli den största, bästa och vackraste galan någonsin utan Conor McGregor?

Lever UFC 200 med tre titelmatcher, Cain Velasquez (13-2) mot Travis Browne (18-3-1), Cat Zinganos (9-1) återkomst, Sage Northcutt (7-1), Diego Sanchez (26-8) mot Joe Lauzon (25-11) med flera upp till förväntningarna som finns inför årets största gala? Eller tappade man lite av glansen när McGregor och Diaz drogs från kortet? Kan Jon Jones och Daniel Cormier bära det tunga lasset som var menat för irländaren och Stocktons favorit?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Amanda NunesConor McGregorDaniel CormierDiskussionExklusivtFrankie EdgarJon JonesJose AldoMiesha TateNate DiazNyheterSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
7 Kommentarer
 • Herr Elof
  4 May 2016 at 06:06

  Nästan en icke-fråga detta.
  2 bälten + ett interim (blev det väl?)
  Följ upp med matcher som nästan alla är relevanta alternativt underhållande på ett eller annat sätt. Luazon vs Sanchez? Gullungen Northcut. Pena vs…. vem det nu var. Nån topprankad kvinna iaf.

  Blir knappast mer späckat än såhär.

 • Daniel L
  4 May 2016 at 06:16

  Kunde nästan ana att det skulle publiceras ännu en helt onödig artikel om det här.

 • carabinieri
  4 May 2016 at 07:06

  Ett sjukt bra kort. Att Greger inte är med gör absolut ingenting.

 • tojo77
  4 May 2016 at 07:16

  UFC200 är urstarkt på pappret.

  Det är starkare rent sportsligt än att köra ett icke-relevant main event, som inte varken handlar om #1 contender eller ett bälte. En helt ologisk retur som en drös människor velat se, av marknadsföringsmässiga anledningar nedkörda i halsen, som om de vore fin belgisk choklad när de egentligen var hundskit. Ungefär som Kill Bill. Du ser ond bråd död och blodsplatter, men det är vackert som en målning.

  Med det sagt hoppas jag vi hinner få till en bältesmatch med Conor i redan till UFC200, om Aldo eller Edgar skadar sig. Ohmbet har 1.05 på det. Bra att han fortsätter träna.

 • mmalol
  4 May 2016 at 07:52

  Kan man uppfylla det uttalade målet om att det ska bli den största, bästa och vackraste galan någonsin utan Conor McGregor?

  – Kanske Denniz

 • M Powah
  4 May 2016 at 07:55

  Ja, aningens tråkigare blev det såklart. Dom som säger annat ljuger!

  Med det sagt ser jag mycket fram emot 200 och önskar ett avslut i main event denna gång! :)

  • Herr Elof
   5 May 2016 at 06:39

   Ljuger? Icke. Jag klarar mig utan McG vs Diaz i en “felaktig” viktklass.

  Svara