Diskussion: Ser vi slutet på vägen för Lyoto Machida?

Två förluster i rad, två tuffa avslut och en insikt om att “The Dragon” kanske inte har vad som krävs för att fortfarande tävla på sportens topp – ser vi slutet på vägen för Lyoto Machida?

Det går snabbt inom professionell idrott och ännu snabbare inom fighting. Lyoto Machida (22-7) har haft det tufft på senare tid och har faktiskt förlorat tre av sina fyra senaste matcher. Med det sagt ser det värre ut än vad det verkligen är då motståndet varit bland det tuffaste som går att hitta i UFC. Chris Weidman (13-0), Luke Rockhold (14-2) och Yoel Romero (10-1) går ju inte precis av för hackor..

Samtidigt är det just de som huserar i mellanviktsklassens toppskikt och utgör tillsammans med Ronaldo “Jacare” Souza (22-3) en kvartett som alla tävlar om viktklassens bälte. Den uttalade planen för Machida var att göra sig förtjänt av ytterligare en titelchans innan tiden rinner ut – frågan är om den inte redan gjort just det?

Rockhold utmanar om titeln härnäst medan vi förhoppningsvis får se Jacare och helgens stora vinnare Romero göra upp om vem som får nästa chans. Då Lyoto som sagt förlorat mot tre av dessa blir det förmodligen tufft för brasilianaren att återigen slå sig in i kampen om bältet.

Det råder ingen tvekan om att Machida har en fantastisk karriär bakom sig och att han fortfarande har mycket kvar att ge. Med tanke på de två senaste avsluten, båda brutala och båda inom loppet av två månader, vore det bästa för “The Dragon” kanske att hänga upp handskarna eller åtminstone ställa in siktet på något “enklare” motstånd. Finns det överhuvudtaget något sånt i UFC? Ett par supermatcher kan kanske vara ett alternativ för 37-åringen eller så fortsätter han helt enkelt jaga titeln. Med all ny forskning kring hjärnskador måste frågan ändå höjas – har Machida fortfarande vad som krävs för att tävla på sportens topp? Om inte, är det värt att stanna kvar och riskera permanenta skador? Är detta slutet på Lyoto Machidas legendariska karriär?

Kategorier
ExklusivtLyoto MachidaNyheterUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
15 Kommentarer
 • Erik Svanborg
  29 June 2015 at 07:22

  Som jag skrivit tidigare, tycker vettigaste för Machida är att gå upp till LHW igen, som känns mindre tät nu än MW. Varför inte Machida vs Rumble, Machida vs Evans 2 eller Machida vs Gustavson/DC?

  • tojo77
   30 June 2015 at 12:41

   En god idé, men Rumble kommer ju ta hans själ med tredje KO i rad… Karate is not back, och det är dags att dra om top-3 tar dig i ändalykten gång på gång. Han blir sannolikt inte bättre än hans peak för några år sen. Sa vi iofs om Hunt, Arlovski och Werdum oxå….

   • Erik Svanborg
    30 June 2015 at 05:03

    Är inte säker på Rumble faktiskt, kan Machida bara hålla sig borta i rond 1 (något som han kanske är bäst i UFC på) brukar ju Rumble sakta ner rätt ordentligt… då har nog Machida en chans att få in en kontring. Men jag tror inte heller han blir bättre än när han var LHW champ. Machida har ju levt väldigt mycket på sin snabbhet, och man brukar inte bli snabbare med åren…

 • JonteB
  29 June 2015 at 08:22

  Först och främst behöver han MINST ett halvårs ledigt från både match och all form av sparring. Jag hoppas innerligt han tar detta på allvar, att ha blivit knockad två gånger på två månader lär vara riktigt illa för hans framtida hälsa.

  • Erik Svanborg
   29 June 2015 at 11:09

   Han har så otroligt söta barn och verkar vara en sån go och sympatisk pappa, blir ledsen i ögat av att tänka att han kan ha fått permanenta hjärnskador :-(

  • Danteman
   30 June 2015 at 11:12

   Han blev väl bara knockad nu i senaste fighten?

   • ChuteBoxe
    30 June 2015 at 02:27

    Sant, men han fick bra med spö av Rockhold.

   • Erik Svanborg
    30 June 2015 at 05:01

    Även mot Shogun, fast det var ett tag sen. Och utstrypt tills han blev medvetslös mot Jones, nog heller inte helt nyttigt för hjärnan.

   • Frantic
    1 July 2015 at 12:12

    Hmm nja eller jo, alltså Lukes armbåge i sista sekunden av första ronden var nog det närmaste knock man kan komma utan att vara helt ute. Han gick ju tom mot fel hörna först och behövde hjälp att komma rätt.

 • Metallica
  29 June 2015 at 10:33

  Vila och kom tillbaka starkare!

  • Curt Johnson
   30 June 2015 at 09:12

   Nä men Metallica det blir inga vackra trilogier här!!!

 • Curt Johnson
  30 June 2015 at 09:11

  Ser vi slutet på Machidas mma-karriär? – Ja, det hoppas jag. Han är tråkigare än rövborstet mitt!

  • Erik Svanborg
   30 June 2015 at 05:05

   Nu kan jag inte ditt rövborst så bra, men jag tycker han är den mest underhållande fightern i UFC – ibland, och ibland ett sömnpiller som bara står och fintar med höfterna. Påminner om den här damen, fast i hans fall ljuger ju faktiskt höfterna. https://www.youtube.com/watch?v=DUT5rEU6pqM

 • Timpppa
  30 June 2015 at 04:05

  Dags och lägga ner. Han blir ju inte yngre och det är verkligen dumt och riskera fler smällar mot huvudet. Det kommer ett liv efter sporten också.

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...