Diskussion: Vad är det egentligen som gör New York så speciellt?

Allt detta tjat om att MMA äntligen är legaliserat i New York och alla dessa kontroverser kring sporten i “The Big Apple” – varför? Vad är det egentligen som gör New York så åtråvärt för MMA i stort och UFC i synnerhet?

Lorenzo Fertitta

MMA blev efter mycket om och men lagligt i New York i veckan och fans av sporten världen över firar faktumet att UFC, Bellator, till och med WSoF äntligen kan anordna galor i klassiska arenor som Madison Square Garden.

Varför? Duger inte Las Vegas, “the fighting capital of the world”, och resten av världen? Vad är det egentligen som gör New York så speciellt att framförallt UFC:s ledning lagt ner så många år av hårt arbete för att få sporten laglig i staten?

Argument kan höjas för att staden New York är världens epicentrum och det skulle vara svårt att inte hålla med. Vare sig det handlar om underhållning, mat, idrott eller popkultur känns det som om alla vägar leder till NYC. Det är tveklöst en av anledningarna till Fertitta-brödernas långa kamp för att legalisera MMA i staten. En annan har med boxning och några av sportens mest historiska matcher som ägt rum i den kanske mest symboliska arenan i världen, Madison Square Garden.

Muhammad Ali, Joe Fraizer, Evander Holyfield, och Roy Jones Jr. har alla tävlat i MSG och UFC:s högsta önskan är att överträffa några av de största sportögonblicken någonsin med sina allra största stjärnor. Inte minst lokalbor som Jon Jones (21-1), Chris Weidman (13-1) och Frankie Edgar (20-4).

Sen har det nog även att göra med allmänhetens syn på en sport som ständigt jobbar för att anses vara legitim och som samtidigt är förbjuden i New York. Medan de flesta argumenten mot att MMA ska vara lagligt var rent ut sagt idiotiska delar många denna syn på sporten och att det år 2016 fortfarande var olagligt i New York skadade MMA:s anseende något enormt.

Chris-Weidman-USA-UFC-187

Så vad tror ni, vad är det som gör just New York till en så viktig plats för professionell MMA? Varför har UFC jobbat så länge för att sporten ska legaliseras i staten? Och skulle MMA kunna vara en helt och hållet erkänd sport utan att tillåtas i NYC?

Kategorier
BoxningChris WeidmanDiskussionExklusivtFrankie EdgarJon JonesNyheterSenaste NyttUFCWSoFZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
Omröstning

Justin Bieber har utmanat Tom Cruise till en UFC-fight! Vem hade vunnit?

Visa resultat

Loading ... Loading ...