Diskussion: Vilken drömmatch ser ni helst – Urijah Faber mot T.J Dillashaw eller mot Dominick Cruz?

Nu i helgen avgörs UFC:s bantamviktsbältes framtid och för vinnaren väntar en minst sagt intressant match – antingen får Urijah Faber chansen att hämnas T.J Dillashaws “svek” eller så kan han äntligen stänga Dominick Cruz stora mun igen. Vilket möte ser ni helst?

Utöver frågan om vem som lämnar Boston med bantamviktsbältet nu i helgen, T.J Dillashaw (12-2) eller Dominick Cruz (20-1), bäddar båda scenarion upp för en oerhört intressant situation i viktklassen. Och förtjänsten är nästan helt och hållet Urijah Fabers (33-8).

Urijah "The California Kid" Faber är nu redo att möta sin tidigare lagkamrat. Foto: Mazdak Cavian

Urijah “The California Kid” Faber är nu redo att möta sin tidigare lagkamrat. Foto: Mazdak Cavian

Hur lyckas den här mannen hålla sig relevant efter alla dessa år? Vid det här laget känns det som om man inte ens kan räkna titelchanserna på två händer längre. “The California Kid” har inte bara en hätsk och utdragen rivalitet med Dominick Cruz utan nästlade förra året in sig i titelbilden efter en uppmärksammad konflikt med Dillashaw.

Den 29-årige amerikanen blev Team Alpha Males första UFC-mästare i maj 2014 och valde förra året att lämna vännerna bakom sig och flytta till Elevation Fight Team i Colorado istället. Pengar, “ett proffsigare gym” och kanske framförallt Duane Ludwig lockade Dillashaw. Detta drog igång en mediastorm som aldrig förut och i slutändan hade båda gått med på att möta varandra, av förståeliga skäl var Faber ivrigare på den fronten än mästaren.

Foto: Per Häljestam

Mitt i allt detta har Cruz även han lyckats hålla sig relevant, inte minst med hjälp av en vass tunga. Den före detta mästaren, som för övrigt tekniskt sett aldrig förlorade sitt bälte, och den nuvarande måste mötas. Så enkelt är det bara. Om Cruz skulle vinna kan en tredje match mot Faber bli riktigt stor. Båda har en vinst över varandra, båda tycker om att prata och avskyn sinsemellan är på riktigt.

Vilket möte ser ni helst efter helgens å sin sida efterlängtade titelmatch – T.J Dillashaws chans att tysta “storebror” Faber eller “The California Kids” andra chans på UFC-guld mot Dominick Cruz?

 

Kategorier
DiskussionDominick CruzDuane LudwigExklusivtNyheterSenaste NyttTJ DillashawUFCUrijah Faber

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
3 Kommentarer
 • Henrik Söderström
  11 January 2016 at 05:46

  Jag är mest taggad för för helgens fight!

  Jippot kring ett eventuellt möte mellan Dillashaw och Faber gör mig mer nedstämd än något annat. Det känns fel att man ska tjafsa om och mjölka pengar ur det faktum att två mycket nära vänner har glidit ifrån varandra.

  • Metallica
   11 January 2016 at 06:43

   Men intressant skulle det vara.
   Snake in the grass…
   Tror Cruz tar detta så han kommer få möta någon av dessa till slut ändå:)

  • Morgall
   11 January 2016 at 07:52

   Ja varför har de glidit ifrån varandra?. Men du har rätt. egentligen är det ju deras ensak.

  Svara