Don Frye blir invald i UFC Hall of Fame

UFC Hall of Fame kommer senare i sommar att berikas med ytterligare ett välkänt namn. Det är en riktig hårding som den 10 juli, dagen efter UFC 200 och i samband med UFC Fan Expo, kommer att väljas in i UFC Hall of Fame. Det handlar om Don “The Predator” Frye.

UFC annonserade i lördags, i samband med UFC 199, att UFC Hall of Fame 2016 kommer att bli ytterligare ett namn rikare i och med att Don Frye kommer att väljas in där den 10 juli. Ceremonin kommer med andra ord att ske dagen efter den stora supergalan UFC 200. Hedrandet av Frye sker i anslutning till UFC Fan Expo.

50-årige Frye avslutade sin MMA-karriär med ett imponerande fighter record på 9-1 och ägnade sig efter sin tid i UFC åt professionell brottning i både USA och Japan. “The Predator” är känd som en riktig tuffing. Han var först i UFC att besegra tre motståndare inom loppet av en minut och kan ståta med skalper i stil med Ken Shamrock, Gary Goodridge, Mark Hall och Tank Abbott.

Så här presenterades Don Frye av UFC:s president Dana White när nyheten blev offentlig.

“Don Frye is a legend in this sport and one of the toughest guys to ever compete. He was known for putting on incredible fights like his one with Takayama in PRIDE, which is still to this day one of the craziest fights I’ve ever seen.”

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Dana WhiteDon FryeKen ShamrockNyheterSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
En kommentar
  • fuktfursten
    6 June 2016 at 09:39

    20-9-1 borde han ha skrapat ihop va? Hyffsat ändå och en av mina absolut största idoler i ringen! Well deserved!

  • Svara