Donald Cerrone kommer vid vinst mot John Makdessi att vänta på en titelchans – om han får den garanterad

Donald “Cowboy” Cerrone brukar inte vilja vänta alltför länge mellan sina matcher, och brukar heller inte backa från att ta matcher eller nya motståndare på kort notis. Med en vinst på lördag skulle Cerrone sitta på en åtta matcher lång vinstsvit, och trots att mästaren Rafael dos Anjos är skadad skulle nog många i den sitsen föredra att vänta ut en titelchans. Han själv sa nyligen att han skulle kunna vänta på en titelchans – men bara om han får den garanterad. Får han ingenting garanterat kommer han att ta ännu en match.

På lördag går storgalan UFC 187 av stapeln i Las Vegas. Med på matchkortet finns den glödheta publikfavoriten Donald Cerrone (27-6, 1 NC), som möter kanadensaren John Makdessi (13-3) på huvudkortet.

“Cowboy” har vunnit sju raka matcher över toppmotstånd och sitter för närvarande på en tredjeplats på UFC:s rankinglista över den överbefolkade lättviktsdivisionen. Han var från början tänkt att möta den obesegrade ryssen Khabib Nurmagomedov (22-0) i en match som skulle ta fram nästa titelutmanare, men han skadade återigen knät och tvingades dra sig ur. Cerrone ville givetvis fortfarande gå match på kortet och bokades istället mot orankade Makdessi i en match där han inte har lika mycket att vinna.

I och med motståndarbytet är det inte längre lika klart huruvida Cerrone får nästa titelchans vid vinst, även om många inklusive mästaren Rafael dos Anjos (24-7) tycker att det är rimligt. Vanligtvis brukar en avgörande vinst mot toppmotstånd föredras för att få en titelchans, även om Cerrone vid vinst kommer att sitta på en åtta matcher lång vinstsvit över namn såsom den före detta lättviktsmästaren Benson Henderson (22-5). Mästaren dos Anjos uppgav dessutom nyligen i en intervju med MMA Junkie Radio att han kommer att återvända till oktagonen först mot slutet av året, och Cerrone har inte direkt gjort sig känd för att vilja vänta för länge mellan sina matcher.

Inför helgens gala talade “Cowboy” med media, och menade att han enbart kommer att vänta på nästa titelchans vid vinst om han får chansen garanterad. Då Blir läget mer oklart kommer han, istället för att vänta ut situationen, be om en ny match.

“If I win this fight and they say, ‘Cowboy, we don’t know what we’re gonna do yet, have a seat,’ I’m gonna say, ‘Give me another fight. But if they say, ‘Cowboy, we’re giving you the title, here you go,’ I’ll sit and I’ll wait and I’ll go wakeboard my ass off all summer.”

Många menade att det var dumt av Cerrone att gå med på matchningen mot Makdessi, då han har mycket att förlora och lite att tjäna. Han menade emellertid att han måste leva upp till sina ord – att han alltid är redo att möta vem som helst.

“It’s kind of good. People are like, ‘Yo ‘Cowboy,’ get the title, man.’ But that’s not my style. Like I was saying earlier today, I can’t be the guy that says I want to fight anyone, anywhere, any time and in the same breath, ‘Well, except this one.’ F*ck it. Let’s go.”

På frågan om han fortfarande är intresserad av ett möte med Khabib Nurmagomedov svarade han att han inte känner att han nödvändigtvis måste, men att Nurmagomedov kommer att förbli en toppfighter och att de förmodligen kommer att mötas.

“Not a bucket list, but it’ll happen. Khabib is a very good fighter. He’s going to be in the top ranks. Him and I will meet.”

Förtjänar Cerrone en garanterad titelchans vid vinst i helgen?

Kategorier
NyheterSenaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara