Donald Cerrone missade USADA:s dopingtest

Sedan juli har USADA börjat genomföra slumpmässiga dopingtester på UFC-fighters. Donald Cerrone som skulle ha dopingtestats misslyckades på grund av att han inte befann sig på rätt plats vid rätt tidpunkt.

Donald Cerrone har åkt på en prick i USADA:s register. Lättviktaren misslyckades nämligen med att rapportera sin vart han befann sig när USADA skulle genomföra ett slumpat dopingtest. Cerrone som istället för att befinna sig i hemmet hade åkt på en spontan-resa till Las Vegas för att ha lite roligt, han berättar om det i Pirate Life Podcast:

Du måste berätta för de [UFC/USADA] vart du är, men jag vet inte vart jag kommer att vara. De kommer till mitt hus och frågar ‘vart är du i helgen?’ och det var just den helgen jag fick ett infall och drog till Vegas. De undrade typ ‘var är du?’ och jag sa ‘jag är i Vegas’. Och de sa bara ‘vi är utanför ditt hus’ och jag sa bara ‘det suger ju’. Så jag misslyckades med mitt dopingtest.

Av alla UFC-fighters som skulle kunna ha glömt att rapportera sin vistelse är det troligtvis inte så chockerande att det är just Cerrone. Han är väl känd för sin avslappnade stil men enligt USADA:s regler kommer de atleter som misslyckas med att rapportera sin vistelse tre gånger under en tolv månaders-period straffas med en dopingförseelse. Ju fler missade tillfällen ju värre konsekvenser kan det få för atleterna.

Händelsen påverkar dock inte Cerrones kommande match mot Rafael dos Anjos på UFC on FOX 17 den 19:e december.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Donald CerroneRafael Dos AnjosSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
2 Kommentarer
 • Headown
  11 November 2015 at 10:30

  He loves his beer. Dom kunde väl ha letat i närmsta bar? Hahaha

  • Gatorroll
   12 November 2015 at 10:00

   Ja eller i Vegas…. där han sa att han va! :)

  Svara